Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MochiDoch

Medlem
 • Antal inlägg

  43
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om MochiDoch

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  Mac Mini (2018), iPhone 7 Plus
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Den är nog helt stekt. Har testa byta kabinett också; olika portar; direkt in i Mac; via hubb... Men det hände bara sådär liksom. Den fungerade vid nedstängning av datorn...vid nästa uppstart dök den inte upp längre... Tack för hjälpen
 2. diskutil list /dev/disk0 (internal): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme 251.0 GB disk0 1: EFI EFI 314.6 MB disk0s1 2: Apple_APFS Container disk1 250.7 GB disk0s2 /dev/disk1 (synthesized): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: APFS Container Scheme - +250.7 GB disk1 Physical Store disk0s2 1: APFS Volume Macintosh HD 187.8 GB disk1s1 2: APFS Volume Preboot 45.0 MB disk1s2 3: APFS Volume Recovery 509.7 MB disk1s3 4: APFS Volume VM 2.1 GB disk1s4 /dev/disk2 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: FDisk_partition_scheme *2.0 TB disk2 1: Windows_NTFS MG II 2.0 TB disk2s1 /dev/disk3 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *5.0 TB disk3 1: EFI EFI 209.7 MB disk3s1 2: Microsoft Basic Data MG VI 5.0 TB disk3s2 /dev/disk4 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: FDisk_partition_scheme *4.0 TB disk4 1: Windows_NTFS MG V Den fjärde extern HDD vill inte...det vill säga, får inte upp den alls...den hade synts som MGVII annars. Förstår för övrigt inte varför partitionerna heter *NTFS* då jag endast använt dem till Mac och formaterat om till ExFat...
 3. Jag ska införskaffa ytterligare en BT-högtalare för att placera annorlunda i lägenheten jämfört med den befintliga och vill inte göra köpet utan att veta...men tack för tipset!
 4. Hej, Jag har några äldre externa HDD...har/hade en 2,5" disk på 4 TB som helt plötsligt har lagt av... Får inte ens upp den i skivverktyg...när jag kopplar in den till en PC får jag "Felkod 10"; men vill inte visas på Macen och det kom helt plötsligt...är rädd för att något skrivfel ska ha sett till att den inte längre vill. Några tips/förslag på vad jag kan göra? Tack på förhand. Med vänlig hälsning, Mohammad Gharagozlou
 5. Hej, Har i dagsläget Mac Mini (2018, den senaste? Ska ha BT 5.0?) och har parkopplat den till en bluetooth-receiver som är kopplad via optisk ljudkabel till en förstärkare. Jag undrar om det skulle gå att parkoppla en sådan Mac Mini till en bluetooth-högtalare för att ha på balkongen eller liknande för att spela upp samma musik två olika platser i lägenheten? Tack på förhand, MochiDoch
 6. Nu verkar det som att de första stegen funkar i alla fall. Nu ska jag bara skriva in det där ln -s osv men innan jag gör det undrar jag om det finns något smidigt sätt att byta tillbaka eller hur det funkar om jag skulle behöva återställa från den externa disken fast på en annan dator?
 7. Jag har nu manuellt hittat såväl Application Support som MobileSync...men kan inte finna den när jag skriver i terminal, det kommando du tidigare har skrivit.
 8. Jag väljer inte fysiska säkerhetskopior av smidighet.
 9. Och kom ihåg att jag har aldrig lyckats göra en backup på just denna telefon på denna dator.
 10. Jag hittar inte Application\Support/MobileSync och inte heller "Backup". Måste backup av just denna telefon göras till extern hårddisk eller måste SAMTLIGA telefoner säkerhetskopieras på denna externa disk?
 11. Hej, Ja, jag vill gärna göra detta! Att köpa iCloud-utrymme är inte riktigt min grej. Jag vill hålla saker och ting bortom molnet.
 12. Hej, Som titeln säger; jag har för lite hårddiskutrymme för att säkerhetskopiera iPhone 7 Plus men får samtidigt inte alternativet att säkerhetskopiera till extern hårddisk. Hur kan jag lösa mitt problem och skapa en säkerhetskopia på extern hårddisk? Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...