MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kenla

Medlem
 • Antal inlägg

  99
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om kenla

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  Video och foto.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  Apple Thunderbolt Display 27", MacBook Air 13, iPad 3, iPhone 6, Apple TV 3, Time Capsule 4
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag får en hel del spam till en outlookadress och denna spam innehåller saker som någon vill sälja, saker jag vunnit etc. Jag tycker mig märka att innehållet i spam ser ut att rikta in sig på saker jag surfat på. Har jag surfat på ex bilar eller telefoner innehåller spam det också efter ett tag. Spam innehåller också saker som jag enbart får mail om och aldrig surfar på såsom information från COOP. Min undran är om det finns något webbläsaren kan sprida om mitt mailmottagande och surfande? Använder Safari. Finns det möjlighet att missbruka den del av webbläsaren ex cookies som läser av vart jag varit för att rikta spam?
 2. Jag fick en låda med telefonen i men inga tillbehör. Den såg ut som den låda jag fick telefonen i när jag köpte den fast den var något mindre - vit med applelogga. Satt något sigill klistrat över lock-botten och det stod Made in China på någon klisterlapp, vad jag minns. Telefonen hade den vanliga skyddsplasten och såg helt ny ut.
 3. Hittade till slut en väldigt bra app som gör det jag ville. Den heter DataFlow.
 4. Hej, För några månader sedan skickade jag in min iPhone 6 på batteribyte hos Apple och det satt ett piratbatteri i som The Phonehouse installerat ett år tidigare. Det var inga problem alls med bytet. Jag fick faktiskt en helt ny telefon i stället för bara ett batteribyte. Kan vara att Apple gör så när det sitter ett piratbatteri i för att slippa problem som kan uppkomma när icke auktoriserad reparatör har öppnat telefonen. Låt oss säga att icke auktoriserad batteribytare ställer till något utöver batteribytet som inte är bra i din telefon och Apple inte uppmärksammar detta vid ett batteribyte och skickar tillbaka telefonen till dig med utbytt batteri och så börjar felen komma. Det vill nog Apple slippa och jag tror det är därför de byter ut hela telefonen när det sitter piratbatteri i som ska bytas. Du kan läsa om mitt batteribyte i den här tråden:
 5. Hittade precis den här artikeln om Dataman Pro. Kan vara det jag söker. Finns det någon här som använt/använder den? https://macworld.idg.se/2.1038/1.683043/mobildata-iphone-ipad
 6. Hej på er. Jag söker en app som jag kan kolla med hur mycket datatrafik jag kört via mobilnätet, finns det? Bakgrunden är att jag bytt mobiloperatör från Tre till Hallon och hos Hallon och finns inget bra sätt att hålla koll på hur mycket jag surfat via mobilnätet, tycker jag. Vill gärna ha koll dag för dag hur mycket datatrafik jag använt via mobilnätet, kan vara väldigt bra vid utlandsresa tänker jag.
 7. Har testat min iPhone 6 med Freedom VPN från F-secure och upptäckte att appen bryter musikspelning via CarPlay när jag spelar nedladdad musik från Itunes bibliotek. Det blev ett högt ljud i stället för musiken (bzzzzzz) och jag fick dra ur sladden till lightningporten för att bli av med det. När jag kör CarPlay med Freedom avstängd fungerar uppspelningen av musiken utan problem och om jag då aktiverar Freedom kommer problemet med bzzz-ljudet igen och uppspelningen av musiken bryts. Är Freedom aktiverat vid anslutning av telefonen till CarPlay tar det några minuter innan det störande ljudet kommer och uppspelningen av musiken bryts. Nu har jag testat Freedom några dagar gratis men något köp av appen blir det inte eftersom den krånglar med CarPlay. Hoppas F-secure får till någon lösning av problemet. Har hittat en person till på Internet som har liknande problem när Freedom är aktiverat och musik ska spelas via CarPlay: Musiken avbryts och ett bzzz-ljud kommer från högtalarna båden när spelar lagrad musik via Itunes och när han spelar musik via Spotify.
 8. Min telefon började krångla så mamma och andra kunde inte höra så bra vad jag sa när jag pratade i headset anslutet via 3,5 mm uttaget och via CarPlay i bilen anslutet via lightningport. Lyste med lampa i lightningport och 3,5 mm uttag men såg inget ovanligt där. Fixade till ett verktyg av ett gem och fiskade i portarna och ut kom det ganska mycket fickludd. Höll på tills det inte kom ut mer fickludd och sedan testade jag telefonen och den fungerade perfekt. Försöker nu lära om från att alltid ha stoppat ner telefonen i jeansfickan med lightningport uppåt till att vända telefonen så lightningport alltid är neråt.
 9. kenla

