Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MochiDoch

Medlem
 • Antal inlägg

  43
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av MochiDoch

 1. Den är nog helt stekt. Har testa byta kabinett också; olika portar; direkt in i Mac; via hubb... Men det hände bara sådär liksom. Den fungerade vid nedstängning av datorn...vid nästa uppstart dök den inte upp längre... Tack för hjälpen
 2. diskutil list /dev/disk0 (internal): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme 251.0 GB disk0 1: EFI EFI 314.6 MB disk0s1 2: Apple_APFS Container disk1 250.7 GB disk0s2 /dev/disk1 (synthesized): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: APFS Container Scheme - +250.7 GB disk1 Physical Store disk0s2 1: APFS Volume Macintosh HD 187.8 GB disk1s1 2: APFS Volume Preboot 45.0 MB disk1s2 3: APFS Volume Recovery 509.7 MB disk1s3 4: APFS Volume VM 2.1 GB disk1s4 /dev/disk2 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: FDisk_partition_scheme *2.0 TB disk2 1: Windows_NTFS MG II 2.0 TB disk2s1 /dev/disk3 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *5.0 TB disk3 1: EFI EFI 209.7 MB disk3s1 2: Microsoft Basic Data MG VI 5.0 TB disk3s2 /dev/disk4 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: FDisk_partition_scheme *4.0 TB disk4 1: Windows_NTFS MG V Den fjärde extern HDD vill inte...det vill säga, får inte upp den alls...den hade synts som MGVII annars. Förstår för övrigt inte varför partitionerna heter *NTFS* då jag endast använt dem till Mac och formaterat om till ExFat...
 3. Jag ska införskaffa ytterligare en BT-högtalare för att placera annorlunda i lägenheten jämfört med den befintliga och vill inte göra köpet utan att veta...men tack för tipset!
 4. Hej, Jag har några äldre externa HDD...har/hade en 2,5" disk på 4 TB som helt plötsligt har lagt av... Får inte ens upp den i skivverktyg...när jag kopplar in den till en PC får jag "Felkod 10"; men vill inte visas på Macen och det kom helt plötsligt...är rädd för att något skrivfel ska ha sett till att den inte längre vill. Några tips/förslag på vad jag kan göra? Tack på förhand. Med vänlig hälsning, Mohammad Gharagozlou
 5. Hej, Har i dagsläget Mac Mini (2018, den senaste? Ska ha BT 5.0?) och har parkopplat den till en bluetooth-receiver som är kopplad via optisk ljudkabel till en förstärkare. Jag undrar om det skulle gå att parkoppla en sådan Mac Mini till en bluetooth-högtalare för att ha på balkongen eller liknande för att spela upp samma musik två olika platser i lägenheten? Tack på förhand, MochiDoch
 6. Nu verkar det som att de första stegen funkar i alla fall. Nu ska jag bara skriva in det där ln -s osv men innan jag gör det undrar jag om det finns något smidigt sätt att byta tillbaka eller hur det funkar om jag skulle behöva återställa från den externa disken fast på en annan dator?
 7. Jag har nu manuellt hittat såväl Application Support som MobileSync...men kan inte finna den när jag skriver i terminal, det kommando du tidigare har skrivit.
 8. Jag väljer inte fysiska säkerhetskopior av smidighet.
 9. Och kom ihåg att jag har aldrig lyckats göra en backup på just denna telefon på denna dator.
 10. Jag hittar inte Application\Support/MobileSync och inte heller "Backup". Måste backup av just denna telefon göras till extern hårddisk eller måste SAMTLIGA telefoner säkerhetskopieras på denna externa disk?
 11. Hej, Ja, jag vill gärna göra detta! Att köpa iCloud-utrymme är inte riktigt min grej. Jag vill hålla saker och ting bortom molnet.
 12. Hej, Som titeln säger; jag har för lite hårddiskutrymme för att säkerhetskopiera iPhone 7 Plus men får samtidigt inte alternativet att säkerhetskopiera till extern hårddisk. Hur kan jag lösa mitt problem och skapa en säkerhetskopia på extern hårddisk? Tack på förhand!
 13. Funkar det även med USB-->USB-kabel eller måste det vara någon av de kablarna som anges i länken till hårddiskläge som du angav?
 14. Hej, Senast jag använde min dator (i lördags kväll) så fungerade den utan större anmärkningar. Nu, tidigare ikväll när jag skulle använda dator för första gången sen i lördags ville datorn inte starta alls. Den kom till Apple-loggan och det tog ohyggligt lång tid innan den laddade och då laddade den in till endast en vit skärm. Efter att ha provat NVRAM Restore och sen även lyckats ta mig till Säkert läge krävde datorn helt plötsligt att jag skulle logga in. Detta har jag stängt av sedan länge och datorn har automatiskt loggat in medan jag har behövt ange lösenord om datorn har gått i sparläge. Men där sitter jag utan användarnamn och lösenord och det användarnamn jag vet att jag har angivit fungerar inte. Så vad gör jag? Jag startar om datorn och håller in Cmd + R vid uppstart för att kunna köra First Aid på HDD vilket inte visar några problem. Därefter FÖRSÖKER, med betoning på försöker, jag att köra resetpassword via Terminal för att kolla vilka användarkonton som finns. När jag väljer den interna HDD, vilket också vid tidpunkten