Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

petah

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om petah

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Mölnlycke

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1987
 • Appleprylar
  Mac Mini 2018, iPhone, Apple TV, iPad

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. När jag kopplade om skärmen till (HDMI => DVI) så har omstarterna försvunnit.
 2. Efter uppdatering till 10.15.4 (19E287) har min Mac mini 2018 börjat göra "automatiska" omstarter igen vid uppstart från vila. Jag har två skärmar, en gammal Apple Cinema display (USB-C => DVI) och en BenQ BL2400 (USB-C => VGA) och hade stora problem med omstarter med Mojave. Problemen försvann med Catalina 10.15.4 men är tillbaka efter tilläggsuppdateringen, dock inte i samma form. Med Mojave hade det troligen med BridgeOS att göra.
 3. Jag bytte till Catalina 10.15.4 från senaste version av Mojave och är mycket nöjd. Jag har en Mac mini 2018 och en väldigt gammal Apple Cinema Display. När jag lade till en äldre Benq 2400-skärm på USB-C => VGA eller HDMI => DVI så startade min Mac om stup i kvarten. Med Catalina är det inga problem med omstarter längre.
 4. OK, jag hittade själv. Här kommer info. Intel ESB2 AHCI: Tillverkare: Intel Produkt: ESB2 AHCI Länkhastighet: 3 Gigabit Förhandlad länkhastighet: 3 Gigabit Beskrivning: AHCI Version 1.10 Supported
 5. Berätta för mig hur jag bäst får fram "förhandlad länkhastighet" så skall jag svara.
 6. Jag har konfigurerat diskarna i min Mac Pro 2008 early så att jag har en systemdisk och alla användarfiler på en separat disk. Nu i augusti bytte jag min systemdisk mot en 256GB Samsung 830 SSD. När jag valde storlek kollade jag hur mycket ledigt utrymme det fanns på min nuvarande systemdisk. Efter byte till SSD tar systemet i själva verket bara 32GB (just nu) så en mindre SSD borde fungerat. Jag antar att swap, cache och andra filer växer när utrymme finns. Jag köpte billigaste paketet med bara en Samsung 830 och en CD (inte använd) som förmodligen passar PC. Jag valde en SSD SATA3 av kostnadsskäl, den är inte mycket dyrare men har längre "prestandalivslängd" än en redan gammal disk. Jag var dum nog att köpa en adapter för att montera en 2,5" SSD på en 3,5" diskplats. Den går inte att använda i Mac Pro! I stället monterade jag in min SSD på plats 1 med en tändsticksask som stöd under efter tips på nätet. Själva installationen av en SSD med bytet till ny systemdisk beskrivs bra här: http://macintoshhowto.com/hardware/how-to-speed-up-your-mac-with-a-ssd-drive.html Jag har inte aktiverat TRIM. Enligt motstridiga källor på nätet så har Samsung en tillräckligt bra garbage collection i firmware på SSDn. Om jag ser problem så får jag väl lösa dem senare. Är jag nöjd? Jo, det kan man säga. Uppstart tar mycket kortare tid, en omstart går mycket snabbt. Jag uppdaterade till Mountain Lion och 10.8.1 på väl under 30 min. De flesta program startar nästan direkt. Safari känns rappare, enda väntan verkar vara på bredbandet.
 7. Tack Balooba! Nu är jag mer nöjd med Snore Inspector.
 8. Jag köpte Snore inspector och har testat den, men är inte lika imponerad som Macworld. Allt ljud som förekommer under en natts sömn och snarkningar spelas in och alla toppar i ljudnivån listas separat. Så långt är det bra. Tyvärr samlas ganska mycket data under en natt och den mängden lyckas i varje fall inte jag ta bort på vanligt iPhone-vis. Utvecklaren hänvisar till "iphone delete feature" som när man söker på Google ger två (2) träffar. Jag hoppas att data försvinner när jag tar bort Snore Inspector från min iPhone. Det är kanske "iphone delete feature"? Att vända sig till GR Softlabs support genom att skicka email till support@grsoftlabs.com är ingen större idé heller, MAILER-DAEMON svarar bara "Remote host said: 550 No Such User Here [RCPT_TO]".
 9. MPEG Streamclip öppnar video.flv och man kan sedan göra viss redigering och spara på annat format.
 10. Jag har haft samma problem med en USB-hårddisk (Iomega Value 500GB) som fungerade i alla Macar men inte i Airport Extreme (AE). Lyckade byta ut hårddisken på garantin till en likadan, som nu fungerar med AE. Liksom Pocahontas har jag experimenterat med att låta Time Machine göra backup till USB-disken ansluten till AE. Det finns SÄKERHETSRISK som man borde tänka på! För att TM skall fungera så måste man använda Hårddisklösenord till USB-disken ansluten till AE. Antag att jag vill använda disken även till annat än backup eller har en USB-hub med fler diskar. Om jag då låter gäster läsa från diskarna kan den disk image som TM skapar lätt kopieras av vem som helst med tillgång till AE och monteras på en annan Mac. Detta kanske inte låter så farligt om det stannar inom hemmets väggar men om man av misstag råkar dela USB-diskens innehåll från något fildelningsprogram eller har en PC med Windows i nätverket så kanske TM-backup'en hamnar på nätet.
 11. Jag trodde ett tag att jag hade lösningen genom att slänga preference-filen "com.apple.sidebarlists.plist". Min USB-disk kopplad till Airport Extreme (AE) fungerade först alldeles utmärkt i Finder. Tyvärr är funktionen dock fortfarande instabil. Har varken stabil funktion på trådansluten G5'a eller trådlös MacBook. Omstart av AE ger tillfälligt riktig funktion, men inte permanent. Jag har konfigurerat min USB-disk med ett konto plus en gästarea. Jag har "det senaste av allt".
 12. petah

  Xvid - iTV

  Jag provade Movie2iTunes och det fungerar fint med iTunes men jag ser inte filen från min Apple TV.
 13. Jag har haft en CanoScan LiDE 600F ett tag nu. Den används inte särskilt mycket men är behändig och ger bra kopior. Några påpekanden bara: 1) Det följer med en insats för att skanna in film, men den tar inte dia i ramar. 2) Canon skickar med en gammal version av OmniPage SE (OCR-programvara) som inte fungerar alls med nyare OS. ArcSoft PhotoStudio är heller inte mycket att hänga i julgranen.
×
×
 • Skapa nytt...