  Batteribyte blev lite kaosartat

  Det är inte originalbyte av batteri på The Phonehouse, det är piratbatteri.
 10. kenla

  Batteribyte blev lite kaosartat

  Hej. Jag vet inte varför jag får en utbytestelefon. Utbytestelefonen ser ute att vara ny och är ihopsatt i Kina.
 11. kenla

  Batteribyte blev lite kaosartat

  Tänkte byta batteri för andra gången i min iPhone 6 och tänkte göra det via Apple eftersom förra årets batteribyte via The Phonehouse (600kr) inte blev så bra. Batteriet från The Phonehouse fungerade ett år och sedan tappade det laddning väldigt fort. Beställde via batteribytet via Apples webbplats och valde att få en transportlåda hemskickad. Jag skickade iväg telefonen med UPS och sedan började strulet: jag fick inte någon som helst upplysning om att all information om frakten skickades via SMS och hur tusan ska det fungera när min enda telefon är på batteribyte? Jag fick i alla fall ett mail från Apple om att min telefon var utbytt och den nya telefonen på väg - det fans ett fraktnummer som inte länken fungerade på och det stod inte vem som fraktade telefonen. Jag chattade med Apples support och de fick fram att telefonen var på UPS utlämningsställe i staden där jag bor så jag åkte dit och fick leta i pakethögarna själv eftersom ägaren till butiken som har UPS utlämningsställe har svårt att läsa. Det fanns inget paket till mig. Hem och på chatten igen och då kom det fram att det är DHL som kör mitt paket och det där med ett paket med min telefon på UPS utlämningsställe handlade om den transportlåda jag fick via UPS! DHL har tydligen varit vid min dörr och eftersom jag är på jobbet och inte kan läsa SMS vet jag inget om det. En vecka efter det för jag äntligen tag på DHL och ber att de ska köra paketet till ett uthämtningsställe där jag kan hämta paketet så i morgon klockan 17:00 ska jag kunna hämta min ersättningstelefon där. En sak jag märkt när jag varit utan telefon är hur mycket saker jag behöver telefonen till: åka bus och tåg, swish, mail, sms, ringa...
 12. kenla

  Köpa iPhone utomlands.

  Har inte kollat vidare eftersom han uppger att telefonen fungerar som den ska just nu när han surfar.
 13. kenla

  Köpa iPhone utomlands.

  Har Thailändsk iPhone X annorlunda inställningar? Har en vän som köpt iPhone X i Thailand och priset blev ungefär 1000kr billigare än om han köpt den i Sverige. Han köpte den eftersom hans iPhone 7s blev stulen i Thailand. Nu när han är hemma Sverige har han ringt mig och vill ha hjälp eftersom telefonen är långsam att surfa på jämfört med hans gamla stulna telefon. Han använder inte WiFi i Sverige. Tänkte jag ska jämföra inställningarna mellan min iPhone 6 och hans thailändska iPhone för att se om något skiljer. Jag tror han har Tele2 som leverantör av telefonabonemanget
 14. Tack. Kostar strax över 100kr. Ska köpa den.
 15. Ja jag kollar in Synology NAS och Qnap NAS. Synology verkar billigare. Jag antar jag måste ha något som hanterar min dynamiska ip-adress för att nå NAS:en via Internet. Är det något som kostar pengar?
×