var den enda HDD som var aktiv så laggar datorn sönder. Det går inte att klicka på de olika användarna whatsoever. Vid det här laget ser jag en ominstallation som enda utväg. Vid tidigare tillfällen då jag har ominstallerat datorn har jag fått valet att ominstallera utan fabriksåterställning, det vill säga, jag har fått behålla de filer som finns på datorn men att jag ominstallerar OS. Så jag kör på då jag inte minns i exakt vilket stadie av ominstallationen som jag har gjort detta val. Lämnar datorn och kommer tillbaka till en inloggningsskärm; jag har alltså inte ens fått skapa några användare. Såklart har jag ingen aning om vilket användarnamn/lösenord jag ska ange så jag startar om datorn, håller in Cmd + R och kör resetpassword i Terminal och finner endast användaren System Administrator (root) och byter lösenord. När jag har bytt lösenord startar jag återigen om datorn och provar att ange System Administrator som användarnamn med det nya lösenordet som jag har precis har skapat. Jag loggar in och ALLT som har legat på datorns interna HDD är nu borta. ALLT. Först och främst fattar jag inte ens hur detta problem har skapats då datorn fungerade i lördags kväll när jag stängde av den. Varför ville den inte fungera idag när jag startade datorn och hur kan den då ha raderat mitt användarkonto som var det enda kontot som fanns på datorn och var adminkontot? Varför fick jag inte valet att behålla filer vid ominstallation av OS? Var har filerna nu försvunnit? Är de borta för alltid? Det handlar om filer på totalt 220 GB - storlek på OS som nu är borta. Går det att få tillbaka dessa filer/data? Eller är det helt lönlöst? Och jag vill fortfarande förstå varför det här ens har hänt...? Tack på förhand. Hoppas verkligen att det är någon som kan hjälpa mig och upplysa mig i frågan.
 15. Hej, Det är så att jag har använt en iPhone 5 som har varit väldigt långsam på att synkronisera. Nu har jag uppgraderat mig till iPhone 7 Plus och återskapat från en gammal säkerhetskopia (iPhone 5). Min iPhone 5 har 64 GB minne medan min iPhone 7 Plus har 128 GB minne. Trots det så synkroniserar min iPhone 7 Plus precis lika långsamt som min iPhone 5. Är det någon som har varit med om detta tidigare? Hur löste du/ni problemet? Om inte, är det någon som vet hur problemet kan/ska lösas? Tack på förhand.
 16. Lite osäker för när jag högerklickar på skrivbordet får jag som du, fast på svenska. Men det skulle ju kunna vara som du säger att det är dålig översättning bara. Men hur ser du ut för dig om du högerklickar i en mapp som ligger på en extern hårddisk när du visar objekt som symboler?
 17. Hej, Jag förstår inte varför men jag har flera ordna/ordna efter i min kontextmeny. Undrar varför? Och om det finns en lösning på det? Bifogar bilder för att visa hur jag menar. Hoppas ni kan hjälpa mig. Tack på förhand. PS. Kan tilläggas att det inte händer något speciellt när jag väljer den översta "Ordna" om inte filerna är helt oorganiserade vad gäller placering i förhållande till "net grid". Jag skulle vilja att en av dessa "Ordna efter" kvarstår.
 18. Det är det, jag kan tänka mig ha en lista som INTE uppdaterar automatiskt men att den är i den ordning som jag själv vill utan färgmarkeringar eller siffror i början på mapp- eller filnamnen.
 19. Med andra ord går det inte att göra som jag vill?
 20. Hej, Hoppas att det här är rätt avdelning på forumet för min fråga. Dels vill jag att ALLA mappar ska liggar överst och sedan ska slumpmässiga filer komma. Därefter har jag ett problem med att Finder inte låter mig sortera mappar på frihand. Utan den sorterar efter namn. Jag skulle exempelvis vilja ha följande mappar: A, B, C, D och E i följande ordning: B, E, D, C, A. Men det går inte... Är det någon som har någon eller några lösningar till mina problem? Tack på förhand.
 21. Det är det jag inte vet. Jag har ju rätt serienummer på min dator och så. Dock så har jag inte något av de problemen som visas i klippet eller beskrivs med ord. "display to appear distorted, white or blue with vertical lines, or to turn black". Den har ju sin riktiga färg men den har vertikala linjer.
 22. Den syns då med dessvärre. Anledningen till att jag upptäckte det var för att såg ett videoklipp och tyckte att det såg lite konstigt ut. Så när jag öppnade Adobe såg jag att det var, precis som jag misstänkte, en vertikal linje. Upptäckte precis att det även finns en till längre åt höger som är mindre synlig. Provade även att spegla skrivbordet till min tv. Inga mörka linjer på tvn. Är det här något som täcks av garantin måntro? Jag köpte datorn för mer eller mindre ett år sen, i början på oktober 2012. Vore ju vansinnigt att behöva betala för en ny skärmpanel. Jag har alltid tyckt att iMac blir mycket varmare än tidigare PC som jag har haft. Vad är dålig ventilation? Om det är öppet åt alla håll förutom bakom datorn där det är 15 cm till väggen är det dålig ventilation? Hmm...frågan är hur jag ska göra nu?
×
×
 • Skapa nytt...