Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TB-000

Medlem
 • Antal inlägg

  580
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

TB-000 vann dagen: 14 december 2016

TB-000 hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

28 Neutralt

Om TB-000

 • Medlemstitel
  Utmärkt

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  iMac R 27" late 2015 i7 32GB 10.14.5, MBPr 13" early 2015 i7 16GB 10.14.5
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Varför översätter MacWorld rakt av från en amerikansk text utan att tänka? Tullar vid import till USA påverkar ju import till USA, inte import till Sverige.
 2. Jag håller med poi ran. 27" 5K iMac är den överlägset ögonvänligaste datorn/skärmen jag använt. Den är dessutom tillräckligt stor så att man kan ha fönster med referensmaterial öppet samtidigt som man skriver (och ändå ha behagligt stor font-storlek.) Jag rekommendera att du försöker hitta en begagnad 27" 5K iMac (om du inte vill betala vad en ny kostar).
 3. Jag har inte märkt några problem med Bose QC 35 II.
 4. TB-000

  Sekundvisning

  Jag fortsätter på den gamla tråden, för jag har precis samma önskemål. Kan man nu (5 år senare) visa klocka med sekunder på låsskärmen på iPhone (utan att jailbreaka)?
 5. Om hårddisken är ny och tom så rekommenderar jag att du startar skivverktyg och raderar disken innan du försöker använda den. (Det som skivverktyg kallar "radera" kallar många andra "formatera".) Om hårddisken är windows-formaterad så kan macOS bara läsa den, inte skriva. (Det fixar man enkelt med att radera den i skivverktyg.)
 6. Jodå, det fungerar utmärkt att köra TimeMachine. Den har en begränsning att TimeMachine kan köras mot bara en volym (=partition) och av bara en inloggning så när två Macar kör TimeMachine mot den kan dom inte ha varsin partition, utan dom delar en partition. Det här betyder att man inte kan bestämma hur stor del av diskutrymmet vilken mac får använda för TimeMachine, utan man kan bara sätta ett tak för totalen av TM-backuper.
 7. Eftersom jag ställde en fråga här, så bör jag väl även återkoppla... Jag köpte en QNAP HS-251+ NAS och 2 st mekaniska hårddiskar (WD60EFRX). Tillsvidare är jag nöjd med den (även om jag tycker att lösningen var dyr). Mycket snabbare än TimeCapsule, mycket tystare också. Och eftersom jag kör spegling av diskarna så borde det dessutom vara säkrare när det gäller ev. hårddiskfel.
 8. Jag upplever att skrivning till min TimeCapsule tar längre tid och att jag oftare hör hur den flyttar skriv-huvudena i TimeCapsule nu än för ett år sedan. Av det drar jag slutsatsen att hårddisken i min TimeCapsule kanske inte håller så länge till. (Det finns c:a 50% ledigt utrymme på disken i TimeCapsule, så den är inte långsam för att den är full.) Jag funderar på att skaffa en liten och tyst NAS för fillagring (istället för att ha fillagring på TimeCapsule). Jag vill ha en NAS som är litet och tyst. Den behöver inte vara jättesnabb. Jag är bara intresserad av att läsa och skriva filer från mac-datorer på LAN, inklusive att köra TimeMachine mot NASen. Åtkomst från internet är inte intressant. Att spela upp filmer direkt från NASen är inte heller intressant. Diverse cloud-konton är jag inte intresserad av. Appar på NASen är jag inte intresserad av. Jag har hittat en NAS som verkar liten, tyst och dessutom snabb på beskrivningen. QNAP HS-251 https://www.qnap.com/en/product/hs-251 . Den är tyvärr dyr (kanske för att den har ett antal funktioner jag inte behöver). Är det någon som kan rekommendera en tyst liten NAS som inte är onödigt dyr? Tack på förhand till alla som svarar!
 9. Hej, Är det någon som har erfarenhet av Snow Flower Text https://itunes.apple.com/se/app/snow-flower-text/id1046643990?mt=12 ? Jag tycker att det verkar attraktivt med ett verktyg som integrerar markdown, plantuml, dot, graphviz mm i ett dokument, och det dokumentet är text så att det fungerar med versionshantering (som git) inklusive merge. Jag tycker att det ser trevligt ut på mac app store, men det har inga betyg (och jag har inte hittat någon möjlighet att ladda ner utvärderingsversion). Vad tror ni? Är det ett seriöst och bra program? Eller är det bara en snygg presentation på app store? Tack på förhand till alla som svarar!
