Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TB-000

Medlem
 • Antal inlägg

  586
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

TB-000 vann dagen: 14 december 2016

TB-000 hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

29 Neutralt

Om TB-000

 • Medlemstitel
  Utmärkt

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  iMac R 27" late 2015 i7 32GB 10.15.2, MBPr 13" early 2015 i7 16GB 10.15.2
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Förhandsvisning kan mer är folk tror. Finns förinstallerat på din mac. Kolla om du klarar dig med de funktionerna.
 2. Är windows-programmen spel eller video-redigering som kräver blixt-snabb grafik så ska du nog inte använda Parallels. Är windows-programmen inte lika prestandakrävande, t.ex. släktforskning eller poängberäkning för någon sport, så är Parallels att föredra eftersom man då inte behöver boota om datorn när man går mellan windows-program och mac-program utan kan använda båda samtidigt. Jag har god erfarenhet av Parallels, men den kostar ju en del. Som gratis-alternativ finns virtual-box, som jag tyvärr personligen har sämre erfarenhet av.
 3. Har du testat det enklaste, nämligen att söka efter strängen med spotlight?
 4. Jag antar att det du syftar på är iMessage/SMS-koppingen som gör att du kan skicka och ta emot via din iPhone med din iPad/mac. Vid senaste OS-uppdatering tappade jag detta. Det kom igång på nytt efter att jag slagit av SMS-kopplingen på min iPhone och sedan slagit på den igen. På iPhone: Inställningar -> Meddelanden -> SMS-koppling -> XX iPad Du kan ju kolla om det fungerar för dig också.
 5. Jag är på jakt efter en kompakt laddningslösning för iPad Air 2 att ta med vid resor för att ladda från 220 V vägguttag. Jag tänkte mig att man kunde koppla en Lightning USB-C sladd https://www.apple.com/se/shop/product/MX0K2ZM/A/usb-c-till-lightning-kabel-1-m mellan iPad Air 2 och den kompakta 18W USB-C-strömadaptern https://www.apple.com/se/shop/product/MU7V2ZM/A/18-w-usb-c-strömadapter. På Apples webshop kommer dessa enheter dock inte upp som kompatibla med iPad Air 2. Finns det någon orsak varför det skulle kunna strula att ladda så? Tipps på smartare kompakt laddningslösning för iPad Air 2?
 6. För flera år sedan stötte jag på samma problem. Apple-supporten svarade då att det var ett känt problem att macOS/OS X bara kan ominstalleras av Apple-ID som har använts vid något köp. Man kom runt det genom att på vilken redan installerad mac eller iPhone some helst logga in med det nya apple-IDt och köpa vilken app som helst (t.o.m en gratisapp fungerade). Då hade apple-IDt använts vid ett köp och man kunde sedan använda det för att ominstallera OS på mac och iPhone. Jag vet inte om samma problem fortfarande kvarstår, men det är ju enkelt att testa.
 7. Varför översätter MacWorld rakt av från en amerikansk text utan att tänka? Tullar vid import till USA påverkar ju import till USA, inte import till Sverige.
 8. Jag håller med poi ran. 27" 5K iMac är den överlägset ögonvänligaste datorn/skärmen jag använt. Den är dessutom tillräckligt stor så att man kan ha fönster med referensmaterial öppet samtidigt som man skriver (och ändå ha behagligt stor font-storlek.) Jag rekommendera att du försöker hitta en begagnad 27" 5K iMac (om du inte vill betala vad en ny kostar).
 9. Jag har inte märkt några problem med Bose QC 35 II.
 10. TB-000

  Sekundvisning

  Jag fortsätter på den gamla tråden, för jag har precis samma önskemål. Kan man nu (5 år senare) visa klocka med sekunder på låsskärmen på iPhone (utan att jailbreaka)?
 11. Om hårddisken är ny och tom så rekommenderar jag att du startar skivverktyg och raderar disken innan du försöker använda den. (Det som skivverktyg kallar "radera" kallar många andra "formatera".) Om hårddisken är windows-formaterad så kan macOS bara läsa den, inte skriva. (Det fixar man enkelt med att radera den i skivverktyg.)
 12. Jodå, det fungerar utmärkt att köra TimeMachine. Den har en begränsning att TimeMachine kan köras mot bara en volym (=partition) och av bara en inloggning så när två Macar kör TimeMachine mot den kan dom inte ha varsin partition, utan dom delar en partition. Det här betyder att man inte kan bestämma hur stor del av diskutrymmet vilken mac får använda för TimeMachine, utan man kan bara sätta ett tak för totalen av TM-backuper.
 13. Eftersom jag ställde en fråga här, så bör jag väl även återkoppla... Jag köpte en QNAP HS-251+ NAS och 2 st mekaniska hårddiskar (WD60EFRX). Tillsvidare är jag nöjd med den (även om jag tycker att lösningen var dyr). Mycket snabbare än TimeCapsule, mycket tystare också. Och eftersom jag kör spegling av diskarna så borde det dessutom vara säkrare när det gäller ev. hårddiskfel.
 14. Jag upplever att skrivning till min TimeCapsule tar längre tid och att jag oftare hör hur den flyttar skriv-huvudena i TimeCapsule nu än för ett år sedan. Av det drar jag slutsatsen att hårddisken i min TimeCapsule kanske inte håller så länge till. (Det finns c:a 50% ledigt utrymme på disken i TimeCapsule, så den är inte långsam för att den är full.) Jag funderar på att skaffa en liten och tyst NAS för fillagring (istället för att ha fillagring på TimeCapsule). Jag vill ha en NAS som är litet och tyst. Den behöver inte vara jättesnabb. Jag är bara intresserad av att läsa och skriva filer från mac-datorer på LAN, inklusive att köra TimeMachine mot NASen. Åtkomst från internet är inte intressant. Att spela upp filmer direkt från NASen är inte heller intressant. Diverse cloud-konton är jag inte intresserad av. Appar på NASen är jag inte intresserad av. Jag har hittat en NAS som verkar liten, tyst och dessutom snabb på beskrivningen. QNAP HS-251 https://www.qnap.com/en/product/hs-251 . Den är tyvärr dyr (kanske för att den har ett antal funktioner jag inte behöver). Är det någon som kan rekommendera en tyst liten NAS som inte är onödigt dyr? Tack på förhand till alla som svarar!
 15. Hej, Är det någon som har erfarenhet av Snow Flower Text https://itunes.apple.com/se/app/snow-flower-text/id1046643990?mt=12 ? Jag tycker att det verkar attraktivt med ett verktyg som integrerar markdown, plantuml, dot, graphviz mm i ett dokument, och det dokumentet är text så att det fungerar med versionshantering (som git) inklusive merge. Jag tycker att det ser trevligt ut på mac app store, men det har inga betyg (och jag har inte hittat någon möjlighet att ladda ner utvärderingsversion). Vad tror ni? Är det ett seriöst och bra program? Eller är det bara en snygg presentation på app store? Tack på förhand till alla som svarar!
×
×
 • Skapa nytt...