Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

IngoX

Medlem
 • Antal inlägg

  69
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

27 Neutralt

Om IngoX

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

647 profilvisningar
 1. Kom på ett tredje alternativ, och det är ju att du sätter i ditt sim-kort i en annan enhet och begär att få koden för 2FA via sms eller röstmeddelande. Hämta en verifieringskod och logga in med tvåfaktorsautentisering
 2. När man har tvåfaktorautentisering är det rekommenderat att registrera ytterligare ett telefonnummer som kan ta emot koder, särskilt om man inte har fler i-enheter eller en mac som kan vara betrodda enheter. Det funkar även med icke smartphone som tar emot koder som röstmeddelande. Tvåfaktorautentisering för Apple-ID Din nya telefon är ingen betrodd enhet och kommer inte kunna ta emot 2FA-kod. I ditt läge föreslår jag två lösningar: 1) Överväg att laga skärmen på din gamla telefon så du kan logga in. En ny skärm bör du beroende på modell kunna få för 500-1000 kr hos tredjeparts serviceställen. Det får du nog tillbaks om du sedan nollställer och säljer telefonen. 2) Det finns en process att återfå tillgång till sitt Apple-ID när man använder 2FA och glömt lösenord eller tappat betrodd enhet. En del i säkerheten är att det tar flera dagar efter att du startat processen. Återfå ditt Apple-ID när du inte kan logga in
 3. Då har du nog råkat kryssa ur Word > Alternativ.. > Visa > Tomt utrymme mellan sidor i utskriftslayoutvyn
 4. Kan det vara så enkelt att du råkat välja menyn Visa > Weblayout? Hur ser det ut om du skriver ut dokumentet?
 5. DNS-server är nog fel, om du inte kör en egen på datorn. Nu har du manuellt inställt en 127-adress (localhost). Tryck på Avancerat och radera vad som står där så borde du automatiskt få operatörens DNS-adress från modemet. Jämför med den DNS-adress du får när du är ansluten via WiFi
 6. Det spelar ingen roll. Det @Mattiasgbg föreslår fungerar. Jag har "gröna sms" och konversationer med androidvänner hela vägen tillbaks till 2010 i min mac som jag kan skriva ut. Det finns två inställningar på det här området och det räcker med nr 2 för att göra det du vill, alltså få över sms-en till macen så att du kan skriva ut konversationen 1) Första funktionen är Continuity (Synkad på svenska) och har funnits sedan 2014 och gör att du kan få alla telefonsamtal och/eller sms till/från alla dina macOS och iOS-enheter, inte bara till iPhonen. Ställ in SMS-koppling 2) Den andra funktionen är iCloud Meddelanden som kom för ett drygt år sedan med iOS 11.4 och macOS 10.13.5. Aktivera det först på din iPhone och sedan på din mac så kommer hela meddelandehistoriken - både blå och gröna sms - finnas i Meddelanden-appen på macen, färdiga för utskrift! 🙂 Håll alla meddelanden i iCloud (kräver Apple-ID med aktiverad tvåfaktorautentisering och icloud nyckelring)
 7. Det du tänker på är Xgrid https://www.apple.com/server/docs/Xgrid_TB_v10.4.pdf https://en.m.wikipedia.org/wiki/Xgrid Det är inte något du kommer kunna använda på två gamla imacs till något praktiskt, annat än för experimentlusta. För vardagsanvändande är det faktiskt inte processorn som är största flaskhalsen i en 2007 imac, men med en SSD-hårddisk klarar den enklare surf och ord/bildbehandling. Största begränsningen är att du inte kan uppgradera till senare än OS X 10.11 El Capitan.
 8. Testa som sagt var om du kan göra bytet via iphone eller ipad. Så här ser det ut för mig på iOS 12.4. Jag har en tredjeparts epostadress som mitt Apple-ID. Ett @icloud-alias (samma som det äldre @me.com) och en extra gmail-adress knuten till mitt Apple-ID.
