Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

BertL

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om BertL

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack! Hade glömt att iCloud ligger under mitt namn i inställningar. Jag ändrade inställningarna så att iCloud inte hanterar meddelanden - för så visade det sig vara på de andra enheterna - och startade om mobilen. Där efter kom meddelandena tillbaka. Nu verkar det också gå att skicka och ta emot meddelanden med SE-mobilen.
 2. Har samma inloggningsproblem med FaceTime.
 3. Har en iPhone SE med kort samt en iPad och en iPhone 6 Plus utan kort. Meddelandefunktionen har länge fungerat i alla tre (de kommunicerar via WiFi). För ett par veckor sedan slutade meddelandefunktionen fungera på iPhone SE. Men den fungerar ännu på de övriga. Meddelandevyn är helt rensad. Det enda som syns är ”Meddelanden” högst upp och ibland en sökruta därunder. När jag går till Inställningar Meddelanden kommer det endast upp ett inloggningsformulär. Det står inte ens var jag skall logga i. Eller hur. Det framgår däremot att jag skall skriva in lösenordet för mitt Apple-ID. När jag gör det tar det några minuter sedan kommer det upp ett meddelande som säger att i-messageservern inte kan nås. På de andra enheterna kommer det i stället upp olika alternativ att välja mellan för meddelanden, som det skall göra. IPhonen är på andra sätt inloggade på iCloud. Vad göra?
 4. Har en iPhone 6 plus och en Dell precision dator med Windows 7 och Outlook. Behöver fungerande synkronisering av kalender, anteckningar och kontakter (ingenting mer). Har aldrig lyckats få det att fungera med iTunes och denna iPhone. Anslöt därför till iCloud, som fungerade några dagar men sedan endast fungerat sporadiskt någon gång ibland, fast då bara för kalendern. Har försökt ta bort iCloud för att åter försöka med iTunes. Det går emellertid inte redan därför att iCloud har rensat den lokala kalendern i Outlook. All infomation ligger numera i en kalender som heter iCloud och som inte synkroniseras vid synkronisering med iTunes. Det här är en katastrof för mig. Hade tidigare en Nokiatelefon och där fungerade synkroniseringen alltid. Är i desperat behav att ett fungerande sätt att synkronisera mobilen med datorn. I synnerhet måste kalendern synkroniseras.
 5. För några veckor sedan slutade iTunes synkronisering med kabel att fungera mellan datorn (Dell Precision; Windows 7; iTunes senaste versionen), iPhone 6+ (kanske hade den aldrig fungerat) och iPad Air. Synkronisering skedde, men ändringar överfördes inte mellan enheterna. Anslöt då dessa till iCloud för synkronisering av kalender, kontakter, påminnelser och anteckningar. En synkronisering genomfördes då med lyckat resultat. Sedan fungerade det inte mer, fastän allt är markerat som det skall. Försöker just nu stänga av iCloudsynkroniseringen på iPad och iPhone, men enheterna har fastnat i "Stänger av kalendrar" respektive "Stänger av kontakter" och stått så i ungefär två timmar. Tanken var att det kanske skulle gå att få synkroniseringen i iTunes att fungera, när nu iClud inte synkroniserar.
 6. Ja, det var ju inte särskilt uppmuntrande! Men tack i alla fall! Antar att nästa telefon får bli en Android. Har sneglat lite på den nya Xperia, men det hinner säkert komma andra innan det blir ekonomiskt rimligt att byta ut iPhonen. Har haft den mindre än ett år.
 7. Men visst borde man väl kunna spela in sina egna samtal. Varken etiskt eller juridiskt är väl det något problem. Det vore ju skumt annars. Vissa av de appar jag har kollat uppges lagra samtalen i telefonen. Men en tjänst som går via server eller där man måste göra flera extra knapptryckningar innan man svarar eller komma ihåg att betala abonnemangsavgiften för att få till en inspelning verkar inte särskilt smidig. Är det alltså ingen vits med att jag går vidare och efterforskar vad de olika alternativen innebär? Kanske borde man byta till Android, ifall den funktionalitet som jag vill ha går att få smidigt där? Fördelen med iPhone är ju främst att den är så intuitiv och enkel att använda samt dessutom har ett mycket behändigt format. Man har ju knappast någon nytta av funktioner som är så komplicerade eller dyra att få att fungera att det aldrig blir av, som det var på min sista Nokiamobil där det fanns en hel del appar men ingen som fungerade direkt utan extra abonnemang. Men nu finns det såvitt jag förstår alternativ som är mer funktionella. Synd bara om man skall behöva lämna iPhone för en sådan konstig sak! Den fungerar ju i övrigt så bra.
