MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tuttosinistro

Medlem
 • Antal inlägg

  287
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Tuttosinistro

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Profil

 • Plats
  Skåne

Macanvändare

 • Appleprylar
  Mac mini (Late 2012), MB Air, iPad2, iPhone 6, Apple TV (2 gen)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Perfekt. Då löser det sig själv :). Tack. Ok. Bra att känna till. Testar de äldre först.
 2. Köpte bärbar för ett litet tag sedan. Kört 1Password på iPhone och stationär Mac mini. Nu har ju programmet uppdaterats till version 7 och verkar inte riktigt kompatibelt med de andra längre. Många problem vad man läst samt att jag faktiskt måste köpa det (igen). Går det att få ner gamla versionen så jag kan använda den på den bärbara?
 3. Tuttosinistro

  Köpa äldre modell MacBook Air

  Resonerat lite så också. Har en Mini från 2012 som fortfarande tar emot senaste OS. Men den är inte snabb... Kräver inget i prestandan på det sättet, mer att man inte vill bli begränsad för snabbt med att man bara kan köra gamla/äldre versioner av saker och ting.
 4. Tuttosinistro

  Köpa äldre modell MacBook Air

  Har länge varit inne på att köpa en bärbar och siktat in mig på denna: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_apple-macbook-air-13-3-mqd42ks-a-bärbar-dator-1299969.html Tycker det är ett lagom pris/steg för det jag ska använda den till. Men, skulle vilja diskutera det där med hållbarheten. Den har ju ett par år på nacken och den svåra frågan är ju hur länge man kan tänka sig att den håller. Pratade med en för övrigt väldigt bra säljare där han trodde 3-5 år sen stödjer den inte fler OS etc. Nästa steg upp är ju Pro för 4000:- och det tycker jag är lite väl för just mitt användningsområde. Hur skulle ni resonera?
 5. Tänker lite så också.. Vad menar du med dolt läge?
 6. Fast det är väl inte omöjligt att routern blir omodern och därmed mindre säker? Eller?! Var väl inte så länge sedan det kom ut info om just detta..
 7. Inget, mer än att en nyare förmodligen är säkrare. Tror inte den jag har uppdateras mer. Men rätta mig gärna om jag har fel..
 8. Oavsett ganska läskigt. Även jag fått. Det stod vilket routermärke jag har...känns sådär. Nog dags att byta oavsett (av säkerhetsskäl).
 9. Tuttosinistro

  Arkiverade mail

  Spinner vidare på detta ämnet. Jag har börjat få varningar om att min mail börjar bli full (från internetleverantören). Kan man arkivera mail på något sätt? Har gamla man vill spara, men utan att den tar på platsen på imap-servern? Om man högerklickar på ett mail finns alternativet "Arkivera". Vad händer med dem då?
 10. Tuttosinistro

  2 mac i huset - vad tänka på

  Helt rätt. Tittat på begagnade också, men de står sig bra i pris, vilket ju är positivt. Så skillnaden blir inte så stor. Nytt är ändå nytt.
 11. Tuttosinistro

  2 mac i huset - vad tänka på

  Plockar upp detta gamla ämne igen nu när vi vet lite mer. Nya Air blev ju inte så billig som ryktet sas. runt 10-11' för den gamla och nu 17' för den nya (256Gb). Lite saftigt för en extradator tycker jag. Verkar ju som den gamla modellen ska finnas kvar också. Lutar nog åt en sådan då med tanke på vad den ska användas till...
 12. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Ok. Ja, detta handlar ju om anslutning utifrån, alltså från ett annat nätverk. Då verkar det vara Teamviewer som gäller!?? VPN är jag inte vidare insatt i, så det känns som en lite för stor grej i sammanhanget.
 13. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Känner till den, men är det inte så att någon måste sitta i andra änden och slå in en kod? Eller det är bara en konfigurationsgrej?
 14. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Kanske det är så. Jag får kanske testa. Får inte vara för krångligt känner jag....
 15. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Tack för tips. Detta gäller endast envägskommunikation. Hur går det till rent praktiskt med fjärranslutningen med Microsofts lösning? Tänker säkerhet framför allt.
×