Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

IngoX

Medlem
 • Antal inlägg

  62
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

22 Neutralt

Om IngoX

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

354 profilvisningar
 1. Det du tänker på är Xgrid https://www.apple.com/server/docs/Xgrid_TB_v10.4.pdf https://en.m.wikipedia.org/wiki/Xgrid Det är inte något du kommer kunna använda på två gamla imacs till något praktiskt, annat än för experimentlusta. För vardagsanvändande är det faktiskt inte processorn som är största flaskhalsen i en 2007 imac, men med en SSD-hårddisk klarar den enklare surf och ord/bildbehandling. Största begränsningen är att du inte kan uppgradera till senare än OS X 10.11 El Capitan.
 2. Testa som sagt var om du kan göra bytet via iphone eller ipad. Så här ser det ut för mig på iOS 12.4. Jag har en tredjeparts epostadress som mitt Apple-ID. Ett @icloud-alias (samma som det äldre @me.com) och en extra gmail-adress knuten till mitt Apple-ID.
 3. Troligen när det gått 30 dagar sedan du skapade din @icloud-adress, enligt infon på supportsidan för att ändra Apple-ID. Detta om du försöker ändra användarnamnet från en tredjeparts epostadress via https://appleid.apple.com/. Men du kan testa om det går att göra med en gång på en iphone/ipad med iOS 10.3 eller senare, Inställningar > [Ditt namn - AppleID] > Namn... Också enligt info på supportsidan. Apple har alltid varit lite konstiga med sina @icloud-adresser. Enda sättet att skaffa en sådan utan att ange en annan mail-adress som användarnamn för sitt Apple-ID är att skapa sitt Apple-ID när man ställer in en ny iOS-enhet eller mac-dator. Länge kunde man inte ändra och ta bort den andra mail-adressen som sitt användarnamn, men nu går det. Det är ändå bra att sedan ha en andra mailadress som Apple kan kontakta en på om något strular med ens Apple-ID. Så när du bytt användarnamn kan du åter ange din comhem-adress som en av de adresser du är tillgänglig på. Eller ännu hellre skaffa en gmail-adress att ha som reserv! 🙂 Du försöker ju göra två saker i denna tråd: 1) Få alla enheter att kunna läsa mailen från din (relativt nyskapade?) @icloud-adress. Se till att det funkar först! 2) Du vill sedan ändra ditt användarnamn för Apple-id från en tredjeparts epostadress (@comhem.se) till din @icloud-adress. Där behöver du kanske vänta tills det gått 30 dagar. När du ändrar användarnamnet för ditt Apple-ID måste du ju också ändra inställningen i alla program som använder ditt Apple-ID. Därför logga ut och logga in igen i iCloud på alla Apple-enheter. Om du använder ett annat mailprogram än Apple Mail (t.ex på windows eller android) behöver du ändra inställningarna i det programmet till det nya användarnamnet (som då är din @icloudadress)
 4. Aha, dina bilder visar dialogruta man får via Högerklick > Hämta kontoinformation. Jag trodde det var Mail > Inställningar > Konton Där kan man redigera det mesta vad gäller mailserver-inställningar om det gäller tredjepartskonton, men inte på ett iCloudkonto där det mesta ställs in automatiskt. Ställa in iCloud på en Mac Du kan inte radera ditt iCloud-konto via Mail-appen, däremot varnar det kanske för att andra appar på din iMac också använder iCloud-kontot. (Kontakter, Anteckningar, Kalender mm). Men infon finns lagrad på Apples servrar, så du kan tryggt radera kontot från din iMac och sedan lägga till det igen. Märkligt att det blivit fel, Sierra borde vara tillräckligt nytt för att inställningsassistenten ska funka.
 5. Jag har försökt flera gånger med samma resultat. Gör jag något fel, är applesiten nere eller har jag missuppfattat citerad information ovan? Har du skaffat iCloud-adressen nyligen kan du behöva vänta en tid innan du kan ändra användarnamnet från en tredjepartsadress till icloudadressen. Enligt support-sidan du länkade till: Angående mailinställningarna på din imac: Du ska ange imap.mail.me.com som server för inkommande post. Nu har du agett comhems mailserver, det blir ju fel (även om ditt användarnamn för iCloud-mailen för tillfället är din gamla comhem-adress) Inställningar för iCloud-e-postklienter Kan vara enklast att radera det felaktigt inställda kontot i Mail.app på imacen och lägga till det på nytt. Men vilka versioner av macOS är det? Jag känner inte riktigt igen inställningspanelens utseende från 10.11 El Capitan eller 10.14 Mojave.
 6. Och jag har 83% på min 7:a 🙂 Den blir rejält varm vid belastning och samtidig laddning, men det tycker jag alltid att den blivit. Och upplever inga av de problem du beskriver.
 7. Kolla Inställningar > Batteri > Batterihälsa. Om batterikapaciteten sjunkit mycket och prestandahantering aktiverats för att skydda mot oavsiktliga avstängningar kan du välja att stänga av prestandahantering. Eller byta batteri.
 8. Inget av de programmen är översatta till Svenska enligt info på Appstore, så det går inte. (att Nebo kan tolka svensk handskrift är en annan sak) Men de är översatta till de största världsspråken, så du kan få menyerna i t.ex engelska eller tyska om du föredrar det. Du har antagligen lagt till Ryska som sekundärspråk och valt det med högre prioritering än t.ex engelska. Språket kan ha lagts till utan att du tänkte på det om du tidigare ställt om till ryskt tangentbord. Ändra prioriteringsordningen i Inställningar > Allmänt > Språk och region > Föredragen språkordning. (det står bara "Andra språk..." om man inte valt sekundärspråk). Låt t.ex Engelska stå högre upp än Ryska. Du kan se bild och förklaring i denna tråd.
 9. All nyhetsrapportering kring Apple är så otroligt USA-centrerad, men det hör väl till sakens natur. Europeiska luftsäkerhetsbyrån uppmärksammade tydligen detta redan för två veckor sedan, så varningen bör rikta sig lika mycket till inrikesresor med SAS.... https://www.easa.europa.eu/newsroom-and-events/news/safety-precautions-regarding-transport-air-recalled-portable-electronic Nu är de europeiska reglerna i och för mer formulerade som en rekommendation, där personal och passagerare ska informers om faran och om ett återkallat batterier råkar tas ombord måste apparaten det sitter i hållas avstängd. Amerikanska reglerna förbjuder att ett återkallat batteri transporteras utan särskild inneslutning för flygtransport. Så MWs riktade varning kan ju ändå vara motiverad.
 10. Vilken iOS version? 5s klarar nuvarande 12.4 men kommer inte kunna uppgraderas till iOS 13
 11. Uppdatera Duet appen både för ipad via App Store och för macen via hemsidan: https://www.duetdisplay.com https://www.macrumors.com/how-to/use-your-ipad-as-a-second-mac-monitor/
 12. IngoX

