MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Becka

Medlem
 • Antal inlägg

  206
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Becka

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Female

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Becka

  Återställa en MacBook Pro

  Jag installerade inte alla tilläggstjänster (iCloud, iTunes) när jag skapade ett konto sist. Jag skapade bara ett konto för kunna ta en skärmdump av "Den här datorn" med dess specifikationer. Jag brukar tvångsavsluta (hålla inne power-knappen) för avbryta installationen men CMD Q lät ju bra. Dock vill jag se datorns specifikationer igen (mer exakt vilken macOS version då jag uppger det i annonsen) och sen exakt antal battericykler. Blivit nån till eller två pga. detta. Antar jag behöver logga in på datorn för kunna se detta?
 2. Becka

  Återställa en MacBook Pro

  Håller med Stereotypen här. Bättre att datorn är redo att tuta och köra med vid försäljning. Även om jag också håller med Raphael att det inte är några problem med uppdateringar, så kan nog många bli skrämda. Märker själv hur enkla grejer kan förstoras och verka skrämmande för de mindre pålästa. Jag kan också stöta på problem (som ni märker av tråden) men är envis och vill lära mig och lösa problemet. Såvida man inte är ointresserad så är chansen liten att man totalt förstör något om man 1. har läst på lite 2. gjort backup på värdefullt material.
 3. Becka

  Återställa en MacBook Pro

  Hej igen. Nu förstod jag hur det fungerar. Jag stängde av och tryckte nu på rätt kommando och ominstallerade senaste versionen. Nu försvann felikonen vid uppstart. Tror nu bestämt att jag gjorde saker i fel ordning. Skapar jag ett konto som jag sedan vill ta bort, så måste jag först radera skivan och sen ominstallera operativet, inte tvärtom. För annars finns det inget operativ att starta upp med. Jag tror det är så i varje fall.
 4. Becka

  Återställa en MacBook Pro

  Ja, just det. Jag tror jag tryckte på Kommando-R men ändå hände detta. Kanske pga. det okända felet som först dök upp? Frågan nu är bara hur jag går vidare härifrån. Jag kan ju inte köra ett nytt kommando för den kan väl knappast installera en senare version utan att jag loggar in eller det går kanske? Trots att den nu använder ursprungliga versionen OS X av vad jag kan döma.
 5. Becka

  Återställa en MacBook Pro

  Jo, det gjorde jag ju förra gången men så igår hände detta. Hur går jag vidare nu? Jag vill ju inte sälja vidare datorn med en så gammal version av OS X. Behöver jag logga in på datorn igen för att hämta den senaste versionen av macOS? Hur tar jag sen bort mitt konto? Behöver jag radera hårddisken igen och sen ominstallera macOS på nytt? För nu hade jag gjort tvärtom (bara ominstallerat macOS). Då kontot var kvar så raderade jag hårddisken, jag kanske skulle radera hårddisken först och sen ominstallera macOS... eller?
 6. Becka

  Återställa en MacBook Pro

  Jag raderade startskivan (Macintosh HD) och ominstallerade macOS för ett tag sedan för sälja datorn. Idag satte jag på datorn för att ta en skärmdump och sen återställde jag macOS igen, då jag trodde att det skulle ta bort användarkontot som jag blev tvungen att skapa för komma åt "Den här datorn". Det visade sig att användarkontot var kvar för inloggning efter ominstallation av macOS, så då tänkte jag att jag kanske behövde radera startskivan igen. Så det gjorde jag. Vad hände sen? Jag möts av denna skärm när skivan ska vara raderad: Vad betyder detta och vad kan jag möjligtvis ha gjort för fel? Jag tvångsavslutade och startade om datorn på nytt och höll in kommandot för återställning. Fick då möjlighet att göra någon Internetåterställning. Se jordgloben. Sen möttes jag av detta: Jag gick in på skrivverktyg för kolla hur det såg ut med hårddisken och så här såg det ut: Det verkar som att jag återställde datorn till den ursprungliga versionen av OS X som datorn levererades med en gång i tiden. Då är frågan hur jag gör nu. "Installera om OS X" ska jag väl knappast göra nu. Bör jag trycka på krysset och starta om och skapa ett konto igen för hämta senaste macOS, eller hur ska den kunna hämta ett nyare version? Tror inte användarkontot är kvar nu men det upptäcker jag vid omstart.
 7. Becka

  MAMP och phpMyAdmin

  Provade precis att ändra till standardversionen 7.0.15 (inte gjort tidigare pga. vågade inte ändra något) och det hjälpte.
 8. Becka

