Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

srydstedt

Medlem
 • Antal inlägg

  15
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om srydstedt

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Not Telling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  MBP 13", iPad G4, iPhone 6, Apple TV.
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Den är långsam helt enkelt. Trött. Precis som så många andra åldringar. Den räknas som "gammal" i den här världen. Vad man än ska göra så tar det lång tid. Starta ett program, surfa, titta på film. Allt tar tid. Hårddisken är inte full (inte på långa vägar, är över 60% ledigt för att jag inte sparar särskilt mycket på den) det är inga andra "fel" på den. Jag använder photoshop en del men har mer och mer gått över till min stationära gamingburk. Därför är jag säker på att lite mer arbetsminne och en snabbare hårddisk kommer göra skillnad.
 2. Har en MBP early 2011 som jag ska fräscha upp med en SSD och lite nytt RAM hade jag tänkt. Vet vad jag ska köpa för hårddisk och har sett guider på youtube på hur man ska göra (verkar inte vara särskilt avancerat, har skruvat ihop några stationära datorer så det ska nog inte vara några problems) men jag har fastnat lite i vilket RAM man ska köpa. Har aldrig köpt RAM till en bärbar dator förut och jag vet heller inte vad som rekommenderas till en Apple. Jag hade tänkt att jag skulle uppgradera till 8 GB RAM, tror att det kan göra en massiv skillnad mot hur den mår nu. Vilket ram rekommenderas?
 3. Jag har en MBP 13" köpt i juni 2011, jag tror att det är en early 2011 men jag är inte helt säker. Hur som helst så är den seg som sirap. Den tar tid på sig att göra ALLT. Att logga in på datorn tar flera minuter, att öppna chrome tar även det tid osvosv. Har den varit igång ett tag så går det lite fortare men det är fortfarande seg. Nu ska jag förhoppningsvis börja plugga i höst och det känns onödigt att köpa en ny burk när jag har den här så jag tänkte om man kanske kunde fräscha upp den? Funderar på att sätta i lite mer RAM och kanske utrusta den med en SSD? Jag har byggt en stationär pc och jag har öppnat upp macen vid några tillfällen för att blåsa ur damm ur fläkten men jag har inte trixat mer än så. Eftersom datorn är 4 år gammal så finns det ändå inga garantier om den skulle paja så då gör det inte så mycket om man försöker själv tänker jag. Har ni några tips på vad man kan göra? Vad skulle du gjort?
 4. Aaargh! Blir galen! Min Apple TV (också känd som min allra bästa vän) har vänt mig ryggen. När jag startade upp den nu ikväll så var den inte ansluten till wi-fi och när jag försöker ansluta den så säger den bara att anslutningen misslyckades och att ett fel uppstod vid anslutning till mitt nätverk. Jag kollade på den utan problem senast igår och nätverket är jag uppkopplad på i skrivande stund? Någon som har någon idé på vad jag kan göra? Det är en G3.
