Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dejv4n

Medlem
 • Antal inlägg

  3
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Dejv4n

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  MacBookPro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tidigare låg routern (time capsulen) efter ett adsl-modem från bredbandsbolaget, och var i bryggläge (om jag minns rätt). Vet inte om det var fast IP-adress eller inte. Nu har jag gjort fabriksåterställning och time capsulen är inställd på "Anslut via: DHCP" (under internet-fliken i AirPort-verktyget) och "Router-läge: DHCP och NAT" (under nätverks-fliken). Är det någon annan inställning jag behöver göra för att den ska hämta wan-adress, gateway och DNS automatiskt? Time Capsulen upplever det som att inget är kopplat till WAN-uttaget och att den inte får en giltig IP-adress. I AirPort-verktyget kan jag se en IP-adress och en delnätsmask. Men de är båda ordentligt olika adressen och masken som står när det faktiskt funkar med expressen. Så jag gissar att det är gamla uppgifter som ligger kvar.. Det går inte att förnya DHCP-tilldelning och det finns ingen router-adress (gateway) och inga DNS-servrar.
 2. Hej, jag försöker få hemmanätverket att funka efter flytt. I nya lägenheten har jag fiber från Bredbandsbolaget, och vill använda en Time Capsule som trådlös router (4:e generationen), men den kommer inte åt internet. Om jag kopplar datorn med kabel direkt till uttaget funkar internet. Om jag kopplar en Airport Express till uttaget får den kontakt med internet och kan sätta upp ett trådlöst nätverk och allt funkar. Men när jag kopplar min time capsule till uttaget får den inte kontakt med internet. Själva trådlösa nätverket den sätter upp inga problem, det funkar. Jag kopplar in i WAN-uttaget (solen) och har startat om och gjort fabriksåterställning flera gånger. Mitt uttag från Bredbandsbolaget är en strömsatt dosa på väggen. Supporten säger att det är en omvandlare, ingen router och att allt bara ska funka Har testat att starta om den också. Har sökt på nätet och hittat några trådar som tangerar, men inget som löst problemet... Tacksam för hjälp! Hur får jag internet att funka med Time Capsulen?
 3. Kanske lite långsökt. Men om du har Wi-Fi på samtidigt kan det vara det som gör att du inte kommer ut på nätet i t.ex. Safari. För att kunna ha Wi-Fi på samtidigt som du surfar med en dongel behöver du ändra i tjänsteordningen. Det gör du så här: Öppna systeminställningar, välj Nätverk Klicka på kugghjulet till höger om minsutecknet längst ner i kolumnen, välj Ange tjänsteordning Dra modemet så att det ligger ovanför Wi-Fi Klicka ok och sedan utför Hoppas det hjälper!
×
×
 • Skapa nytt...