  MAMP och phpMyAdmin

  Jag uppdaterade MAMP till senaste versionen men nu kan jag inte komma åt phpMyAdmin. När jag går till Tools står det att jag behöver PHP 5.5.x till 7.0.x men kollar jag MAMP på datorn under Preferences > PHP så står 7.0.15 och 7.1.1 (7.1.1 förvald). Vad är det jag missar? Mina sidor fungerar men jag måste ju kunna komma åt phpMyAdmin för att skapa och radera databaser...
 9. När jag laddade ner en video på ca 13 min från iMovie till hårddisken så blir filen på ca 13GB. När jag sen skulle ladda upp den på YouTube står det att de rekommenderar en annan CODEC för att det ska gå snabbare, och långsamt gick det. Hur ändrar jag CODEC? För jag antar att det spelar mindre roll om det är filfomratet MOV istället för MP4? Mina originalfiler är i MP4, hur gör jag om jag vill behålla detta i iMovie? OBS! Jag sparar ner filen till hårddisken i kvalitet "Bäst" även kallad ProRes. Trodde det var "bäst" men kanske inte för YouTube?
 10. Becka

  Installera Drupal med MAMP

  Installerade Drupal med MAMP utan framgång. Själva installationsprocessen gick bra men när installationen väl var klar fungerar det inte. Jag kommer till framsidan men klickar jag på någon av alla sidor i admin så får jag: "Not Found The requested URL /drupal/admin/config was not found on this server." Kan tillägga att under installationsprocessen ignorerade jag följande: Under "Verifiera systemkrav" fick jag följande fel: Rena URL:er Ej aktiverad Your server is capable of using clean URLs, but it is not enabled. Using clean URLs gives an improved user experience and is recommended. Enable clean URLs PHP OPcode caching Ej aktiverat PHP OPcode caching can improve your site's performance considerably. It is highly recommended to have OPcache installed on your server. Jag antar att båda eller det första är orsaken till att det inte fungerar. Vet någon hur jag aktiverar båda i MAMP? Om ni vet någon sida/video som redan förklarar det bra som är aktuell så går det givetvis jättebra att länka istället.
 11. Redan löst det innan jag såg länken. Men kollade som hastigast på länken. Jag loggade ut från iCloud tidigare men på något sätt krånglades det till. Kanske blev lite mycket systeminställningar för datorn på en och samma gång. Hehe. Men nu hoppas jag att allt står rätt till. Nu matchar kontonamn och hemmapp samt använder mitt nya iCloud-konto. Hade jag inte tänkt byta iCloud-konto hade jag troligen aldrig upptäckt problemet med kontonamn/hemmapp. Så lite tur i oturen. Skam den som ger sig.
 12. Nu verkar det fungera. *peppar peppar ta i trä* Jag började med starta om datorn. Upptäckte då att Apple-ID hade ändrats till "Flera..." under Systeminställningar > Användare och grupper. Ställde in på nytt och tog bort det andra. För vara säker på att det inte ändrades igen loggade jag först ut en gång och startade om datorn för andra gången, för försäkra mig om att inställningarn var sparade. Sen gick jag till Systeminställninga > iCloud igen. Ombads då att ta bort kontot under Internerkonton för göra det till primärkonto. Gjorde som jag ombads och testade logga in igen. Äntligen gick det igenom! Nu kan jag se mina anteckingar från telefonen. Hoppas jag inte stöter på något mer strul nu.
 13. Nej. Jag tog bort mitt gamla iCloud-konto under Systeminställningar > Användare och grupper. Sen loggade jag ut gamla kontot från Systeminställningar > iCloud och försökte logga in men nya som jag också angav under min användare. Varför skulle jag göra som i länken? Jag vill/kan inte ändra gamla iCloud-kontot, jag vill ju använda mitt nya.
 14. Varje gång jag försöker logga in med nya iCloud-kontot (samma som för min användare) så loggas jag in med mitt gamla iCloud-konto. Dock läggs det nya iCloud-kontot in under Systeminställningar > Internetkonton och där framgår det att "Detta är inte ditt primära iCloud-konto". Nähä? Det ska ju vara det. Hur sjutton får jag bort det gamla? Kan inte bocka för mail, kalender, påminnelser eller anteckningar utan att ombes att skapa en iCloud-e-postadress. WTF liksom! Mitt nya iCloud-konto använder ingen iCloud-e-postadress utan min Gmail. Bytte iCloud-konto enbart för jag inte vill ha någon iCloud-e-postadress. Dessutom använder jag det nya iCloud-kontot på mina nya iPhone 6s Plus redan.
 15. När jag tror att allt är klart... Försökt ställa in iCloud men fungerade inte. Efter många försök startade jag om datorn. Upptäckte då att skrivbordsikoner och dock såg ut som tidigare. Har dock fortsatt problem med iCloud. Ändrat iCloud-konto under Systeminställningar > Användare och grupper. Men därefter försöker jag ställa in iCloud under Systeminställningar utan framgång. Varje gång jag kommer in så står det mitt förgående iCloud-konto. Har försökt logga ut från det flera gånger. Samma sak händer hela tiden. Vad är som kan tänkas strula?
×