MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kenla

Medlem
 • Antal inlägg

  108
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

8 Neutralt

Om kenla

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  Video och foto.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  Apple Thunderbolt Display 27", MacBook Air 13, iPad 3, iPhone 6, Apple TV 3, Time Capsule 4
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för hjälpen med alls svar hittills. Tyvärr hjälper inget än så länge. Bara att försöka följa alla svar vis e- post har genererat ca 40 felaktiga länköppningar och just nu får jag en del felaktiga tangentnedslag jag aldrig haft på iphone 6. Kanske är det något hårdvarufel på telefonen?
 2. Jag har ersatt min iPhone 6 med en iPhone 7 och jag håller på att bli galen på hur tryckkänslig skärmen är på iPhone 7 jämfört med min iPhone 6. Så fort jag bara nuddar skärmen vid en länk så öppnar den länken och så var det inte på min gamla telefon. Det är väldigt svårt att bläddra på t ex aftonbladet eller expressens webbsidor utan att varenda länk vaknar till och öppnar sitt mål. Finns det något sätt att ställa in tryckkänsligheten på skärmen på iPhone 7?
 3. Problemet är löst: köpte nytt original headset
 4. Hej, Har köpt en ny iPhone 7 utomlands i stället för min gamla iPhone 6 som blev stulen i samma land. Har använt mitt apple-ID och installerat från säkerhetskopia av min gamla telefon i iCloud till den nya telefonen och allt verkar fungera bra förutom när jag försökte använda original headset då ljudet inte kom fram via headset när jag stoppat i det i lightningporten. För att få igång detta headset fick jag aktivera bluetooth och välja lightning port som källa, men ska det verkligen vara så? Det är nu väldigt dåligt ljud med headset för den jag ringer upp och för mig själv när jag lyssnar. Är det någon inställning jag behöver göra?
 5. Ja detta var problemet. Tack för hjälpen, jag är evigt tacksam.
 6. Min MacBook Air late 2011 loggar ut mig som användare trots att det är inställt på att både skärm och dator aldrig ska stängas av. Det är ett stort problem just nu eftersom jag vill konvertera en stor 4K-video från Mov till ProRes 422. Ja, jag vet att datorn inte är så bra på 4K-video men det är det jag har att tillgå just nu och hela operationen tar ca 12 timmar. Jag har inga skärmsläckare aktiverade. Datorn brukar köra drygt en timma innan den loggar ut mig som användare och då är allt konverteringsarbete som inte är klart raderat och man får börja om på nytt. Tänker att det kan finnas någon applikation som orsakar problemet om inställningar i Systeminställningar är OK men jag vet inte hur jag ska hitta vilken applikation som är problemet. Jag kan hålla liv i datorn genom att röra muspekaren eller klicka med musen men det är ohållbart att vakta datorn och göra det i 12 timmar. Ska försöka med felsäkert läge för att se om det kan hålla datorn vid liv tills jag är färdig med konverteringen. Tacksam för all hjälp.
 7. Laddar upp filer på Youtube och jag undrar om Youtube optimerar huvudfilen i flera filer för att stödja t ex tittande på mobiltelefon, iPad, dator eller TV och om jag använder mobilt bredband eller fiberbredband? Vimeo har deklarerat att de har olika filer med olika komprimering av huvudvideon och det kan vara anpassat för ex telefon.
 8. Tack alla för bra inlägg. Nu är det bara att skaffa ny dator. Väldigt bra med Apples mjukvaror när man kan köpa dem en gång och sedan ha dem för "alltid". Just Final Cut Pro X är ett väldigt kompetent program och jag har haft det i ett antal år. Skulle jag använt Adobe Premiere Pro istället hade kostnaden varit väldigt hög då man betalar för prenumeration till Adobe. För tillfället ligger årspriset för att prenumerera på enbart Premiere Pro på 2865 kr och att köpa Final Cut Pro X kostar 3200 kr. Jag har tjänat mer än 10.000 kr på att använda Final Cut Pro X de år jag använt programmet jämfört med om jag prenumererat på Premiere Pro.
 9. Hej, Sitter med en gammal MacBook Air från 2011 och redigerar video med hjälp av Final Cut Pro X (FCPX) i den. Det har blivit väldigt segt att jobba så och nu tänker jag köpa en ny dator och då funderar jag på en ny iMac. Hur blir det med köpta program som jag har installerat på min gamla MacBook Air när jag köper en ny iMac? Kan jag ladda ner FCPX gratis och installera på nya iMac eller måste jag köpa programmet igen. Tanken är att jag ska ansluta den nya datorn till samma Apple-ID som jag har på den gamla datorn.
 10. Jag får en hel del spam till en outlookadress och denna spam innehåller saker som någon vill sälja, saker jag vunnit etc. Jag tycker mig märka att innehållet i spam ser ut att rikta in sig på saker jag surfat på. Har jag surfat på ex bilar eller telefoner innehåller spam det också efter ett tag. Spam innehåller också saker som jag enbart får mail om och aldrig surfar på såsom information från COOP. Min undran är om det finns något webbläsaren kan sprida om mitt mailmottagande och surfande? Använder Safari. Finns det möjlighet att missbruka den del av webbläsaren ex cookies som läser av vart jag varit för att rikta spam?
 11. Jag fick en låda med telefonen i men inga tillbehör. Den såg ut som den låda jag fick telefonen i när jag köpte den fast den var något mindre - vit med applelogga. Satt något sigill klistrat över lock-botten och det stod Made in China på någon klisterlapp, vad jag minns. Telefonen hade den vanliga skyddsplasten och såg helt ny ut.
 12. Hittade till slut en väldigt bra app som gör det jag ville. Den heter DataFlow.
 13. Hej, För några månader sedan skickade jag in min iPhone 6 på batteribyte hos Apple och det satt ett piratbatteri i som The Phonehouse installerat ett år tidigare. Det var inga problem alls med bytet. Jag fick faktiskt en helt ny telefon i stället för bara ett batteribyte. Kan vara att Apple gör så när det sitter ett piratbatteri i för att slippa problem som kan uppkomma när icke auktoriserad reparatör har öppnat telefonen. Låt oss säga att icke auktoriserad batteribytare ställer till något utöver batteribytet som inte är bra i din telefon och Apple inte uppmärksammar detta vid ett batteribyte och skickar tillbaka telefonen till dig med utbytt batteri och så börjar felen komma. Det vill nog Apple slippa och jag tror det är därför de byter ut hela telefonen när det sitter piratbatteri i som ska bytas. Du kan läsa om mitt batteribyte i den här tråden:
 14. Hittade precis den här artikeln om Dataman Pro. Kan vara det jag söker. Finns det någon här som använt/använder den? https://macworld.idg.se/2.1038/1.683043/mobildata-iphone-ipad
 15. Hej på er. Jag söker en app som jag kan kolla med hur mycket datatrafik jag kört via mobilnätet, finns det? Bakgrunden är att jag bytt mobiloperatör från Tre till Hallon och hos Hallon och finns inget bra sätt att hålla koll på hur mycket jag surfat via mobilnätet, tycker jag. Vill gärna ha koll dag för dag hur mycket datatrafik jag använt via mobilnätet, kan vara väldigt bra vid utlandsresa tänker jag.
×