Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

PoorCadaver

Medlem
 • Antal inlägg

  134
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om PoorCadaver

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1987-01-17

Profil

 • Plats
  Örebro

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  MacBook Pro tidig 2011, iPad 4, iPhone 8, Apple TV 3
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för tipset men det fungerade inte. Samma utrymme som förut.
 2. Jag kan inte längre göra en säkerhetskopia av min iPhone 8 eftersom "disken saknar utrymme". Telefonen har 256 GB minne varav 87 GB används. Om jag väljer på HD-info i Finder så står det "Tillgängligt: 283 GB (224 GB rensbart)". Disken är på 500 GB. Om jag väljer "Om den här datorn" och sedan "Lagring" så står det "283 GB ledigt av 499 GB". Jag har startat om datorn, startat om Finder, kört en skivkontroll, tömt papperskorgen och allt annat jag hittat på nätet men inget hjälper. Jag har raderat och flyttat filer så det borde vara 283 GB ledigt och det ska ju räcka för att kopiera min 87 GB... Någon här som vet vad som kan vara lösningen? Har sökt med ljus och lykta men hittar inte svaret någon stans, bara alternativa lösningar som inte fungerar för mig. MacBook Pro tidig 2011, MacOS High Sierra (10.13.6).
 3. Är rätt säker på att det är ett "förenklande" av gränssnittet så att användare ska förstå att man drar ner från hörnet för att få fram kontrollpanelen, precis som strecket i nederkant markerar "hemknappen".
 4. NAS:en har inbyggt stöd för TimeMachine så att den automatiskt gör backup på datorn och lagrar på sig själv. Det jag undrar är om det går att fixa så att den gör backup på sig själv istället för datorn och lägger filerna på ytterligare en disk (så att NAS:en är säkerhetskopierad i sin tur). Eller går det att i TimeMachine på datorn ta backup på NAS:en och lägga på en annan hårddisk?
 5. Hej! Har en WD MyCloud Mirror NAS som jag skulle vilja säkerhetskopiera med TimeMachine till en extern hårddisk. Jag skulle även vilja säkerhetskopiera min MacBook Pro till en annan extern hårddisk med TimeMachine. Är detta möjligt? Hittar bara att jag kan säkerhetskopiera datorn till NAS:en med TimeMachine och det är ju inte vad jag vill...
 6. Min far har en iMac som han har kört Windows 7 på och det har fungerat bra. Är lite osäker på exakt hur installationen är gjord men jag skulle gissa på att BootCamp har använts. I vilket fall startar Windows vid uppstart och inte OSX. För ett litet tag sedan installerades Windows 10 (oklart hur) men det hände i alla fall och sedan dess dyker felmeddelande upp vid uppstart som säger "bad_pool_header". Efter en del googlande verkar det som att han iMac är för gammal (Mid 2011) och Windows 10 stöds bara på Macar från Late 2011 och nyare. Det har något med hur Windows 10 hanterar rutiner att göra. Om felet sker på en PC ska man gå in i felsäkert läge och avinstallera skrivare, etc då felet kan uppstå vid en drivrutinskonflikt med extern maskinvara eller liknande. Tyvärr kommer vi inte in i felsäkert läge på Macen, varken med Windows F8 eller Macens shift-knapp. Uppstartsljudet spelas upp, muspekaren visas i ena hörnet men sedan händer inget. Frågan är alltså, har någon här haft samma problem och hur löser man det?
 7. Har sökt med ljus och lykta efter en lösning men inte lyckats. Jag har en massa videofiler (mp4) som jag en gång i tiden har försätt med bildmaterial så att det ska se snyggare ut i iTunes. Bilderna lades till i iTunes. Nu vill jag inte längre använda de i filerna inbäddade bilderna, jag vill alltså ta bort dem. Det går att göra i iTunes en i taget men det kommer ta en evighet att göra det. Det dumma är att även fast ett gäng filer har exakt samma bild så kan jag inte markera dem och ta bort bilden för dem. Det visas ingen bild alls och då går den inte att ta bort. Har provat program som Subler men med typ samma resultat. Finns det något sätt att markera ett gäng filer och ta bort bildmaterialet/poster/artwork etc?
 8. Hej! Vill ha en NAs på 3-4TB med målntjänst så att jag kan komma åt materialet från en dator utanför nätverket eller mobilapp. Kikar på NAS-diskar från Western Digital och har hittat de nedan listade. Frågan är, vad är skillnaden egentligen? Lyckas bara utläsa minimala skilnader. Kanske någon av er har bättre koll? 1. WD My Cloud EX2 6TB https://www.dustin.se/product/5010781726/my-cloud-ex2 2. WD My Cloud Mirror 6TB https://www.dustin.se/product/5010788728/my-cloud-mirror 3. WD My Cloud Mirror Gen2 6TB https://www.dustin.se/product/5010893022/my-cloud-mirror-gen2
 9. Precis, men när jag ska välja "Hårddisk för säkerhetskopiering" så har jag 50 GB ledigt på den externa hårddisken. Den är på 2 TB. Dessutom står det i Time Machine: Äldsta och senaste säkerhetskopian: Ingen.
 10. Hej! Jag har tömt Macen och gjort en helt ren installation av OSX El Capitan. Innan jag gjorde det körde jag Time Machine på en extern hårddisk och säkerhetskopierade den interna hårddisken. När jag nu ska starta Time Machine igen så undrar jag hur backuperna kommer bete sig mot varandra. Måste jag formatera om den externa Time Machine-disken för att fortsätta ta backup på den "nya" OSX-installationen eller kan jag bara dra igång den igen?
 11. I en amerikansk WD-tråd är det en kille som kör samma beta som du och hans problem har försvunnit helt. Kanske finns det hopp?
×
×
 • Skapa nytt...