MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tuttosinistro

Medlem
 • Antal inlägg

  266
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Tuttosinistro

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Skåne

Macanvändare

 • Appleprylar
  Mac mini (Late 2012), iPad2, iPhone 6, Apple TV (2 gen)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Iphone 6 sms konversation hamnar fel

  Ingen som hittat en lösning på detta?
 2. Ok. Det undrar jag ens om den kan. När jag installerar om den ber den mig ange lösen till det befintliga trådlösa, så jag tror nog inte den försöker skapa något eget här.
 3. Jag kör med en Canon Pixma trådlöst från Mac Minin. Tycker det är bra dels för att jag då sparar en USB-port i datorn. Men för ett tag sedan slutade det fungera och jag kan inte få rätt på det. Tagit bort och installerat om skrivaren 2 ggr, följt guider vid installation, men det ända som fungerar är om jag kopplar in via sladd. Annars får jag felmeddelanden att skrivaren inte kan hittas. Finns det annat att testa för att få det att fungera? Tips mottages gärna.
 4. 2 mac i huset - vad tänka på

  Känns så nu ja. Då ska man bara bestämma om man kan vänta eller inte
 5. 2 mac i huset - vad tänka på

  Nu kanske detta ämne skulle ligga mer under MacBook/MacBook Air, men jag fortsätter diskussionen här. Nu har eventet varit och vad jag kan se verkar det inte komma något nytt nu. Vad gör man nu? Väntar ytterligare eller köpa en "gammal" modell?
 6. Iphone 6 sms konversation hamnar fel

  Hoppar in i skaran med samma problem...
 7. Visa upp din datorhörna/lägenhet

  Kanske inte helt rätt här, men vi tittar nu på ett större skrivbord. Problemet tycker jag är att alla mer eller mindre är helt öppna eller saknar förvaringsutrymme, så var ska man göra av allt? Skrivare, router, TC etc. Svårt och få det snyggt om man inte kan gömma undan sladdar etc. Känns som många skrivbord är gjorda för en bärbar utan tillbehör.
 8. 2 mac i huset - vad tänka på

  Med tanke på detta kanske man ska avvakta ett köp... https://macworld.idg.se/2.1038/1.698769/uppgifter-apple-lanserar-billigare-macbook-air-innan-sommaren
 9. 2 mac i huset - vad tänka på

  Låter onekligen smidigt...
 10. 2 mac i huset - vad tänka på

  Ok. Tack. Ska kolla. Hur gör ni när ni har flera datorer med dokument/bilder etc. Lite utspritt på båda eller allt på en så den andra bara funderar som typ backup?
 11. 2 mac i huset - vad tänka på

  Ska den finnas att hitta eller behöver jag göra något? Mer att lägga ut alla privata bilder i molnet. Oavsett tjänst så att säga. Föredrar in-house så att säga.
 12. 2 mac i huset - vad tänka på

  Ok, men kan jag nå den trådlöst. Är kopplat trådat till minin. Lite tveksam till bilderna på iCloud, men förstår och tackar för tipset. Tänker mer typ wifi-synk, men antar att det inte fungerar.
 13. 2 mac i huset - vad tänka på

  Jag är lite inne på att skaffa en enklare MacBook för vardagsanvändning, surf, lite mail, numbers etc. Idag har vi en MacMini som fungerar som musik- och bildserver och eftersom det är den enda datorn lagras allt där. Men skaffar jag en bärbar lär den bli ännu mer dedikerad server. Frågor dyker då upp: * Kan man ansluta den nya bärbara till den befintliga Time Capsulen så båda backas upp till den? * Går det att synka Bilder-biblioteket så jag kan se/radera bilder även på den bärbara? * Annat att tänka på? Hur gör ni där hemma? Kanske jag skulle flytta över infon från Minin till den bärbara eftersom det är den som nog mest kommer användas och behöver därför alla dokument etc.?! Tacksam för tips/råd på hur man bäst skulle lägga upp det.
 14. Redigera GoPro-film

  Skulle testa på en liten film nu, men iMovie säger att den inte kan öppna MPEG-4-film. Gör jag något fel eller det går inte? Edit: Det gick om jag drog filmen till programmet, men inte via "Öppna med.."
 15. Jag har rensat i Mail-programmet och flyttat mailen till SMTP. Jag hade innan mappar som en del mail hamnade i (regler). Däribland ett från min fotbollsförening. De hamnar nu i en mapp som ligger under "På min Mac". Jag har provat att ta bort den mappen, men den kommer tillbaka. Varför och hur ta jag bort den permanent? Vill att alla mail hamnar i vanliga inkorgen under "Brevlådor".
×