Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dwelitz

Medlem
 • Antal inlägg

  66
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om dwelitz

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  MacBook (BlackBook) 2.0 Ghz Intel core 2 Duo, trasig fläkt... MacBook Pro 13" Mid 2012, 2.5 Ghz Intel Core i5
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej hopp! Några år sedan jag skrev någonting här, spännande att vara tillbaka. Jag har för en tid sen införskaffat mig en MacBook Pro från 2015, är supernöjd. Det enda som jag är mindre nöjd med, är lagringsutrymmet... Jag var tvungen att gå för modellen med 128GB lagring, vilket gör att det blir ett konstant släpande av externa diskar och diverse. Jag är därmed på jakt efter en ny SSD disk! Det finns ett gäng på eBay, och jag letar bara efter OEM diskar för att inte bli av med SSD hastigheten. Även om SSD diskarna från sent 2013 och 2014 är kompatibla med 2015 års MBp, är dom lika snabba? 2015 års modell har ju en högre SSD hastighet, så därmed bör jag vilja ha en SSD som är från just en 2015 års MacBook Pro för att inte tappa någon hastighet? Som jag har förstått det hittills så har 2015 års modeller en "4 Lane" disk jämfört med de tidigare modeller som har en "2 Lane" disk. Finns det något enkelt sätt att ta reda på vilken disk som är vilken? Typ ett Modell nummer som avslöjar om det är en 4 Lane? Sen en liten separat fråga... Heatsinker.... Som jag förstår det så är det bara Mac Pro, och inte MacBook Pro/Air som ska ha en heatsinker, stämmer det?
 2. Hade ganska precis samma problem med min 5s. Jag bytte batteri hos re:pear i Hornstull för 300 eller 400kr, och efter det typ fördubblades min batteritid. Mitt batteri klarar sig inte riktigt lika länge som ett gäng kompisar med samma lur, men betydligt bättre än innan. I värsta fall kan du ju ha fått ett till dåligt batteri efter bytet, det är ju inte helt omöjligt... ._. Har du kollat igenom platstjänster och bakgrundsuppdateringar? Hört att FB kan vara en härligt batteritjuv. I iOS 8 tror jag också att det ska gå att se vilka appar som slukar mest batteri! Hoppas de löser sig!
 3. Nej, inte inkopplad i vilket fall.
 4. Första tekniken med terminalen funkade inte för min del. Fortfarande långa tider i väntan på att datorn stänger av sig.
 5. De var SSDn som var felet! Datorn är snabbare än någonsin, förväntade mig i och för sig inget annat! Startar datorn på 24s (från de att jag tycker ner knappen) och den laddar upp allt på ett fåtal sekunder, tillskillnad från minuter som det tidigare var. Däremot tar det fortfarande datorn dryga 2min att stänga av. De var längre förut, men det känns fortfarande som en väldigt lång tid för att stänga av? Tack för hjälpen! Gör lite mer forskning på att synka diskarna, å skapar sen en ny tråd.
 6. Min hypotes just nu är att jag råkat ut för ett måndags-ex av SSDn. Jag var förbi Webbhallen, skruvade upp datorn vid en ledig kassa, och bytte SSDn. Nu fick jag visserligen en PRO serie istället för EVO som tidigare (mot 391kr emellan), men just nu går SSDn prima! CCC har i skrivande stund kopierat 55gb (nytt rekord med 45gb!!) till SSDn , och den har inte på något magiskt sätt dragit ur sig själv. Tror inte vi ska klandra den fina lilla Optibayn riktigt än! Som sagt. Just nu rullar det på fin fint. Men snart kommer nästa steg. Våga radera gamla HDDn och linka diskarna med varandra.
