Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

peth

Medlem
 • Antal inlägg

  4 203
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

peth vann dagen: 29 november 2011

peth hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

37 Bra

Om peth

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej
 1. I Söderala, utanför Söderhamn var det väldigt viktigt att det skulle finnas en deltidsbrandkår, detta trots att utryckningstiden från Söderhamn bara är åtta minuter. Åtta minuter är visserligen tre minuter längre än fem minuter som deltidsbrandkåren tar på sig, och tre minuter kan vara fråga om liv och död, men att då besluta av kostnadsskäl att lägga ner kårer som ligger betydligt längre bort kan te sig underligt. I alla fall tills man inser att en stor del av kommunens politiker och tjänstemän är bosatta i Söderala.
 2. Med airplay så streamas normalt inte material via telefonen, utan telefonen bara pekar på var materialet ligger så ATV:n kan plocka upp det. Batteritiden påverkas med andra ord väldigt lite.
 3. Återigen, i Storbritannien klarar den vanliga polisen av sitt arbete utan skjutvapen.
 4. I stora delar av Storbritannien så är den vanliga polisen inte utrustad med skjutvapen, och det verkar ju fungera bra. De har istället batong och typ pepparspray. Sedan finns det specialstyrkor inom polisen som har skjutvapen, men dessa är just specialstyrkor och tränar skytte regelbundet. Den vanlige polismannen med begränsad erfarenhet och träning behöver aldrig ens fundera på att skjuta eller inte. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Police_use_of_firearms_in_the_United_Kingdom
 5. Men nu rör det sig som sagt inte om tvåfilig motorväg, utan 2+1-väg där det uppstår kaos när bilister ska tillbaka till högerfilen när omkörningssträckan tar slut.
 6. På grund av arbetsort har jag under flera år åkt den berörda vägen norrut på skärtorsdagen och kan intyga att med bägge körfälten öppna så pendlar farten mellan 0 och 50 km/h med ett snitt på 30 km/h. Förra året, med ena körfältet avstängt, så gick det i 80 ungefär. Vägen är inte byggd för dessa extrema trafikmängder som uppstår vid påsken, och det är när alla omkörare skall tillbaka i det högra körfältet som trafiken helt stannar. I år jobbar jag hemma och slipper skiten.
 7. Den momsen som Apple lägger på vid köp genom app store får du som företagare ändå inte göra avdrag för då det inte rör sig om svensk moms om de nu inte mot förmodan börjat lägga på svensk moms. Vad du däremot kan göra är att begära en återbetalning av momsen genom att ansöka hos Skatteverket.
 8. Bruttomarginal på en enskild produkt är (försäljningspris - tillverkningskostnad) / försäljningspris. Vinst inkluderar även bl.a. försäljningsomkostnader, kostnader för HR-, IT- och ekonomiavdelningar, avskrivningar, räntor och skatter.
 9. Skulle inte tro att 68% är vinst utan att det rör sig om bruttomarginal. En helt ok marginal men inte häpnadsväckande högt.
 10. När jag skrev uppsats på uppdrag av det som då hette vägverket så envisades de med att kalla oss som nyttjar vägarna för kunder. I uppsatsen så anmärkte jag och mina medförfattare på detta och påpekade att en kund är någon som vid missnöje kan välja en annan leverantör, medan det blir svårt att välja ett annat vägverk om vägarna upplevs som för dåliga.
 11. Tänk om det bara kunde finnas en manick, gärna handhållen, som kunde tala om för lokföraren var denne befinner sig och hur långt det är kvar till nästa stopp på rutten. Tusan att teknikutvecklingen inte kommit längre!
 12. Journalist är mig veterligen ingen skyddad titel, det räcker nästan med att regelbundet få sina insändare publicerade i lokaltidningen för att kunna titulera sig journalist. Dessutom så har varenda sketen högskola numera en journalistutbildning och folkhögskolorna ska vi inte tala om, så att det skulle krävas höga betyg för att studera till journalist eller arbetslös som man blir efter avslutat utbildning numera kanske stämde förr.
 13. ... och sedan investera i ett flygbolag.
×
×
 • Skapa nytt...