Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Primus

Medlem
 • Antal inlägg

  150
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Primus

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Appleprylar
  MBP TB 13" 16GB 512GB, iPhone 7, AirPod, iPad, Apple TV
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Stort tack till alla ni som postat. Tycker jag lärt mig en hel del.
 2. Jag skaffade en VPN-tjänst men har några frågor. Är det så att om man inte använder VPN så kan man koppla ihop aktivitet på nätet med en specifik dator via Ip.nummer? Jag använder inte datorn till några konstigheter, men i jobbet är vi ibland tillsagda att inte använda våra privata datorer. Det kan hända att jag inte följer det rådet..🙄 Finns det något sätt att se om VPN fungerar? Dvs kan man kolla att IP-numret inte är min egen när jag använder min dator hemma? En annan fråga är om jag kopplar upp min iPhone via ett publikt nätverk och använder VPN så ökar säkerheten sägs det. Hur då?
 3. Först och främst skulle jag vänta till nästa modell kommer ut. Annars skulle jag köpa en XS. Jag har en och är väldigt nöjd. X eller XR ser jag som billigare men sämre så där får helt enkelt priset avgöra. Vill och kan du betala för en XS så skulle jag gå på det. Annars någon av de andra.
 4. Kommer detta att fungera även på iPhone XS och dess system för e-sim? Eller måste telebolagen ta detta produkt för produkt så att säga..?
 5. I och med att de har W1 så tycker jag verkligen de kan vara med i matchen. Jag tror dock inte du får ljud för pengarna. Men jag tycker BT ofta är lite krångligt så W1 är ganska värdefullt. Hur mycket ljud som läcker ut vet jag inte.
 6. Sonen har ett par Marshall Major II BT(de har ersatts av en uppgraderad variant III) och de är riktigt bra. Jag använder dem både till film och musik. Mycket bra ljud och batterikapacitet. III ska ju ännu bättre ljud. https://m3.idg.se/2.1022/1.551771/stort-test-horlurar-for-basta-ljudet/sida/4/marshall-major-iii-bluetooth-horlurar Skulle jag själv köpa ett par nya och vara beredd att betala rejält så är Sony högst upp på listan. https://www.mobil.se/tester/produkttester/test-brusreducerande-horlurarna-sony-wh-1000x-m3-ar-i-en-egen-klass
 7. Är Tor liknande som DuckDuckGo?
 8. Jag tror många kommer förlänga tiden för nyköp. Till 2 från 1 eller till 3 från 2 år. iPhone har helt enkelt blivit så dyra att få kan betala vad det kostar att köpa nytt så ofta som man gjorde tidigare.
 9. Jag vill bara skicka med att det fortfarande är problem.
 10. Tar de 6452,63 kr för att byta baksidan..? 😮😳 Nu känner jag att värdet på AppleCare som jag valde steg lite...
 11. Man ska ju inte glömma bort att ett glasbyte inte handlar om en förmögenhet. Nu kommer jag inte ihåg priserna helt korrekt, men vi bytte glas på ena barnets iPad. Fick tre alternativ. Bra eller mindre bra piratglas, 900 eller 700. eller original, 1200.
 12. Vad är en vara eller tjänst värd? Tja, det som folk betalar brukar man ju säga, lite förenklat. Vad är rätt pris då? Då får man väl lägga till något att ett företag måste gå med rimlig vinst. Ekvationen för nya iPhone verkar ju falla ut som ett ganska gott exempel på ovanstående. Telefonen säljs i ganska stora volymer, och det till trots att en billigare och mycket bra kommer senare. Vinst verkar Apple göra om vi ska uttrycka oss diplomatiskt. Men de verkar också satsa tillräckligt mycket på forskning, utveckling och uppköp så vinsten lämnar inte konstant företaget. Men priset börjar dra i väg. Jag köpte en XS 256 GB. Det sved i plånboken vad gäller summan. Produkten är jag dock grymt nöjd med. Priset närmar sig nu min första mobiltelefon. En vikbar Motorola med ett tunt och ett tjockt batteri. Det tunna batteriet gav 20 min samtal och typ 8 timmars stand by. En kväll på krogen och ett samtal var vad den klarade. Det stora batteriet klarade mer såklart. Jag tror den kostade nästan 20000. Året var omkring 1993. Sedan började priset gå ned och batterikapaciteten ökade. Nästa fas i utvecklingen var tvärt om, högre priser och mindre batterikapacitet(om vi kan enas om det ordet). Nu verkar fokus ligga på bättre batterikapacitet igen. Jag tror att några saker kommer hända. Dels öppnas en marknad för billigare telefoner och det har vi redan sett i form av kineserna. Inga dåliga telefoner, men inte på iPhones nivå. Dels tror jag att allt fler kommer försöka ha kvar sina telefoner längre. Jag bytte bort min 7:a mot en XS och alternativet hade varit att byta batteri i 7:an och ha kvar den ett år till. Då skulle jag använt den i 3 år. Nu siktar jag på att använd min XS i 3 år. Har jag samma ekonomi som idag kanske jag inte kan hålla mig när en ny presenteras om 2 år. Men skulle ekonomin försämras räknar jag med att hålla mig till planen, eller blir kanske tvungen till det. Om man slår ut kostnaden för en XS, på 14700 + AppleCare för 2200 och ett Apple skal för 650 vilket blir 17550, på 3 år blir det 5850 per år eller 480 per månad. Så säg 500 per månad för en teknisk pryl som följer mig dygnet runt, kan göra det mesta och knyter ihop mitt digitala liv. Känns klart överkomligt. Jag betalade tex 25000 för en Navigator i bilen som är klart sämre än de som finns i min telefon. Bara för att få ett perspektiv...
 13. Värt att komma ihåg att AppleCare+ gäller i 2 år. Men de flesta försäkringsbolag har ju åldersavdrag på det mesta. Tex vid vattenskada etc.
 14. AppleCare+ Jag valde det, trots att jag aldrig brukar teckna extraförsäkringar. Den stora svagheten som jag själv upplever är att skärmens självrisk är lägre än baksidans glas. Om jag läst villkoren rätt. Men tänkte ändå att detta måste vara den smidigaste försäkringslösningen.
 15. Jag har samma problem sedan iOS 12 och även i Mojave. Mojave kan var mer tillfälligt då jag inte testat lika mycket. Men, iOS 12 har stora problem med DN hos mig. Inga tillägg eller liknande.
×
×
 • Skapa nytt...