MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

supar_nollie

Medlem
 • Antal inlägg

  38
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om supar_nollie

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1985-06-19

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.tropicana.inc.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Eskilstuna

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  iMac 27" i7, MacBook Pro, MacBook Air, iPhone X & iPad Pro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. supar_nollie

  Se alla iCloud-delade filer?

  Ingen som har någon lösning på detta?
 2. supar_nollie

  Se alla iCloud-delade filer?

  Hej alla Jag skulle vilja veta ett sätt att kunna se alla mina delade filer via iCloud. Jag delar en del filer via: Dela->Lägg till personer->Alla som har länken och skulle nu vilja se dessa filer samlade på någon plats. Kanske genom en smart mapp eller automator eller annan smidig lösning. Som det är idag behöver jag manuellt leta genom mappar för att se vilka filer som är delade. Någon som vet något prima smidigt sätt som jag kan se alla dessa filer som jag delat och därmed göra kunna göra dem otillgängliga för delning? Tack på förhand!
 3. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Nu är allt ordnat för min del. Efter många vändor fram och tillbaka med Digital Inn Service så hittade jag till slut en söksträng jag kunde använda mig av för en googling. Det jag nu kom fram till var att i och med uppdateringen till Yosemite har de strulat till någonting med grafikdrivrutinerna vilket gör att min CUDA TOOLKIT inte jobbar som det ska. En avinstallation av detta löste mina grafiska artefakter. Givetvis kan jag nu inte komma åt min GPU vid rendering av varken 3D eller film via GPU, men det får jag leva med tills vidare. Fram tills det finns en fix för detta kan jag inte använda mig av CUDA och därav inte använda mig av min GPU. Mer info finns i denna tråden hos adobe. https://forums.adobe.com/thread/1393885?start=360&tstart=0
 4. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Min blev inskickad och enligt utsago reparerad. De som ska vara gjort är att det är utbytt logic-board och därmed GPU på min. De misstänkte att GPU:n var paj. Det gick på reklamation hos Apple. Nu när jag haft den ett par veckor så har jag sett tendenser till liknande problem igen så vi får se var detta slutar.
 5. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Köpt privat via Apple Store Sverige. Den är helt oöppnad och borde därmed vara ett fall för reklamation. Jag skall prata med dem på Digital Inn Eskilstuna. Tack för all hjälp alla.
 6. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Nej visst är det inte det, men jag ville kolla lite med er först hur ni ser på saken eller om andra fått hjälp med liknande problem. Det verkar som att jag ska prata med Digital Inn i Eskilstuna för att få den felsökt och eventuellt reparerad. Jag skulle vilja se detta som ett reklamationsärende eftersom det är över ett år sedan den inhandlades. Det borde vara ett reklamationsärende eller hur?
 7. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Detta har jag gjort flera gånger sedan problemen uppkom först. Senast var bara någon dag sedan då jag blåste rent datorn. Då var den helt urkopplad och så vidare. Fler idéer?
 8. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Sedan mitt senaste inlägg öppnade jag Blender och började rendera random 3D-scener. Jag har renderat i cirka 20 minuter. Ai CC öppet samtidigt som Skype och även en bildmapp. Temperaturerna för GPU låg på max 75°C under rendering samtidigt som jag redigerade lite smått i Ai. Då började tendenser till artefakter dyka upp om jag skulle switcha program via Mission Control. Detta är en kort stund som jag brukar sitta och rendera och redigera. Detta brukar ske i timtal ibland och visar sig därmed i större skala som är visat ovan. Denna gången försvann artefakterna nästan direkt efter jag slutade rendera, förmodligen eftersom jag inte höll på så länge. Temperaturerna skönj även dem omgående vilket visar på att fläkten bara är väldigt tyst och fullt fungerande. Den tickar på runt 1200rpm i idle. Vid 74°C på GPU och 64°C på CPU under rendering håller sig fläkten stadigt på 1200rpm enligt iStat. Detta är givetvis under rendering med GPU:n. Med rendering med CPU tuffar fläkten upp ordentligt rätt så omgående.
 9. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Mina tankar går oxå till överhettning ibland. Jag ska övervaka temperaturen närmre nästa gång det uppkommer för att kunna vara säker på det om det har med detta att göra.
 10. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Nu har jag tittat på UltraHD-material på YT i över 12minuter på fullscreen samtidigt som jag scrollat i en massa bild-mappar på min externa skärm. Jag hade iStat igång samtidigt för att kontrollera temperaturen på CPU och GPU och båda höll sig på stadiga 42-43°C under hela tiden. I princip som vanligt idel. Något problem som tidigare upptäcktes ej. Huruvida detta fanns innan jag uppdaterade till Yosemite kan jag inte svara på tyvärr. Jag önskar jag kunde det.
 11. supar_nollie