 7. Tack för svar! Prövade SuperDuper, och det funkade inte så där superduper som jag hoppades... Samma sak hände helt enkelt. Jag har tyvärr ingen extern kabinett, och har egentligen inte råd att köpa en. SSD disken slog hål på mitt studentbidrag helt enkelt! Hittade en liknande tråd om en mekaniskt hårddisk och en Mac Pro. Där var det fel på disken, och det gick på garantin. Så just nu ser planen ut att stressa till Webbhallen och hoppas på det bästa och ett smidigt byte! :'D
 8. Hej Hopp! Länge sen jag gjorde inlägg, men det betyder väl bara att allt rullat på bra! Kort enkelt, håller på att flytta till en SSD som sitter där min superdrive sätt förut på min mid 12 13" MacBook Pro. Jag har kvar min HDD för extraplats. Vill helst ha kvar den på originalplatsen då det ska förebygga ljud och liknande från hårddisken, samt att det ska skydda bättre om datorn hastigt rör på sig. Det ska vara 6Gbps på båda SATA kontakterna i datorn, så hastigheten ska vara det samma oberoende plats. Sen lyser SSDn lite coolt genom gamla CD luckan och en bit av chassit. Jag försöker helt enkelt göra en exakt kopia av min HDD till min SSD med CCC. Jag har utan problem kunnat göra det här till en extern hårddisk jag har, men det går så där till min SSD. Problemet är att min SSD kopplar ur sig under själva processen, och jag får samma felmeddelanden som när man kopplar ur en extern hårddisk utan att ha matat ut den. Jag kan flytta ungefär 10gb åt gången, men sen kopplar den ur sig. Jag har också haft problem med att installera OS X (yosemite) med installeraden till SSDn. Den fastnar helt enkelt, och antigen får jag ett felmeddelande om att någon specifik fil saknas, eller så fastnar den på 14min. Och sitter på 14min i några timmar tills jag avslutar installationen. Startar jag om datorn dyker SSDn upp igen. Det är en Samsung 850 serie på 250Gb. Jag kör senaste versionen av Yosemite. Jag har bantat ner min HDD så att allt får plats på SSDn. Sen undrar jag hur man linkar till mappar med terminalen. Skulle gärna ha alla filmer, bilder och gärna alla Logic Pro X filer på min HDD och avlasta SSDn. Vad gäller programmen är jag osäker på om man ska spara dom på SSDn eller HDDn. Hur har ni andra gjort? Tacksam för all hjälp jag kan få!
 9. Hej! Jag brukar ofta sitt med min MacBook Pro när jag spelar gitarr, noter och garageband liksom. Idag gled gitarr på något sätt ur min famn och gjorde en spricka, eller nästan ett hål uppe i det vänstra hörnet. Sprickan påverkar inte skärmen på något sätt, och jag tänker knappt på den, bara jobbigt att ha den där, den ger ju datorn en ganska tråkig look om man säger så.. Sprickan är direkt under den lilla gummisaken som kommer precis vid aluminiumets kant. Sprickan (som egentligen inte är så mycket av en spricka, utan mer "krasch") är kanske 1mm lång och 2-3mm bred. Nu till det lilla problemet, förutom att andra handsvärdet har dippat rejält och att det ser rätt trist ut... När jag fäller ihop datorn är den mycket lättare att öppna, men bara på den sidan där den är skadad. Jag tror att det är två magneter eller något liknande som håller datorn ihop fälld, och nu är det som att den ena bara total dött.. Någon som vet något typ av sätt att fixa det här på utan att behöva ersätta hela skärmen? Har inte riktigt budgeten för att ersätta hela skärmen. Om ersätta hela skärmen är det enda sättet, och inte typ bara glaset, utan hela skärmen, ungefär vad kostar det? Förutom att den inte är så smidig när den är ihop-fälld så funkar allt felfritt! Datorn är en mid 2012 MacBook Pro 13" med i5 och 16Gb ram (rullar på något underbart bra!) och uppköpt i Juli förra året, så jag har ingen Apple garanti kvar då jag helt enkelt glömde att köpa till apple care innan första året tog slut. Tack på förhand för svar, och trevlig helg!
 10. Shiiit.... Är inte iPad mini större än så? Då går den ju fan ner i byxfickan! Vad tror ni om att vänta på de nya? Kommer dom nya egentligen vara så mycket bättre och kommer dom snart tror ni?
 11. Det är ungefär 3Gb musik på iPhonen. Tänkte inte alls på att man inte lär behöva all musik på iPaden, bra tanke! Jag kommer säkert behöva ungefär 1Gb musik på iPaden, men inte så mycket mer. Bilder lär jag dock skaffa lite mer på iPaden än vad jag har i telefonen. Jag har i stort sätt aldrig mer än 400 bilder på iPhonen längre. Men dom tar ju inte sååå mycket minne. Tanken att slänga ner iPaden i gitarrfodralet har slagit mig. Problemet jag kommit på med det är att jag nu börjat skaffa lite finare och äldre gyrror och använder då ett så kallat "hardcase" som utöver gitarren nästan bara har plats för några sladdar och ett axelband. Så om man inte vill att iPaden ska skrapa mot gitarren kan det bli lite svårt. Ska dock försöka köpa ett litet pedalbord till Amplitube som man då skulle ha en mindre väska till, så det kan ju vara lösningen. Rymliga fickor har jag däremot några, så det kan ju funka! Hur rymlig är rymlig egentligen? Förbannat svår fråga att definera kom jag på nu... Också lite problematiskt att gå in i en affär och fråga, "tjena, har ni en iPad mini jag kan få testa att stoppa ner i fickan?" även om jag skulle vilja och funderar på att göra det! Vad är det en iPad brukar kosta ny när de släpps? Börjar bli mer och mer sugen på den möjliga femman... Då 16/32gb utan 3g/4g.
