Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mykk

Medlem
 • Antal inlägg

  24
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om mykk

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1967-08-25

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  C, C++, Java<br /><br />JavaScript, Shellscript

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  Mac Book Intel Core 2 Duo
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack, men jag skulle vilja veta om man kan se dem direkt i Mac OS X, utan att öppna Parallels Desktop.
 2. Trots att jag installerat en massa codec på min dator, finns en sajt där jag inte kan titta på video: http://www.parliamentlive.tv/ . När man klickar på t ex http://www.parliamentlive.tv/Main/Archive.aspx > Watch, får man det följande felmeddelandet i Safari: Sidan ”Video Player” har innehåll av MIME-typen ”application/x-ms-wmp”, men du har ingen insticksfil installerad för den MIME-typen. Du borde kunna hitta en insticksfil på den här sidan: http://www.microsoft.com/windows/windowsme...lDownloads.aspx I Opera visas ett liknande meddelande, d v s: Du behöver insticksprogrammet för att visa detta application/x-ms-wmp-innehåll. Ändå, om man söker "insticksfil" eller ”application/x-ms-wmp” på denna webbplats som man hänvisas till (http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/AllDownloads.aspx?displang=en&qstechnology= ) får man inget resultat. Vet någon vad behövs för att sådan typ av video ska visas? Tack på förhand Mihai Frumuselu
 3. Tack fps, iCries och Elin A. Jag har ställt frågan på Mac diskussionsforumet och fått det följande svaret: Peggy: The difference is due to the way graphics are accessed by the templates. In iWork '05 & '06 the various graphics in the templates existed in each language version. Now, the templates share resources. Since there are about 15 different language versions of the templates, that’s a lot of space saved. Det låter bra, och detta innebär att man kan ta bort den 2006 versionen.
 4. Jag kommer inte ihåg någon fråga om instruktionsfilmer när jag installerade den nya versionen. Men även så vore det konstigt om inte minst än en halv av programmet bestod av instruktionsfilmer. Hur mycket tar ditt program på hårddisken? På Apples hemsida fanns ingen om detta, men kanske är det bra om jag frågar dem också.
 5. Jag har installerat iWork 2008 och tänkte ta bort den gamla versionen 2006, men ser att iWork 2006 är betydligt större än 2008: 1,95 GB vs. 685 MB. Innebär detta att 2006-versionen är bättre bara därför att den är större? Vad beror skillnaden på?
 6. mykk

  Bok om C# .NET

  Tack, Gerhard och Ahoj. Jag ska kolla boken en gång till, när jag går till bokhandeln. (Bokskotten i Mästar Samuelsgatan, Stockholm, om ni också är intresserade.)
 7. mykk

  Bok om C# .NET

  Tack så mycket, Gerhard. En fråga till: går det att använda Visual Studio 2005 eller 2008 på Mac för att göra OS och Windows program? I så fall går det bara via Parallels Desktop?
 8. Tack, Sternis, och tack Backe, för länken också, där man hittar ett mycket intressant svar skrivet av... Pochahontas. Cirkeln blir alltså sluten, eller hur?
 9. Tack så mycket för de intressanta informationerna och för länken.
 10. mykk

  Bok om C# .NET

  Idag har jag sett i bokhandeln en bok om C# .NET (eller kanske Visual C# .NET?) utgiven år 2005, med priset reducerat till bara 50 kr, trots att boken är i stor format och har drygt 600 sidor. Jag undrar om en sådan bok kan vara aktuell så länge som priset sänkts så kraftigt. Kan (Visual) C# . NET ha ändrats så mycket sedan år 2005, eller måste detta pris verkligen vara ett fyndpris? Sist men inte minst: detta program är producerat av Microsoft. Kan det användas på Mac om man kör Parallels Desktop? Tack på förhand.
 11. Jag ska göra det. Tack så mycket!
 12. Jag har kollat forumet men inte hittat svaret till mina frågor ändå. Hoppas att någon vet.
 13. Hej, Jag har en Mac Book och undrar hur är det bättre att göra så att batteriet ska leva så långt som möjligt: att ladda upp den alltid när det finns ett uttag som man kan plugga in laddaren i, eller ladda upp batteriet fullt och sedan koppla av laddaren? Detta är också med tanke på att i datorns användarbok står att man bör ladda av batteriet till halv när man inte använder datorn på ett längre intervall. Just nu brukar jag koppla in laddaren så ofta som möjligt men undrar om det är bra för batteriet. Tack på förhand, M.
 14. Hej Anvil! Tack så mycket för all information. Jag visste inte att det finns numera program som är bättre än Java, eftersom en vän uppmuntrade mig att lära mig Java direkt efter C, alltså att inte längre lära mig C++. Om .NET visste jag ingenting, tack för tipset.
 15. P.S. Nu är jag helt förvirrad: det gick att spara bilden i det slutliga formatet, alltså vänt! Jag skrev frågan eftersom jag har provat göra det med bilder från Photo Booth, som är speglade horisontellt och man måste spegla dem för att få den riktiga visningen. Efter att kolla detta problem igen har jag hittat svaret: den enda skillnaden mellan de två bilderna är att de första är i png format och de andra i .jpg. Det går alltså att spegla .png bilder med "Förhandsvisning"/"Preview", men inte .jpg bilder! Man måste spara .jpg bilderna i .png format först, och sedan kan man göra det. Det är konstigt, men så funkar programmet "Förhandsvisning"/"Preview".
×
×
 • Skapa nytt...