Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ollie Williams

Medlem
 • Antal inlägg

  6 765
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  129

Ollie Williams vann dagen: 4 februari 2018

Ollie Williams hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

1 177 Fantastiskt!

Om Ollie Williams

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  Macbook Pro 15'' 2012, Macbook Pro 13" 2010, iMac 21,5" 2012, iPhone SE, iPad 4 Gen, iPad Mini 2 Gen, Apple Tv 3 Gen, Airport Extreme 6 Gen, Airport Express 2 Gen
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 100 profilvisningar
 1. Nja, snarare är/var det väl en viktig stad/by under vikingatiden (Hedeby). Så vikingatida stad/by kanske vore det korrekta.
 2. Kollar på Vikings. Som nordbo kan man emellanåt fnissa åt en och annan detalj, som till exempel att en vikingaby som låg i det som numera är norra Tyskland i serien är omgärdad av höga snötäckta fjäll. Men som helhet bra serie tycker jag.
 3. Lite kuriosa på tal om hur lite som behövs för att göra skillnad. På intensivvårdsavdelningar där människor ligger nedsövda under längre perioder har man sjukgymnaster som kommer in och gör övningar med de nedsövda patienterna. Böjer i leder och sådant. Den ytterst lilla stimulansen av muskler och leder hjälper dem mycket jämfört med att bara ligga stilla orörda.
 4. Det är nog mitt fel då det var jag som blandade in Posten. Dock var min poäng aldrig att Posten inte går att lita på utan att de när det kommer till frågan om integritet inte alls blir bedömda i närheten av så hårt som vi bedömer digitala tjänster. Lite så som jag skrev från början, att vi länge accepterat att de hanterat större delen av vår kommunikation, som vi sedan under längre perioder förvarat i en låda ute vid gatan, och nu börjar vi fundera på om SÄPO har tillgång till våra meddelanden i en e-brevlåda och om någon från företaget som äger dessa kan se kommunikationen. Jag är inte orolig över varken Posten eller en e-brevlådan men avhåller mig från att använda alla typer av brevlådor som någon form av arkiv.
 5. I princip kan Posten läsa/kopiera/stjäla all din post. Och de kan ha gjort det under en längre period utan att du vetat om det. Att de gör så är osannolikt, men det är inte så varken du, jag och många andra ser på digital säkerhet. Där räcker det med att det finns en teoretisk möjlighet att någon ska kunna komma åt vår information för att vi ska vidta åtgärder - avsluta tjänsten, uppdatera, byta lösenord etc. Trots att det är lika osannolikt att någon skulle använda bristerna på ett sätt som skadar oss. Den informationssäkerhet Posten erbjuder hade vi aldrig accepterat i digital form.
 6. Den största skillnaden på den mobila plattformen enligt bilden. Hej Adblock gamle vän!
 7. Hittade ingen tråd om detta så jag startade en. Kan detta verkligen vara meningen?
 8. Jag har redan testat. Tror inte att man kunde det förut. Det var ett bra inlägg så mina likes får vara kvar. Edit: Måste bara...
 9. Testade like och upvote knapparna. Bjuder på det. Edit: Och edit.
 10. Du har alltid använt en centraliserad tjänst - Posten. Som alltid kunnat stjäla eller läsa din post om de så önskat.
 11. Japp. Och i det sammanhanget kan man ibland undra hur den tänker som ur säkerhetssynpunkt är skeptisk mot en elektronisk brevlåda. Det är nog nyttigt att ha en viss skepsis mot allt som är nytt, eller iallafall att inte hylla allt enbart på grund av att det är nytt. Men jag är faktiskt ganska road över hur folk kan bekymra sig över sådant här när de större delen av deras liv fått all sin post levererad till en plastlåda ute på gatan som vem som helst kunnat gå och tömma. Och leveransen har gått genom ett antal personer som kunnat stjäla eller tjuvläsa posten på vägen. Och sedan har man placerat dessa viktiga papper i stora skrymmande pärmar, utan en enda kopia som säkerhet om huset brinner ner. Men e-brevlådan, nej den känns inte riktigt trygg.
 12. Jag upplever digital backup enklare än analog.
 13. Äh. Några småjusteringar i deklarationen så får du tillbaks pengarna för det där. Don't get mad, get even!
 14. Ja och nej. Det är i princip olika utbud i alla länder, av anledningen Sevensleeper skriver, så ingen har tillgång till "hela utbudet". Tror månadskostnaden för Netflix i USA är typ 20-30 kr billigare, men jag gissar att även traditionella amerikanska tv-kanaler är billigare i USA än i Sverige. Observera att min månadskostnad för Netflix + Viaplay + HBO Nordic är billigare än det kanalpaket från Telia jag tidigare hade. Och nu har jag faktiskt mer att titta på, när jag vill dessutom. Så även om det är störigt med olika utbud i olika länder är det svårt att klaga allt för mycket.
×
×
 • Skapa nytt...