 12. Tjäna! Länge sen man skrev något på forumet.... Skönt att vara tillbaka! Jag är extremt sugen på att köpa en iPad, men det finns så många olika att välja på nu, så jag börjar bli lost! Jag kommer troligtvis ha med mig iPaden till skolan varje dag och även till mina rep och möjliga konserter med bandet. Jag känner att jag lutar mot en iPad mini just för att den är mindre och lättare att ha med sig när jag går runt med en gitarr (i värsta fall två), men hur håller den måttet emot de större iPads? Vad jag fattar så är iPad mini egentligen en iPad 2 i mindre fodral, vilket jag tycker känns lite surt... iPhone 4 kan ju inte utnyttja alla de nya funktionerna när det kommer ett nytt iOS (t.ex. panorama), så jag tänker att det kanske är samma sak med iPad 2? Om iPad 2 inte kan utnyttja alla nya funktionerna i iOS så bör väll egentligen inte iPad mini kunna det om dom har samma saker i sig? Jag är inte så insatt i iPad världen (som ni kanske märker.... :S ) då jag aldrig haft någon iPad och aldrig känt att jag behövt ha en. Nu orkar inte riktigt min iPhone 4 med alla musikappar och spel och minnet är helt slut, så då tänker jag att det kanske är dags för en iPad i alla fall! Måste säga att jag föredrar att ha den stora skärmen med Retina framför iPad minis skärm, men jag orkar inte riktigt med ramen och den onödiga extra storleken! Tror ni att det kan vara värt att vänta på den nya iPad 5 eller nya iPad mini? Hört rykten här om att man kommer dumpa en stor bit av ramen på de stora iPads och sätta in Retina på iPad mini. Vad tror ni de nya kommer kosta? Jag kommer nog att skippa 3G/4G versionerna då jag inte har så extremt stor budget som student och lär behöva betala för iPaden själv. Om jag får ett akut internetbehov kan jag ju alltid dela internet från telefonen liksom! 16Gb räcker knappt på min iPhone och iPad apparna är väll större än de flesta iPhone appar. Vad har ni för erfarenhet på minnet i iPad? Tacksam på svar om vilken iPad ni tycker är det bästa valet! Trevlig helg hörni!
 13. Tjena! Jag har fått i uppdrag att uppdatera min farsgubbes iMac från mitten av 07 till 6gb ram istället för 4Gb. Den har två stickor som båda är på 2Gb, så då tänker jag, bör det inte räcka att köpa en sticka på 4gb istället för ett ovanligt 6Gb kit eller dyrt 8Gb kit? Problemet då är att jag har haft lite (ganska stora faktiskt) problem att hitta en enkel sticka på 4gb istället för paketen. Någon som råkar ha någon gammal DDR2 sticka på 4Gb liggandes eller som vet någon bra hemsida? Om jag har fattat saken rätt också så ska det väll inte spela någon roll om de två stickorna är från olika märken? Jag har inte så där superduper koll på ram minnen. Vad är egentligen skillnaden på DDR2 och DDR3? Jag har hittat väldiga massa DDR3 minnen men nästan inga DDR2. Antar att DDR3 är aningen nyare då det sitter i pappas retina och min 13" pro mid12. Han har dock DDR3 L minnen i retinan? Betyder L typ, "limmd together" eller nåt? Ha det bra och tack på förhand! Ledsen om det finns en tråd där man redan gått igenom det här, hittat liknande men inte om 4Gb stickorna. Hittar ju mängder av stickor på 2gb så det bör väll finnans 4gb stickor!?
 14. Super, tack för svaren och god fortsättning!
 15. Tjena! Jag var på tok för lat för att läsa igenom allt som stod här, orkade igenom ungefär hälften... Jag har en 13" MacBook Pro mid 2012 som jag skulle vilja fixa lite större ram till. Tänker då, varför inte sätta i 16gb när man ändå häller på? Hitta några relativt billiga som ska funka. http://www.amazon.co...55776741&sr=1-2 Det jag funderar på nu är garanti, försvinner den när jag skruvar upp burken eller finns den kvar? Det andra som jag undrar över är att Apple säger att man max kan ha 8gb i den, men lite annat folk säger att 16 är max? Vad är det egentligen? Apple sa att min gamla BlackBook från '06 max kunde ha 2gb fast den kunde köra 3gb. Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...