  Sekundvisning

  Men notera att ikonen för Klock-appen har en rörlig analog sekundvisare! 😀 (Avdelningen lull-lull till ingen nytta)
 13. Har du en liten triangel/pil vid inkorgen? Klicka på den.
 14. För att förtydliga: Öppna ett nytt fönster, justera det till önskad storlek och stäng det igen, innan du börjar använda det. När du öppnar ett nytt fönster nästa gång är det i den önskade storleken. Detta gäller generellt för fönsterhantering i macOS. Tillägg: aha, nu såg jag att du bara ändrade storlek med gröna knappen. I så fall räcker nog instruktionen att "dra i höger nederkant" för dig. Det löser problemet, woalla!
 15. Du håller på att redigera i inställningar för att skicka mail via hotmails server, den kan du istället radera helt om du inte använder adressen längre. Du behöver lägga till rätt inställningar för att skicka mail via googles smtp-server. Där ska det naturligtvis vara din gmail-adress med rätt lösenord som användare, inte hotmailadressen. Mail > Inställningar > Konton > [välj konto] > Serverinställningar. Vid "Server för utgående e-post (SMTP)" finns en rullgardinsmeny där du kan välja gmail-servern. Om du råkat radera gmail i listan från smtp-servrar får du lägga till den. Välj då "Redigera SMTP-serverlista..." och tryck på + . Öviga inställnignar för gmail: Kolla Gmail i andra e-postklienter med IMAP Ett annat sätt kan helt enkelt vara att lägga till ditt google-konto på nytti Mail, och sedan radera det gamla. Då får du hjälp av inställningsassistenten att välja att typen är ett gmail-konto och kanppa in ditt användarnamn och lösenord och resten av inställningarna görs automatiskt.
×
×
 • Skapa nytt...