 8. Men vänta nu! Är inte detta yesterdays news?! Idag finns ett betydande antal appar som i vart fall uppger sig kunna spela in telefonsamtal på iPhone. De fungerar dock på lite olika sätt och i vart fall en del av dem blir antagligen dyra att använda, eftersom det kostar per inspelad minut. Mitt problem är inte OM det går. Problemet är att det finns så många olika alternativ att välja mellan att det blir oöverskådligt. Dessutom är den information som som jag hittat om de olika apparna otillräcklig. Därför söker jag information från folk som använder sådana om vilka som fungerar bra och inte har ett orimligt prisssättningssystem.
 9. Söker en bra app. för automatisk inspelning av alla samtal till och från min iPhone 4s. Det skall alltså vara en app. som uppfyller vissa krav. I vart fall tänker jag mig följande: 1. Alla samtal till och från telefonen skall spelas in. 2. Inspelningen skall starta automatiskt när jag ringer eller svarar på ett samtal och inte avslutas förrän samtalet avslutas; då skall inspelningen avslutas automatiskt. 3. Ljudfilerna med inspelningarna skall lagras i telefonen. Ljudkvaliteten skall vara god. 4. Det skall inte vara en skojarapp som tvingar mig att betala extra om jag spelar in samtal utöver en viss gräns, utan det skall var ett pris för appen som täcker allt (om den inte är gratis förstås).
 10. Tror jag hittar problemet i mitt fall åtminstone! Eftersom jag laddade ner kanske ett 30-tal appar samtidigt och har dåligt internet pågick nedladdningen ett tag och under den tiden synkroniserade telefonen med datorn. Under synkroniseringen fick telefonen de halvt nedladdade apparna. Dessa ersattes sedan inte från datorn vid nästa synkronisering, utan blev kvar som de var i telefonen trots att de laddats ner i datorn. När jag avmarkerade dem i iTunes, så att de togs bort från telefonen när jag synkroniserade, kunde jag markera dem igen och sedan synkronisera en gång till och på så vis få de färdignedladdade apparna till telefonen.
 11. Har nu ändrats tillbaka till "Hämtar..." för två av apparna. Mitt intryck är att telefonen själv försöker hämta hem dem över internet. Men mobilens internet har så dålig kontakt där jag nu har, så det fungerar nog inte. När jag klickar på en app där det står "Väntar..." ändras texten till "Pausad". Om jag trycker igen ändras texten tillbaka till "Väntar...".
 12. Har samma eller ett liknande problem - men med den skillnaden att det inte hjälper att starta om mobiltelefonen. Apparna är nedladdade i datorn, där de syns som de skall, men verkar inte kunna föras över fullständigt från datorn till mobilen vid synkronisering. Under de gråa apparna står det "Väntar...". Under en stod det först "Hämtar...", men efter omstart ändrades det till "Väntar". Jag laddade ner ganska många appar ungefär samtidigt och hämtningarna är som sagt slutförda. De flesta fungerar, men ett tiotal har drabbats av detta besynnerliga funktionsfel.
 13. Sedan jag bytte till iPhone har uppdateringen av kalendern mellan mobiltelefonen och Outlook inte fungerat. Operativsystem: Windows 7. Det verkar ha att göra med att iPhone skapat en extra kalender alternativt fått för sig att det finns två eller möjligen tre eller fyra. Den ena heter Kalender på datorn och är den jag alltid haft. Den verkar inte finns på mobiltelefonen. Den andra heter Kalender på mobiltelefonen (där det finns två kalendrar med detta namn, men ingen av dem verkar vara den som finns på datorn) men har dykt upp på datorn under namnet Calendar. Det är den som används i mobiltelefonen. Den synkroniseras inte med kalendern Kalender i datorn. För att kunna se allt i datorn måste jag visa två olika kalendrar: Kalender (med det jag skrivit in i datorn) och Calendar (med det jag skrivit in i mobiltelefonen). Jag skulle vilja återgå till den idylliska tillvaro jag haft i drygt 20 år tidigare, då jag bara haft EN kalender och denna funnits BÅDE i mobilen (som då inte varit en iPhone) och i datorn och som SYNKRONISERATS mellan båda dessa enheter i stället för att existera parallellt. Det här problemet är så stort att jag måste lösa det för att kunna fortsätt använda min iphone. Naturligtvis är alla inställningarna sådana som de skall vara: till exempel att alla kalendrar skall synkroniseras. Kan man slå i hop dessa kalendrar till en?
×
×
 • Skapa nytt...