 5. Jag lider av något som säkert flera av er är bekant med - beslutsångest. Grov beslutsångest. Kring allt. Jag vill berätta detta för att flera av er som läser detta kan komma att tycka att detta är en ickefråga och det är det nog egentligen men för mig så blir det hela himla stort och det enda jag kan tänka på. Bakgrund: Jag har en iPhone 4S idag, som jag tycker mycket om. Jag har haft den sedan den släpptes. Den har fungerat i alla lägen och jag tycker som sagt att det är en väldigt trevlig telefon. Tyvärr så börjar den tappa lite för mycket. Jag törs inte installera iOS 8 på den, touchen lägger ganska ofta av när det ringer och kameran fungerar sådär. För att nämna några saker. Jag inser att det är en tidsfråga innan den kommer att lägga av helt. Jag har sagt vid flera tillfällen att jag vill köra över den med bilen men på senare tid så har den fungerat förvånansvärt bra. Jag har nu en iPhone 6 64GB (min iPhone är 16 GB och ständigt full!) som ligger och väntar på att bli uthämtad i en butik och där började min beslutsångest. Jag är inte helt såld på sexan om jag ska vara ärlig, jag tycker att det är en trevlig telefon men är lite orolig att den är lite för stor. Min iPhone 4S är i minsta laget men ja, jag vet inte. Jag är dessutom ganska klumpig och är orolig att jag ska krascha telefonen innan jag lämnat butiken. Min 4S har jag tappat i backen några gånger men jag har haft tur för det har aldrig hänt något. Jag är en skalvägrare och har haft ett vinylskin på min 4S sedan den var ny. Jag hade tänkt att jag skulle lämna in min 4S och få några kronor rabatt på min nya telefon men börjar fundera på om det kan vara bra att ha den kvar ifall jag inte blir nöjd och vill lämna tillbaka sexan. Jag känner att jag har några olika alternativ: - Sluta vela så jävligt och köpa sexan, byta in min trotjänare och sluta vara en sån velapa. Det är ju "bara" teknik. - Köpa sexan men behålla min 4S "ifall att" och hosta upp de extra kronorna. (Jag har råd med detta) - Strunta i sexan och ha lite is i magen och se vad Apple presenterar härnäst. Har ju ryktats om att de eventuellt ska ha två telefonsläpp iår. Ett nu i vår och ett i höst som vanligt. - Köpa en iPhone 5S istället. .. jag vet att det här är ett riktigt i-landsproblem men jag har sparat ett tag (har endast några olika tim-jobb som inkomstkälla så jag har inget överflöd av pengar direkt) och tycker ändå att en telefon som kostar 7000 är en ganska stor investering. Kan ni ge mig några råd på vägen? Hur hade ni tänkt? Ni som har en sexa, hur nöjda är ni? .. en telefon av annat märke är inte ett alternativ då jag gillar kontinuiteten i att mina apple-produkter fungerar så fint ihop (har både dator, ipad, apple tv och ipod).
 6. Hej på er! Jag har beställt mig en iPhone 6 (som jag är sjukt osäker på men det är en annan historia) och har alltid när jag köpt telefon tidigare återställt min nya telefon med en kopia från den gamla. Nu vill jag dock bara få med typ meddelanden och kontakter för att jag vill uppleva känslan av ny telefon (har en 4s så det var ett tag sen) men ändå få med det nödvändiga. Går detta att fixa på något enkelt sätt?
 7. I ren nyfikenhet på continuity så laddade jag ner och uppdaterade min trogna följeslagare med Yosemite. Innan dess har jag kört på mavericks sen det kom utan några problem. Jag har nästa upplevt bättre prestanda sen uppdateringen än tidigare. Med Yosemite så är det helt tvärtom. Det är nästintill outhärdligt att sitta en längre tid vid macen för den är segare än sirap. Allting går lååååååååångsamt. Att starta upp tex Photoshop tar tex över minuten vilket i sig kanske inte är hela världen men en klar försämring mot tidigare. Den känner inte heller av USB-stickor längre utan det är lite 50/50 där. Jag kan rada upp fler problem som i sig själv inte är några gigantiska problem men som tillsammans gör att det inte är någon angenäm upplevelse att använda datorn. Jag ska dessutom iväg och säsongsjobba snart och kommer inte kunna släpa med min stationära gamingdator som jag valt att använda istället för macen så jag vill verkligen få den att jobba på bra igen. Jag har en 13" Macbook Pro early 2011 och den har brummat på bra tidigare. Det är ca 135 GB ledigt hårddiskutrymme ledigt vilket motsvarar kanske 40%? Jag är urusel på matematik men jag skulle gissa på det. Jag säkerhetskopierar min dator via TimeMachine och har en speciell extern hårddisk endast för det ändamålet och jag funderar på om jag kan gå tillbaka till en gammal säkerhetskopia och på så sätt få tillbaka mavericks eller kan jag på annat sätt antingen gå tillbaka till mavericks eller få datorn att rulla på bättre (utan att lägga pengar på nya komponenter för jag har varken råd med RAM eller SSD-diskar just nu) Tack på förhand!
