MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Primus

Medlem
 • Antal inlägg

  143
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Primus

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Appleprylar
  MBP TB 13" 16GB 512GB, iPhone 7, AirPod, iPad, Apple TV
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag tror många kommer förlänga tiden för nyköp. Till 2 från 1 eller till 3 från 2 år. iPhone har helt enkelt blivit så dyra att få kan betala vad det kostar att köpa nytt så ofta som man gjorde tidigare.
 2. Primus

  Safari laddar inte vissa hemsidor

  Jag vill bara skicka med att det fortfarande är problem.
 3. Tar de 6452,63 kr för att byta baksidan..? 😮😳 Nu känner jag att värdet på AppleCare som jag valde steg lite...
 4. Man ska ju inte glömma bort att ett glasbyte inte handlar om en förmögenhet. Nu kommer jag inte ihåg priserna helt korrekt, men vi bytte glas på ena barnets iPad. Fick tre alternativ. Bra eller mindre bra piratglas, 900 eller 700. eller original, 1200.
 5. Primus

  Köpa en iphone? Nej

  Vad är en vara eller tjänst värd? Tja, det som folk betalar brukar man ju säga, lite förenklat. Vad är rätt pris då? Då får man väl lägga till något att ett företag måste gå med rimlig vinst. Ekvationen för nya iPhone verkar ju falla ut som ett ganska gott exempel på ovanstående. Telefonen säljs i ganska stora volymer, och det till trots att en billigare och mycket bra kommer senare. Vinst verkar Apple göra om vi ska uttrycka oss diplomatiskt. Men de verkar också satsa tillräckligt mycket på forskning, utveckling och uppköp så vinsten lämnar inte konstant företaget. Men priset börjar dra i väg. Jag köpte en XS 256 GB. Det sved i plånboken vad gäller summan. Produkten är jag dock grymt nöjd med. Priset närmar sig nu min första mobiltelefon. En vikbar Motorola med ett tunt och ett tjockt batteri. Det tunna batteriet gav 20 min samtal och typ 8 timmars stand by. En kväll på krogen och ett samtal var vad den klarade. Det stora batteriet klarade mer såklart. Jag tror den kostade nästan 20000. Året var omkring 1993. Sedan började priset gå ned och batterikapaciteten ökade. Nästa fas i utvecklingen var tvärt om, högre priser och mindre batterikapacitet(om vi kan enas om det ordet). Nu verkar fokus ligga på bättre batterikapacitet igen. Jag tror att några saker kommer hända. Dels öppnas en marknad för billigare telefoner och det har vi redan sett i form av kineserna. Inga dåliga telefoner, men inte på iPhones nivå. Dels tror jag att allt fler kommer försöka ha kvar sina telefoner längre. Jag bytte bort min 7:a mot en XS och alternativet hade varit att byta batteri i 7:an och ha kvar den ett år till. Då skulle jag använt den i 3 år. Nu siktar jag på att använd min XS i 3 år. Har jag samma ekonomi som idag kanske jag inte kan hålla mig när en ny presenteras om 2 år. Men skulle ekonomin försämras räknar jag med att hålla mig till planen, eller blir kanske tvungen till det. Om man slår ut kostnaden för en XS, på 14700 + AppleCare för 2200 och ett Apple skal för 650 vilket blir 17550, på 3 år blir det 5850 per år eller 480 per månad. Så säg 500 per månad för en teknisk pryl som följer mig dygnet runt, kan göra det mesta och knyter ihop mitt digitala liv. Känns klart överkomligt. Jag betalade tex 25000 för en Navigator i bilen som är klart sämre än de som finns i min telefon. Bara för att få ett perspektiv...
 6. Värt att komma ihåg att AppleCare+ gäller i 2 år. Men de flesta försäkringsbolag har ju åldersavdrag på det mesta. Tex vid vattenskada etc.
 7. AppleCare+ Jag valde det, trots att jag aldrig brukar teckna extraförsäkringar. Den stora svagheten som jag själv upplever är att skärmens självrisk är lägre än baksidans glas. Om jag läst villkoren rätt. Men tänkte ändå att detta måste vara den smidigaste försäkringslösningen.
 8. Primus

  Safari laddar inte vissa hemsidor

  Jag har samma problem sedan iOS 12 och även i Mojave. Mojave kan var mer tillfälligt då jag inte testat lika mycket. Men, iOS 12 har stora problem med DN hos mig. Inga tillägg eller liknande.
 9. Tack för hjälpen så här långt. OM jag inte installerar ett nytt macOS från extern hårddisk, kan jag göra någon nytta när jag installerar macOS Mojave från nätet? Eller blir det bara som datorn är nu, fast med nytt macOS?
 10. Om jag hade rutan och inte kryssade i. Vad blir nästa steg?
 11. Den känner jag inte igen. Fanns den ens? macOS Sierra. Så om den fanns, så tror jag inte att jag kryssade i den.
 12. Jag gick in på användare i systemhanteraren via ett nytt admin-konto. Markerade mitt gamla kont och klickade på minustecknet. Vet inte om det är enkelt eller säkert? Valde sedan sista alternativet att allt skulle raderas. Det fanns tre alternativ.
 13. Okey, sent om sider har jag raderat mit användarkonto. Tyvärr tror jag dock att jag gjorde ett misstag. Jag hade/har ett väldigt enkelt lösenord på mot raderade konto. Jag borde haft ett betydligt säkrare, eller hur. Nu är läget sådant att en illvillig person skulle kunna koppla upp sig mot hårddisken(SSD) och där ligger mina filer skyddade via FileVault, men med ett enkelt lösenord? Och det går inte att göra något åt, eller? Nu var hårddisken i princip full så att det borde ju skrivas över en del så fort datorn börjar användas. Tänker jag mig...
 14. Primus

  Hur ladda iPhone i bilen?

  Jag har en Passat uttagen i december -17 så det är ju en 2018-års modell. Om jag pluggar in i USB-uttaget framför växelspaken så går CarPlay igång. Men jag har också en laddkontakt i cigarettuttaget bakom växelspaken. Där laddas bara telefonen. Sedan händer ändå en massa konstiga saker via Blåtand. Typ senast spelat börjar spelas i bilen. och finns inget senast spelat brukar AppleMusic gå igång. Mycket irriterande.
 15. Primus

  iPhone Xs och XsMax allmänt

  Jag har inga sådana problem. Vad gäller mobilnät får jag färre staplar men märker ingen skillnad på samtal eller surf. Vad gäller WiFi här hemma. så säger Bredbanskollen att min XS har högre fart än min 7:a och min 6S.
×