  iMac 27" GTX 780M grafik-problem

  Jag har börjat märkt lite problem. Jag har, som fler med mig, märkt av inbränningar när jag arbetat med och haft flera program uppe samtidigt en längre period bredvid varandra. Detta är dock lugnt då det snabbt försvinner om man släcker skärmen en stund. Jag vet inte om detta fanns före sommaren, men det är möjligt att det gjorde det. Har dock inte märkt det förrän nu på hösten. Detta är dock inte problemet. Problemet är som följande bilder. Problemen märks mest efter jag använt mig många timmar av 3D-programmet Blender och renderar via GPU ibland och eventuellt har Pixelmator uppe samtidigt. Ofta rätt tungt belastat med andra ord men inte så hårt belastad att fläktar får jobba något märkvärdigt. När det blivit konstiga artefakter på sina ställen så hjälper det inte direkt att stänga av programmen jag jobbar med utan man får "vila" den genom att surfa lite en stund eller så.... Detta kan ha med värmeproblem att göra va? Någon med liknande problem och som fått detta åtgärdat? Vad tycker ni jag kan göra? Leva med det eller få något åtgärdat? Många frågor, jag vet, men jag är mån om att min iMac ska må bra. Jag är enda ägaren av denna och har ägt den sedan nov 2013. Den har stått på samma ställe hela tiden. Den är nu på senare tid renblåst för första gången och det var behövligt med tanke på det damm som kom ut. Jag brukar blåsa rent mina saker men nu var det ett tag sedan med iMacen. iMac 27", Late 2013 3,5Ghz Intel Core i7 16GB 1600Mhz DDR3 NVIDIA GeForce GTX 780M 4096 MB OSX Yosemite, Alltid uppdaterat. Jag kan tillgodose mer information om så skulle behövas.
 12. supar_nollie

  Allt om Yosemite[beta]. Buggar och fel...

  Jag har installerat Yosemite på en separat partition på min iMac 27 " i7 Late 2013 för att prova. Jag är mycket nöjd med hur det ser ut och fungerar. Jag har hittills rapporterat en bugg i Pages med hjälp av FeedBack Assistant. Allt verkar lovande. Kul med public beta. Är det någon annan som fått Handoff att fungera mellan mail i iPhone 5 iOS 8 beta och Yosemite 10.10? Även ringfunktionen? Att ta emot samtal via macen fungerar ej. Någon som fått det att fungera?
 13. LittleSnitch och Sophos AntiVirus är avinstallerat sedan jag hade problem med uppkoppling. Nu använder jag mig av TCPBlock och allt fungerar felfritt. Tack.
 14. Jag säger varken ja eller nej på den frågan eftersom det inte hör hit. Den ursprungliga frågan handlade inte om vilka program jag bör och inte bör använda. Det kan vi ta upp i en annan tråd. TCPBlock verkar fungera tillfredsställande hittills. Återkommer med slutsats när det finns.
 15. Jag skrev som jag gjorde eftersom jag tolkade det som att föregående ville veta vad det är för program jag vill blocka för att ha utgående kontakt. Inte vilket program jag vill blockera med. Självklart är det ej offtopic vilket program jag vill blocka med. Dock vilka program jag vill blocka hör inte hit. Bara att jag vill blockera utgående signaler för viss mjukvara.
×