MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tuttosinistro

Medlem
 • Antal inlägg

  283
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Tuttosinistro

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Skåne

Macanvändare

 • Appleprylar
  Mac mini (Late 2012), iPad2, iPhone 6, Apple TV (2 gen)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tänker lite så också.. Vad menar du med dolt läge?
 2. Fast det är väl inte omöjligt att routern blir omodern och därmed mindre säker? Eller?! Var väl inte så länge sedan det kom ut info om just detta..
 3. Inget, mer än att en nyare förmodligen är säkrare. Tror inte den jag har uppdateras mer. Men rätta mig gärna om jag har fel..
 4. Oavsett ganska läskigt. Även jag fått. Det stod vilket routermärke jag har...känns sådär. Nog dags att byta oavsett (av säkerhetsskäl).
 5. Tuttosinistro

  Arkiverade mail

  Spinner vidare på detta ämnet. Jag har börjat få varningar om att min mail börjar bli full (från internetleverantören). Kan man arkivera mail på något sätt? Har gamla man vill spara, men utan att den tar på platsen på imap-servern? Om man högerklickar på ett mail finns alternativet "Arkivera". Vad händer med dem då?
 6. Tuttosinistro

  2 mac i huset - vad tänka på

  Helt rätt. Tittat på begagnade också, men de står sig bra i pris, vilket ju är positivt. Så skillnaden blir inte så stor. Nytt är ändå nytt.
 7. Tuttosinistro

  2 mac i huset - vad tänka på

  Plockar upp detta gamla ämne igen nu när vi vet lite mer. Nya Air blev ju inte så billig som ryktet sas. runt 10-11' för den gamla och nu 17' för den nya (256Gb). Lite saftigt för en extradator tycker jag. Verkar ju som den gamla modellen ska finnas kvar också. Lutar nog åt en sådan då med tanke på vad den ska användas till...
 8. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Ok. Ja, detta handlar ju om anslutning utifrån, alltså från ett annat nätverk. Då verkar det vara Teamviewer som gäller!?? VPN är jag inte vidare insatt i, så det känns som en lite för stor grej i sammanhanget.
 9. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Känner till den, men är det inte så att någon måste sitta i andra änden och slå in en kod? Eller det är bara en konfigurationsgrej?
 10. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Kanske det är så. Jag får kanske testa. Får inte vara för krångligt känner jag....
 11. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Tack för tips. Detta gäller endast envägskommunikation. Hur går det till rent praktiskt med fjärranslutningen med Microsofts lösning? Tänker säkerhet framför allt.
 12. Tuttosinistro

  Fjärransluta till Win 10 med en Mac

  Försöker hitta ett smidigt och inte minst säkert sätt att fjärrstyra PC med min Mac. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4028379/windows-10-how-to-use-remote-desktop Finns det några brister i detta rent generellt? Andra, säkrare/bättre lösningar?
 13. Var lägger man filen då? Eller man öppnar iTunes och drar in den där någonstans? Går inte att lägga i mappen Filmer exempelvis i Finder? Är beredd att ge det en chans om man bara slipper ha många olika lösningar/3e parts-appar.
 14. Ok. Ja, det funkar ju. Hade varit schysst om man kunde bläddrat bland sina filmer i soffan, direkt i ATV.
 15. Vet du om man kan spela upp det på ATV om man lägger det någonstans som en fil? Som standardlösning tänker jag då. Precis som men Bilder (fast där vill jag undvika lägga den)..
×