MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

anna.s

Medlem
 • Antal inlägg

  79
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om anna.s

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2001
 • Appleprylar
  Macbook Pro
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jättebra, tack! Då vet jag. Ja, jag utökade iCloud och optimerade som sagt minnesutrymmet. Skönt att ta det fixat! :)
 2. Nej ingen box på väggen, helt vitt & 3 uttag. Använder ett till tv & ett till modemet.
 3. Jag optimerade förresten lagringen, & har nu 43 GB ledigt. Klarar jag mig på det? Eller vad är rekommenderat att ha ledigt?
 4. & så var det fixat efter fem bedrövliga dagar utan nätverk. Tusen, tusen tack! 😊👍🏼 Vad hade en gjort utan detta forum!
 5. Telenor, och ja, kanske en kallar det kabelnät. Inte full koll! Hsr resettat TCn nu, & ska gå igenom konfigurationen. Hoppas att jag ska bli klok på det! Tack snälla för hjälpen! ☺️👍🏼
 6. Har fiber via teve-uttag. & tack för rådet, det fungerade!
 7. Nej, nu ser jag att det bara är 8 GB kvar, så den här uppdateringen har skett under dagen. Verkar snarare ha samband med att wi-fi-symbolen har lagt ner.
 8. Hej Sven! Tack för ditt svar! Misstänkte att det kunde vara så. Kan det vara därför nätverket har lagt av? Jag kanske bara ska ge upp & köpa mer i cloudutrymme... Har inte så bra koll MacBook Air är i alla fall från tidigt 2015, Och först nu ser jag att datorn har uppdaterat till sierra!!! Jag försökte att göra det för några dagar sedan, men så klagade datorn på för lite plats, så jag trodde att jsg hade det gamla systemet! Det kan stämma i tid för när nätverket lade ner. Kan det vara häri som problemet har uppstått? MacBook Pro är förresten från sent 2011 med El Capitan
 9. Gud så förlösande. Tänkte inte tanken på att jag kunde köra internetdelning! nej, ingen anslutning till tc:n i airportverktyget. Har dragit ut kablar och startat om allt väldans massa gånger. Fram tills nu har wifi:t visat på uppkoppling i nätverksinställningarna utan att kunna komma ut på nätet. Men nu är wi-fi:t plötsligt nere. Funkar bara med internetdelning från telefonen!
 10. Hej! skulle bli så oändligt tacksam om någon kunde hjälpa mig! Har varit utan nätverk i 4 dagar nu, & vet inte hur jag ska lösa det. Wifi:t är uppkopplat. Har MacBook Air - Sierra - & inte kunnat uppdatera operativsystemet på ett tag 18, 45 GB ledigt Air port time capsule som router och även en AirPort kopplad till det Vet inte om det jag tagit stopp pga gammalt operativsystem, el. pga att själva AirPort time capsule inte har uppdaterats. Vad är mest sannolikt? Har dessutom en lite opålitlig Mac book PRO (dåligt batteri) som annars har bra kapacitet & med massor med plats. Icloud för 29 kr/ mån som är fullt & en iPhone 8 plus Det enda som säkerhetskopieras till air port time capsule är ju air-datorn som inte rymmer så mkt - så flaskhals pga det, & vet inte hur jag bäst ska kopiera telefonen. Vill ju ha allt på 2 ställen! Smidigast möjligt. Nu har det hur som helst tagit stopp! Mailprogrammet säger ibland: Kunde inte ansluta till värden imap.gmail.com via de förvalda portarna Ibland har det stått något annat som jag inte minns just nu. Hur flyttar jag saker bäst mellan enheterna? Vad är det för kabel jag behöver för att flytta mellan MacBook Air & MacBook & hur får jag igång nätverket igen?!? :-/ HJÄLP!!!
 11. Testade att koppla iPhone och dator direkt till stereon, och inget ljud... förrän jag hade vridit och tryckt ordentlig på kabeln ett flertal gånger.... Så var det med den saken! Glapp i audio-kabeln Inte haft en tanke åt det hållet eftersom ljudet har kommit och gått utan att jag varit och petat, men då har jag antagligen stött till kabeln och sen varit utan stereoljud i månader!!! Är så grymt tacksam att du fick in mig på att testa det här, efter att ha varit hänvisad till burkljud i en evighet!!!
 12. Tack för tipsen! Har de senaste versionerna av OSX. Ska testa att koppla mac/iphone direkt och återkomma!
 13. Det är airport time capsule har ingen ingång för en audiokabel, sorry, jag var otydlig!
 14. Det fick bli en ny macbook air och en airport time capsule! Tack för era svar!
 15. Hej! Jag har haft problem med min airport express (generation 2) till och från i 1-2 år! Plötsligt kan den få ett ryck och börja strömma ljud i en dag för att sedan tystna i ett halvår! Allt annat har fungerat, nätverket i sig och att skriva ut trådlöst. Har nu köpt ny dator (macbook air) samt en air port time capsule och trodde först att jag skull kunna koppla min A.P. time Capsule till stereon, men det visade sig att den inte hade någon ingång för en audio-kabel. Jag har därför kopplat air-porten i bryggläge som ett utökat nätverk till A.P. time capsule, men samma problem kvarstår både från telefonen, den gamla datorn och den nya - det går inte att strömma ljudet via airporten till stereon. Jag testade i dag att fabriksåterställa airporten och det gjorde ingen skillnad. Kollade upp att det skulle kosta 250 kr att ringa apple och fråga... Jag skulle vara så grymt tacksam för råd kring vad problemet kan vara och tips på hur jag ska gå tillväga för att lösa det här!!!
×