 10. Ett alternativ är one.com. Baserade i Danmark. Har funnits flera år. Seriösa. Rimlig kostnad. Se https://www.one.com/sv/ Det finns många andra alternativ.
 11. Ett stort tack till KMN, SirKnasen och Alix som gav värdefull information så att jag kom vidare och hittade en lösning. Det känns fel att markera mitt eget inlägg som bästa lösningen, det var ju en process att hitta fram till lösningen där KMN, SirKnasen och Alix gav väldigt värdefulla råd för att komma vidare. Det finns ju inte ett enskilt steg som är bästa lösningen utan det är ju resultatet av alla stegen som är lösningen. Men... jag vet inte hur jag ska markera problemet som löst utan att markera ett enskilt steg som bästa lösningen.
 12. Tack KMN. Manualen var inte till någon hjälp, men jag testade att inte göra "extend". Med kabel till Dlink, utan extend och med samma SSID på TimeCapsule och DLink försvann problemet med dubbla IP-adresser för WiFi-klienterna. Dock så sprang jag på ett annat problem. Båda WiFi-accesspunkterna (TimeCapsule och DLink) syns i hela huset. TimeCapsule har bra signal i östra delen huset och usel i västra delen av huset. DLink har bra signal i västra delen av huset och usel i östra delen av huset. WiFi-klienterna kopplade nu ofta upp sig mot fel accesspunkt. D.v.s. t.ex. en MBP i östra delen av huset kopplade upp sig mot DLink i västra delen och hade då dålig signal och långsamt nät. Eftersom SSID var samma kunde man inte heller enkelt byta till den andra. Det jag till slut gjorde var att DLink fick vara accesspunkt för ett WiFi-nät med egen SSID (på samma LAN). Sedan kopplade jag AirPlay-högtalarna till det SSIDet. Nu fungerar det.
 13. Om jag förstått det rätt så måste man då byta ut alla routrar/WiFi-accesspunkter till mesh-noder, så det blir betydligt dyrare än att bara lägga till en accesspunkt.
 14. Att koppla in en "D-Link DAP-1620 AC1200 Wi-Fi Range Extender" var ingen enkel lösning på problemet. När jag kopplade in den för att göra "extend" på WiFi så fick alla WiFi-uppkopplade enheter 2 IP-adresser. (Såg skumt ut att varje MAC-adress hade 2 IP-adresser.) Och sedan fungerade nätet sämre än tidigare. Jag vet inte om jag gjorde något fel, eller om D-Link-prylen är inkompatibel med TC. Jag hade i alla fall inte gjort felet att ha två DHCP-servrar, utan det är TC som delade ut adresserna. Tydligen lyckades D-Link-prylen så TC att tro att varje WiFi-pryl är två olika på något sätt. Jag fattar inte hur. Konfigurationen av D-Link är väldigt enkel, nästan inget man kan ställa in. När jag felsökte upptäckte jag att TC har country code SE, medan DLink har GB. (Det finns ingen menyval för att ställa det på Dlink). Kan det vara orsaken till att det spårar ur? WiFi är ju så enkelt när det fungerar, men den finns tydligen ingen övre gräns för hur mycket tid man kan lägga på det när det strular 😞
 15. Tack SirKnasen end Alix för svaren. Jag har kollat WiFi-signalen på det sätt ni beskrev. Jag bifogar skärmdumpar på hur det ser ut om MBPr är invid TimeCapsule respektive i rummet längre bort där jag har Airplay-högtalarna. Vid TimeCapsule: I rummet längre bort: Jag tolkar det här som att det med största sannolikhet är WiFi-signalen som är orsaken till att AirPlay hackar. Håller ni med? Jag tänker mig att en WiFi-repeater/accesspunkt (t.ex. https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/tradlost-natverk/accesspunkter/d-link-dap-1620-repeater-ac1200-p61278 ) i rummet med AirPlay-högtalarna skulle lösa problemet. Jag har ethernet även till det rummet så WiFi-repeatern kan kopplas in på ethernet. (Däremot saknar AirPlay-högtalarna ethernet, så jag kan inte köra kabel hela vägen utan måste ha WiFi.) Vad säger ni som är gurus i forumet? Verkar min analys vettig? Är D-link DAP-1620 en vettig lösning? Tack på förhand för era svar.
×
×
 • Skapa nytt...