Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kiplon

Medlem
 • Antal inlägg

  6 972
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  32

kiplon vann dagen: 23 oktober 2017

kiplon hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 052 Fantastiskt!

Om kiplon

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 6 augusti

Profil

 • Plats
  Hemma

Macanvändare

 • Appleprylar
   MBA 13' mitten 2011  iMac 21' mitten 2010,  iPhone SE  MBP 15´mitten 2015
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

2 108 profilvisningar
 1. Har Mojave. Ja, ni har helt rätt det går. Moderatorn får väl ta bort mitt inlägg om att det inte funkar.
 2. Och sen naturligtvis se till att senaste program inte visas i Dock
 3. Nix, det gör den inte. Himla irriterande. Omstart hjälper inte. Så det blir att ta bort appen från Dock. Löste det genom att lägga en alias för snabb åtkomst på skrivbordet istället
 4. Följde iaf Alix tips på terminalkommando för att slippa eländet. Men den röda ilskna pluppen ligger kvar. Ska starta om datorn så kanske den försvinner... sudo softwareupdate --ignore "macOS Catalina"
 5. Tack! Då slipper jag ha den uppgraderingen hängande och pockande hela tiden, skönt! Synd bara att notisen inte försvinner, ska prova att starta om datorn få se...
 6. Jag vill verkligen inte uppgradera till Catalina, iaf inte den första versionen. Himla irriterande att det inte verkar gå att få bort notisen som hela tiden sticker i ögonen. Enda sättet verkar vara att ta bort programikonen från dock så man åtminstone inte ser det. Har inte läst hela tråden, men kanske finns det någon lösning i någon av alla kommentarer?
 7. Måste luska ut hur man gör dt på bästa sätt. På Lyra-enheten finns bara nätverksuttag så en bra disk med sånt uttag måste det vara. OCh jag är ju nybörjare på nätverk eftersom allt bara flutit på i flera år och tänker att jag får börja med att kolla om det finns diskar med nätverksuttag. Gällande TimeMachine så läste jag nån MW-artikel från i fjol som det stod om att det var rätt knepigt att få till, för den händige ett par timmar att fixa, eller nåt liknande stod det. OCh eftersom jag inte är händig på sånt här så har jag gett upp innan jag ens försökt. Däremot en bra disk med stort utrymme och som det går att lägga en schemalagd backup på allt. Molnlösning är jag inte så pigg på... även om DB och iCloud används för mycket.
 8. Insåg att TC:en är körd. Har nu installerat Asus Lyra, s k Mesh-lösning. Otroligt lyft för nätverket kan jag säga, känns nästan som snabbt bredband Så nästa steg är att skaffa en NAS eller någon annan backuplösning (som får komplettera de externa diskarna jag har sedan tidigare) Får forska vidare på hur jag gör det på bästa sätt. Time Machine möjligheten verkar för krånglig så den hoppar jag över. MEn en rejält dimensionerad backup på alltihop vill jag ha.
 9. Burken är varm, men transformatorn tror jag är inbyggd i den eftersom det inte sitter någon på kabeln. Antar att det är kört då? Eller? Bifogar en bild på etiketten
 10. Tack, Absolut ingen dum fråga, tvärtom. Det har jag inte kollat, men om så är. Hoppas jag kan fixa kabeln då på nåt sätt?
 11. Har ADSL med ett vanligt enkelt modem som är kopplat till Time Capsule o sen till Airport Express för vidare spridning i vårt tvåvåningshus. Nu är TC;en helt slut, tror jag. Ingen signal alls från den längre, ingen blinkande lampa alls. Det är ju flera år sedan jag installerade alltihopa. TC;en har länge signalerat att hårddisken i den är full. Men den har ju raderat de äldsta hela tiden så allt har funkat ändå. Tills nu... Jag blir helt stollig när jag googlar på vilken lösning som behövs? Alla sidor beskriver hur otroligt snabba alla routrar är o det är bandbredder hit och bandbredder dit och massa annan kinesiska och jag, jag fattar nada! Mesh verkar vara det allra senaste för bra spridning i bostaden? Eller? Men jag vill ju också kunna dela filer och anslutningar mellan datorerna och enheterna. Jag vill också ha en säkerhetskopiering från macarna. Time Capsule verkar inte längre säljas, så vad väljer jag då? Så det blir samma funktioner som jag haft? Tacksam för svar och som en nätverksnovis kan begripa
 12. Tack snälla Eric! Trodde nog att jag kunde sluta fylla år nu, men men..... trevlig födelsedag blev det iaf. Med lite god mat och fika hemma i trädgården :)
 13. Efter att ha testat InDesign i några dagar nu, med testversionen. Så laddade jag iaf ner Scribus. Men utseendet på programmet var inte speciellt tilltalande, kändes som någon kvarleva från datorns barndom. Men hej och hå, ska iaf ge det en chans, tänkte jag. Efter en kort stund så kraschade programmet och det lilla jag gjort var poff borta. Så nja, inget är för mig. InDesign må vara dyrt, när man inte använder det yrkesmässigt. Men ett sjusärdeles program är det allt. Och det behöver inte drabba min plånbok, gudskelov.
×
×
 • Skapa nytt...