 9. Troligen när det gått 30 dagar sedan du skapade din @icloud-adress, enligt infon på supportsidan för att ändra Apple-ID. Detta om du försöker ändra användarnamnet från en tredjeparts epostadress via https://appleid.apple.com/. Men du kan testa om det går att göra med en gång på en iphone/ipad med iOS 10.3 eller senare, Inställningar > [Ditt namn - AppleID] > Namn... Också enligt info på supportsidan. Apple har alltid varit lite konstiga med sina @icloud-adresser. Enda sättet att skaffa en sådan utan att ange en annan mail-adress som användarnamn för sitt Apple-ID är att skapa sitt Apple-ID när man ställer in en ny iOS-enhet eller mac-dator. Länge kunde man inte ändra och ta bort den andra mail-adressen som sitt användarnamn, men nu går det. Det är ändå bra att sedan ha en andra mailadress som Apple kan kontakta en på om något strular med ens Apple-ID. Så när du bytt användarnamn kan du åter ange din comhem-adress som en av de adresser du är tillgänglig på. Eller ännu hellre skaffa en gmail-adress att ha som reserv! 🙂 Du försöker ju göra två saker i denna tråd: 1) Få alla enheter att kunna läsa mailen från din (relativt nyskapade?) @icloud-adress. Se till att det funkar först! 2) Du vill sedan ändra ditt användarnamn för Apple-id från en tredjeparts epostadress (@comhem.se) till din @icloud-adress. Där behöver du kanske vänta tills det gått 30 dagar. När du ändrar användarnamnet för ditt Apple-ID måste du ju också ändra inställningen i alla program som använder ditt Apple-ID. Därför logga ut och logga in igen i iCloud på alla Apple-enheter. Om du använder ett annat mailprogram än Apple Mail (t.ex på windows eller android) behöver du ändra inställningarna i det programmet till det nya användarnamnet (som då är din @icloudadress)
 10. Aha, dina bilder visar dialogruta man får via Högerklick > Hämta kontoinformation. Jag trodde det var Mail > Inställningar > Konton Där kan man redigera det mesta vad gäller mailserver-inställningar om det gäller tredjepartskonton, men inte på ett iCloudkonto där det mesta ställs in automatiskt. Ställa in iCloud på en Mac Du kan inte radera ditt iCloud-konto via Mail-appen, däremot varnar det kanske för att andra appar på din iMac också använder iCloud-kontot. (Kontakter, Anteckningar, Kalender mm). Men infon finns lagrad på Apples servrar, så du kan tryggt radera kontot från din iMac och sedan lägga till det igen. Märkligt att det blivit fel, Sierra borde vara tillräckligt nytt för att inställningsassistenten ska funka.
 11. Jag har försökt flera gånger med samma resultat. Gör jag något fel, är applesiten nere eller har jag missuppfattat citerad information ovan? Har du skaffat iCloud-adressen nyligen kan du behöva vänta en tid innan du kan ändra användarnamnet från en tredjepartsadress till icloudadressen. Enligt support-sidan du länkade till: Angående mailinställningarna på din imac: Du ska ange imap.mail.me.com som server för inkommande post. Nu har du agett comhems mailserver, det blir ju fel (även om ditt användarnamn för iCloud-mailen för tillfället är din gamla comhem-adress) Inställningar för iCloud-e-postklienter Kan vara enklast att radera det felaktigt inställda kontot i Mail.app på imacen och lägga till det på nytt. Men vilka versioner av macOS är det? Jag känner inte riktigt igen inställningspanelens utseende från 10.11 El Capitan eller 10.14 Mojave.
 12. Och jag har 83% på min 7:a 🙂 Den blir rejält varm vid belastning och samtidig laddning, men det tycker jag alltid att den blivit. Och upplever inga av de problem du beskriver.
 13. Kolla Inställningar > Batteri > Batterihälsa. Om batterikapaciteten sjunkit mycket och prestandahantering aktiverats för att skydda mot oavsiktliga avstängningar kan du välja att stänga av prestandahantering. Eller byta batteri.
 14. Inget av de programmen är översatta till Svenska enligt info på Appstore, så det går inte. (att Nebo kan tolka svensk handskrift är en annan sak) Men de är översatta till de största världsspråken, så du kan få menyerna i t.ex engelska eller tyska om du föredrar det. Du har antagligen lagt till Ryska som sekundärspråk och valt det med högre prioritering än t.ex engelska. Språket kan ha lagts till utan att du tänkte på det om du tidigare ställt om till ryskt tangentbord. Ändra prioriteringsordningen i Inställningar > Allmänt > Språk och region > Föredragen språkordning. (det står bara "Andra språk..." om man inte valt sekundärspråk). Låt t.ex Engelska stå högre upp än Ryska. Du kan se bild och förklaring i denna tråd.
×
×
 • Skapa nytt...