MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

BeRo

Medlem
 • Antal inlägg

  28
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om BeRo

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  MacBook Pro -08, iMac 24" 3,06 GHz
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag har flera olika e-postadresser som jag kopplat till Apples Mail - fungerar generellt bra - men... Jag vill ha "lokala" inställningar för resp e-postadress skräpfilter. Vad jag förstår blir alltid detta filter "globalt". Dvs de filter inställningar jag gör för en e-postadress gäller för samtliga. Är det "tvunget" så eller har jag missat något?
 2. Har en ljus skrivbordsyta just där mina ikoner med underliggande text finns och texten blir svår att läsa. Kan man byta färg på texten, eller gör textrutans bakgrund mörk?
 3. Sista veckan har jag varit med om ngt märkligt. När jag tagit fotot med min iPhone och laddat ned dem till min iMac via Bilder/iCloud blir det blågröna, ibland gula, halvt genomskinliga korta streck på diagonalen till höger på bilderna. De finns inte i min iPhone, men väl när de visas på min iMac. Kollade just min MacBook Air, finns inte där heller. Detta gäller inte alla bilder utan bara vissa och inte på skärmen i övrigt eller övriga applikationer. Bar viss bilder tagna med min iPhone. Ngn som varit med om samma?
 4. 1) Adware Medic visar sig vara samma som Malwarebyts. 2) Inget av programmen visar sig indikera ngt malware. 3) Plötsligt upphör fenomenet med varningar från AVG, också från den datorn som inte har vare sig Adware Media eller Malwarebyts. Nu vid 23-tiden fungerar alla tre datorerna som de skall. Tänker att det var fel på AVG, men pkulle körde ju AVAST...? Jag rycker väl på axlarna och kört vidare, får jag se om ngt mer händer.
 5. Kan bara konstatera att jag har en iMac och två MacBook Air som just i kväll - vid 18-tiden - ungefär samtidigt drabbats av just MacOS: Genieo-FM[Adw]. Jag använder mig av AVG, vilket inte tar bart Genieo utan bara konstaterar att det finns. Har prövat med Adware Medic, med det lyckats inte heller. Skall pröva med Malwarebytes och hör av mig i helgen.
 6. BeRo

  Fysiskt sned/glipande skärm

  Tänkbar tanke - , men tror inte den är så vek... Ingen Air på lager? Blir lite orolig för detta med Pro och "skärmsläpp".
 7. BeRo

  Staingate - fläckig skärm

  Tack - men det var ju ändå ett bra försök! Fick erbj. om att köpa en dylik dator igår. Hade aldrig hört om fenomenet förut.
 8. BeRo

  Staingate - fläckig skärm

  Har lärt mig ett nytt ord - ”staingate”. Dvs Apples Retina skärmar kan tydligen tappa antireflexbehandlingen - fläckvis. Hur pass vanligt är detta, och hur snart efter tillverkningen uppträde det?
 9. BeRo

  Fysiskt sned/glipande skärm

  Inget i mellan - vad jag vet... Med stängd skärm glappar den ca 2-3 mm vi ena framhörnet. Känner mig tveksam inte pga av det glappet, utan pga av att inte fått ett ärligt svar hur den blivit så.
 10. BeRo

  Fysiskt sned/glipande skärm

  1) 1,7 GHz i7 2) Fyra tusen 3) Jo, ibland blir den buren, har en Mac Mini permanent.
 11. BeRo

  Fysiskt sned/glipande skärm

  Att jag inte tänkte på det... brukar ju ändå gå omkring med lite dylika småpengar i fickan...
 12. BeRo

  Fysiskt sned/glipande skärm

  Fundersam över en Air med glipande skärm... dvs locket går inte att stänga helt. Det är inte min, men en jag funderar på att köpa. Ngn som råkat ut för detta och som gjort försök att fixa till den, eller vet vad det beror på?
 13. Tack också till dig, liksom till Alix det var detta jag sökte!
 14. Absolut! För en som är ordblind är en bild värld mer än tusen ord! Under :"Gå" - "Skrivbord" - "Visningsalternativ", hittar du en snarlik bild som din första, men den påverkar inte det jag sökte. Men den bild du skickade ovan löser allt TOPPEN!
×