Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

sw1tch3r

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om sw1tch3r

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1969-02-03

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  MacBook Air i7 2013, Mac Mini 2009, MacBook Pro 2010, TimeCapsule 2009, iPhone 6 Plus, iPad 2
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hallå. Men jag såg uppdateringen och "fick igång" den, trots att jag hade profilen kvar. Skumt. Ska verkligen försöka komma ihåg det till nästa gång.
 2. Hallå. Min kom inte igång överhuvudtaget... Jag laddade istället ner en .ispw från https://ipsw.me... (Hoppas att det inte är nån policy mot att dela länkar här..?) Den var på 2,4 GB och tog en timme ungefär (8Mbit ADSL). Sen alt+klick på uppdatera i iTunes et voilá.
 3. Hallå. Tack för tipset! Men jag tankade ner ispw:n från annat håll, så nu är jag igång... Menar du alltså att den "stör ut" uppdateringen "den vanliga vägen"..? Det ska jag absolut ha i åtanke!
 4. Åååh... Jag vill också... Telefonen har sagt "Uppdatering begärd" och "Beräknar återstående tid" i en halvtimme nu... iTunes säger att jag har senaste versionen, sannolikt för att jag kör sista 8.4-betan... :-|
 5. @Anvil: Stort tack för ditt svar! Då tror jag att jag går vidare med det. Det du säger verkar logiskt, och som sagt, så länge man pyntar för det, så... Tack!
 6. @Hummel: Att man utvecklar appar och dylikt till OS X eller Safari och i vilka programmeringsspråk... Det är ju inte hela världen... Det är mer av princip jag undrar...
 7. @Anvil: Tackar för omtanken. :-) Dock har jag passerat 40 och jobbar med IT. Jag vet inte ifall jag är nån form av masochist, men jag gillar betaversioner... Känns liksom lite mer spännande och up-to-date... Och jag betalar gärna dom pengarna som MDP kostar, men det känns märkligt att fylla i en massa uppgifter som inte stämmer bara för att jag vill testa...
 8. @Hummel: Det var det som var min tanke. Men måste man "ljuga" när man går igenom enrollment-sidorna..? Verkar ju onekligen märkligt... @Koplimi: Som jag skrev, jag är helsugen på att testa betaversioner av OS X och eventuella betasläpp av applikationer, t ex Safari. För mitt eget höga nöjes skull. Och all "legal" betatest borde väl vara av godo? Speciellt som man de facto t o m betalar...
 9. Hallå. Jag skulle vilja köra Apples betaversioner av OS X, Safari och annat, då jag tycker att det är kul att testa nya versioner. Vad jag kan se, så måste jag isf gå med i Mac Developer Program. Väl där, så måste jag svara på massor av frågor avseende vad jag ska utveckla och på vilka språk. Jag förstår syftet, men om jag ENDAST, och på ett ärligt sätt, vill testa nya OS och applikationer och inte utveckla appar, finns det inget sätt att kringgå detta utan att svara en massa "mumbojumbo" under registreringen? Är man då hänvisad till Piratbukten..? Tacksam för svar.
 10. Hallå igen. Tack för snabba svar!!! :-D Telly82: Ursäkta ifall jag var otydlig i min formulering. Självfallet menade jag SSD kontra en "mekanisk" hårddisk. :-O Jag har en 512GB (original) i den idag. Utifrån din beskrivning och det faktum att jag primärt använder den som mediadator, så kanske jag skulle satsa på en 5400-varvare igen..? :-/ SirKnasen: Skulle en trasig DVD kunna orsaka detta..? Jag plåtade outputen på min fsck. Bifogas. Dock är problemet detsamma. Som jag svarade Telly82, så nyttjas den primärt som mediadator. Och därför kanske en prisvärd 5400-varvare är att föredra..? Jag glömde nämna innan, att jag "restore:ade" Minin med en backup från min TimeCapsule. Borde inte det jobbet ha "failat" ifall disken varit kass, eller kan det vara nåt intermittent fel som resulterar i detta..? Nån som kan rekommendera en disk som är tyst, bra och prisvärd..? Tack än en gång för er respons!!! Uppskattas väldeliga!!! :-)
 11. Hallå. Första inlägget på detta forum. :-) Jag upplevde också att min Mini (late 2009) började ta evigheter att starta/starta om. Detta skedde i samband med att Lion släpptes, och jag trodde (!) att det hade något med det att göra, trots att samma manöver på min MBP inte gav några alls liknande resultat. Hursomhelst, i förra veckan flyttade vi, och sen dess vill den inte starta alls. Jag får fram startup-skärmen med äpplet och "progress-hjulet", sen står den där oavsett hur länge jag väntar. Jag har startat upp med Recovery HD och kört Disk Utility, den hittade fel, men rapporterade att felen "fixades". Detta löste dock inte problemet. Jag har startat upp den i single-user mode (hette det, va..?) och kom till prompten, varifrån jag körde fsck -fy. Den rapporterar då diskOs2: I/O Error, kör igenom alltihop, får rapport att det är "fixat", men problemen kvarstår. Detta har gjort att jag misstänker att disken håller på att packa ihop. Dock - en märklighet är att den inte, när jag kör Startup Managern, visar Installations-DVD:n som alternativ. Men en trasig DVD-läsare borde väl inte "förhindra" att systemet startar? Använder den nästan aldrig, så jag vet inte hur den funkar när systemet är "uppe". Så, mina frågor är två: 1. Är jag "rätt på det" i mina antaganden om att det är disken som håller på att säga farväl? 2. Om jag ska köpa ny disk, vilka pros and cons? SATA kontra SSD, 7200 kontra 5400, vilka diskar rekommenderas? Tysta, stabila? Tacksam för svar, tips & synpunkter! Ha en synnerligen god fortsättning.
×
×
 • Skapa nytt...