Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HannesP

Medlem
 • Antal inlägg

  74
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om HannesP

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1990-02-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://hannes.frac.dk/

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  iBook
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Man brukar kunna hitta processerna som låser filer genom att skriva följande i terminalen: sudo lsof | grep filnamn
 2. Tjena Leo hmm, nej, jag vet inte varför den gör så... Aurora väcker mig varje morgon, och jag har aldrig haft några problem med det.
 3. Jag inbillar mig att ruby är ett vettigt förstaspråk. Du kan ju testa loss lite på den här riktigt fina interaktiva tutorialen: http://tryruby.hobix.com/
 4. Får man utelämna .h efter headernamnen..?
 5. Ursäkta, men vad är det här för fånigt forum egentligen? Fredrik ställer en fråga om hur man enklast sprider filer, och får genast en massa svar, som UTGÅR från att han tänker sprida material han inte har rättigheter till. Vet ni vad fildelning är för något, eller tror ni att det är synonymt med det sistnämnda? Det är precis så enkelt som det låter, dvs att dela med sig av filer. Varje gång ni startar er webbläsare och går in på en sida som använder bilder, så är det någon som genom HTTP delar med sig av bildfiler till er. Att Fredrik redan i tredje meningen använder "sina filer", visar väl ganska tydligt att det är hans egna filer han vill dela med sig av? Att han för att få igång diskussionen tar upp några sätt, som ofta används i illegala syften, att dela filer på betyder inte på något sätt att han tvunget ska göra något olagligt. Att man på ett sådant här forum inte ska kunna få ett sakligt svar på en teknisk, och för diskussionen om illegal fildelning helt irrelevant fråga, är fånigt. Anar jag en viss längtan efter att få stänga trådar och utöva sin moderatormakt...? EDIT: och att han vill slippa undan polisens register är väl fullkomligt rimligt? Vem vill hamna under övervakning för att han gör något helt lagligt...?
 6. Oj, "du kan använda php", inte "du kan använda en php" Dessutom, om jag var otydlig: tanken är alltså att du sparar filen med .php som ändelse och låter servern exekvera den, men länkar in den som en vanlig css-fil.
 7. Du kan använda en php i din css-fil, ungefär såhär: <? header("Content-type: text/css") function random_image() { $images = array("foo.jpg", "bar.jpg", "baz.jpg"); return $images[rand(0, sizeof($images) - 1)]; } ?> div.foo { width: 100px; height: 100px; background-image: url(<?= random_image() ?>); }
 8. Äh, har ni ingen Texas ni kan göra det på? EDIT: jag kollade också i Grapher.app precis, och det kan räkna ut en lämplig ekvation ganska enkelt. Tyvärr är det lite bökigt att ange data för punkternas koordninater (varför kan man inte bara drag-n-droppa punkterna?!), men det funkar.
 9. Om du redan kan C och objektorienterade koncept så lär du dig Objective-C på en eftermiddag. Att lära sig API:et tar betydligt längre tid, men det är samma sak oavsett om du väljer Carbon eller Cocoa. Vill du göra snygga och användbara OS X-program ska du välja Cocoa. Det finns alltid drawbacks med plattformsoberoende, och det går väldigt mycket snabbare att utveckla ett OS X-only-app i Cocoa än ett som funkar både till win och OS X med Carbon, såvida du inte redan har väldigt mycket ramverk färdiga. Förutom Objective-C kan du såklart använda bindings till andra språk om det faller dig bättre i smaken, t.ex. PyObjC eller RubyCocoa.
 10. Oj! Sorry! Sökte på sidan efter "key" för att försäkra mig om att ingen svarat tidigare, men det hade nån, fast på svenska, så jag hittade det inte.
 11. Gå in i /Applications/Utilities och öppna programmet Keychain Access. Öppna Preferences. Kryssa i rutan för "Show Status in Menu Bar". Då får du en meny, där du bland annat kan välja "Lock Screen". Låter väl ungefär som det du frågade efter...?
 12. Jag är ganska säker på att den kommer att vara på Lördagen, eftersom det är den enda heldagen (fredagen och söndagen är dit- respektive hemresedagar).
 13. Jag förstod redan när datumet spikades att det var alldeles för kort varsel för många... men det gick liksom inte riktigt att ändra på. Förhoppningen är ändå så klart att så många som möjligt ska komma dit. Till Fredrik S: En Cocoa-workshop kan nästan utlovas, faktiskt
 14. HannesP

  MacLan 3.0

  Jag vet inte om det har skrivits om det på det här forumet, men jag skriver ändå: Den 12-14 Januari anordnas MacLan 3.0 i Lund. Det är tänkt att vara ett sätt för Mac-användare att träffas och ha det trevligt. Om det blir välbesökt kan jag tänka mig att det blir riktigt trevligt. Mer info, anmälning, wiki m.m. här: http://www.maclan.se/ Hoppas att ni kommer, iaf ni som bor i närheten!
×
×
 • Skapa nytt...