Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

aehzl

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om aehzl

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej Jag har börjat digitalisera en mängd videoband. Använde imovie (10.1.11) och har fått ut .mov filer där ett mini-DV band på en timme ger en mov-fil på 28 GB. Jag fick köpa till flera extern hårddiskar för att få plats. För att omvandla från analogt till digitalt använde jag Canopus ADVC 110. Efter ung 30 filmer med lika många kvar drog jag öronen åt mig då jag insåg att det skulle bli svårt att lämna materialet vidare till mina barn pga storleken. Jag inköpte en video capture av märket Elgato och den ger mig nu mp4 filer där en timmes film tar upp endast 800 MB. Jag kan inte se någon klar kvalitetsskillnad. Vad kan denna enorma skillnad bero på? Kan jag på något sätt omvandla mina mov-filer till mp4 filer med ovanstående storlek? Jag har en iMac 27´´ mitten 2011 och kör High Sierra 10.13.6
 2. JAAA! Det hade jag inte provat och det funkade!!! Stort tack Alix
 3. I mars ändrade jag i Bilder från det tilldelade systembibliotket till ett eget systembibliotek. Sedan dess ser jag som vanligt nya bilder i Icloud men inte några nya bilder i mitt nya systembibliotk sedan i mars. Felaktiga inställningar? Annat? Jag kan ju inte heller föra över/kopiera bilder till mitt systembibliotek från icloud då man i icloud bara kan markera en bild i taget och inte en serie bilder.
 4. Jag har Windows via VMware installerat och har haft det på ett eget skrivbord så att jag enkelt med sidoswish på magic mouse kunnat växla mellan detta och det vanliga macskrivbordet. Det är så länge sen jag installerade VMware så jag minns inte hur jag gjorde för att få till det på detta sätt. Nu plötsligt fungerar det inte!!! Jag har provat på en massa olika sätt med mission control för att få till det igen men det går inte att växla mellan olika skrivbord med sidoswish på musen (i andra program fungerar sidoswish så jag tror inte det är musen det är fel på). Jag kan inte heller nå dashboard med swish åt hö som tidigare. För att ändra skrivbord måste jag hela tiden gå via mission kontroll vilket i längden blir bökigt när jag arbetar i windows och har viktiga stödprogram på macen. Det är väl någon "enkel" inställning eller annan manöver jag inte gör rätt. Hjälp!
 5. Hej igen Raphael Stort tack nu har det löst sig. Jag slog av bildström och alla mina bilder på iphonen är nu i bildbiblioteket i Bilder. Jag tar mig friheten att ställa ytterligare en fråga: Jag har ett eget bildbibliotek i Finder med egna kommentarer på varje bild eller grupper av bilder. När jag exporterar från bildbiblioteket i Bilder till detta mitt eget bibliotek i Finder och som ett av kriterierna vid export anger att jag exporterar originalbilder får jag ändå inte med mig metadata som när bilden togs/exponerades utan i stället anges som skapandedag den dag jag exporterar bilden. Jag får inte heller med mig den kartbild som i bildbiblioteket finns när jag högerklickar på bilden och anger "Visa info" däremot kommer dock kartref i form av latitud och longitud med. Kan jag på något sätt få med mig dessa metadata när jag exporterar fr.a. gäller det när bilden togs?
 6. Hej igen Raphael Nu förstår ja lite mer men problemet är nu att går jag in på iCloud.com och sedan "bilder" finns alla mina bilder i min iPhone där. Men sedan 2 månader saknas de senaste bilderna i "Bilder" (under ikonen i docken). När jag försöker föra över bilder under iPhone symbolen finns inga nya bilder att föra över. Inte heller går det via programmet bildinsamling. Det kommer upp samma meddelande att det inte finns "nya" bilder att flytta över. Det är väl ngn inställning jag haft som förhindrat detta under de senaste 2 månaderna för nu när jag tar en ny bild hamnar den i nya bilder att föra över. Hur får jag de senaste 2 månadernas bilder över till bildströmmen i Bilder?
 7. Hej Raphael Tack för din noggranna genomgång av skillnader mellan iCloud drive, iCloud bildbibliotek och iPhone som jag inte hade fullt klart för mig. Nu får jag grotta lite mer och se om jag kan få alla mina bilder i iphonen till mitt eget "bibliotek" Underbart med ngn som tar en fråga på så stort allvar och verkligen försöker förklara. "Glada ansiktet" borde jag förstås förstått att du menade findersymbolen.
 8. Hej Raphael Enda sättet att få fram alla mina biler på min iPhone på min dator är att gå in på iCloud.com Där kommer alla bilderna upp men jag kan inte markera alla bilder utan bara en i taget. Jag vill flytta alla dessa bilder till en "katalog" som jag ordnat själv. Vad är "glada ansiktet". Till iCloud drive har inte alla mina bilder på iPhone kopierats hur jag än gör. När jag i iTunes för över bilder från iPhone till datorn tror den att jag redan kopierat bilder som jag inte har men i iCloud.com kan jag alltså hitta dom. Jag förstår inte riktigt detta. Tacksam om du kan hjälpa mig
 9. Hur kan jag kopiera alla bilder i iCloud och överföra dom till ett eget album i min iMac där jag ordnar bilderna efter eget huvud. Det verkar som om att det inte går att markera mer än en bild åt gången och jag vill föra över 1000 bilder.
 10. Hej. Tack för ett snabbt svar jag har version10.1.1. Skulle jag alltså inte få full upplösning med denna version?? Mitt stora problem är att inte kunna lagra direkt på den externa hårddisken. Och varför raderas händelsen på den externa disken när jag raderar på datorn hårddisk?
 11. Jag har en iMac 27" mitten 2011 med El Capitan. 16 GB interminne. 1 TB hårddisk. Jag håller på att digitalisera VHS-band. Delar upp dom i grupper om 4-5 i varje händelse. Har nu digitaliserat 15 band. Jag har manuellt fört över händelserna till en extern hårddisk 3 TB. När jag nu skall digitalisera nästa band får jag meddelande att det inte finns plats på hårddisken och det är väl inte konstigt. På den externa disken har jag dock drygt 2TB ledigt. Jag raderade då ett par händelser och körde digitaliseringen. Använder en Canopus för konverteringen. Fick åter samma besked att hårddisken är full och digitaliseringen avbröts. När jag nu tittar på den externa hårddisken är de händelser jag raderat på datorns hårddisk också borta på den externa hårddisken!!!! Hur tusan kan det bli så???? Hur löser jag detta? Kan jag inte få iMovie att bara lagra på den externa hårddisken?
 12. aehzl

  Lång boottid imac

  Hej Sedan en tid tar det 30 minuter att starta min imac 27" 2011 med Maverick. Den står och snurrar på grå skärm så lång tid innan den kommer igång. Jag har provat en massa för att komma åt problemet. Säker start där jag också kan se att det den stannar på är "Executing fsck_hfs (version hfs-226.1.1) Jag har kört CCleaner och CleanMyMac. Kopplat ur alla externa hårdvaror Återställt NVRAM Kört disk Utility control and repair Jag har ingen startskiva (följde ej med vid köpet) Finns det någon som fattar vad som är fel?? Hjälp!!!
×
×
 • Skapa nytt...