 8. Problemet är löst men jag aundrar fortfarande hur hon lyckades med det..
 9. Var hemifrån hela dagen igår och vid lunch så pratar jag i telefon med min kära moder som då lånat min dator (vilket hon gör varje månad för lite arbetsrelaterade syften och det brukar gå bra, dock under viss övervakning) och säger att hon "gjort något med datorn". Hon pratade om att hon "råkat stänga av" datorn. Jag förstod inte men tänkte att det säkert inte var någon direkt fara. Nu när jag kom hem från jobbet så tänkte jag att jag skulle kolla vad hon hade gjort och mycket riktigt så var datorn avstängd. Startar den och detta dyker upp: Vanligtvis när man startar upp datorn så behöver jag bara logga in mitt konto. Jag har ingen aning om vad hon har gjort. Är det någon som kan ha en idé om vad som hänt och/eller vad jag ska göra? Kan det vara så att hon skrivit fel lösenord för många gånger? Tack på förhand! Jag har en Macbook PRO från 2011 med Yosemite på..
 10. Jag har idag en iPhone 4s som jag köpte någon vecka efter dess release och som jag har trivts bra med. Den börjar dock sjunga på sista refrängen. Fel efter fel uppenbarar sig och en dag kommer den nog bara balla ut. Därför har jag börjat fundera på en ny lur. Eftersom jag har en 4s idag blir det ju en uppgradering oavsett och jag funderar då på vilken jag ska välja. Jag tycker att iPhone 5s är mer tilltalande rent utseendemässigt, jag har dock inte hållit i en sexa ännu. Jag använder min telefon till det mesta men de främsta användningsområdena är: - Ringa/Smsa (det man har telefonen till) - Surfa (mkt läsning blir det) - Sociala medier (Fb, instagram, youtube osv) Tar lite bilder ibland och spelar spel när jag är uttråkad. Jag är lite orolig för storleken på sexan men vet som sagt inte eftersom jag inte hållit i den. Vill att den ska få plats i fickan. Så, vad är era råd? Plus vs minus på respektive lur? Jag måste spara oavsett för har dålig inkomst. Tillägg: har en iPad där jag kollar på mycket tv och liknande.
 11. Jag har en iPhone 4S som mer eller mindre sjunger på sista refrängen (seg hemknapp, klappt tangentbord och högst otillförlitlig när det gäller att hålla apparna öppna) som den senaste tiden har fått för sig att den ska bli himla varm. Första gången jag noterade detta var för ganska en månad sedan när jag satt med den i bilen och fipplade lite. Minns inte vad jag gjorde men det var väl någon form av surf skulle jag gissa. Då blev telefonen varm när jag använde den. Jag stoppade den i fickan och tänkte inte på det förrän det började bränna på benet. Nu har jag ganska låg smärttröskel så det var nog inte så farligt men det blev iallafall så pass varmt så att jag reagerade. Jag trodde solen låg på innan jag förstod att det var telefonen. Stängde då av telefonen och la den i bildörren. Efter den här händelsen har den då och då blivit varm eller mycket varm vid användande. Den blir också väldigt varm när jag laddar den men det vet jag inte om den blivit förut också då jag mestadels laddar telefonen på natten. Den blir så pass varm att det blir obehagligt att hålla i den en längre stund och speciellt metallen runt och telefonen. Jag trodde att det berodde på det varma klimatet som varit men har upptäckt att det varit likadant idag trots ett mycket kyligare klimat. Vad kan detta bero på och kan man återgälda det på något vis? Vill helst inte köpa en ny telefon förrän iPhone 6 har lanserats.
 12. Spinner vidare på samma tråd då min bror bett mig söka runt efter lite information då det inte verkar bättre än att åskan/blixten tagit hans Time Capsule med. Om jag förstått det hela rätt så var han ute på en skogsbrand (han är brandman) när åskan gick och när han kom hem från denna så var "Time Capsulen svart" (hans exakta ord). Han har inte fått igång den och det jag undrar nu är: 1. Är den död för all framtid? 2. Kan man rädda det som som fanns lagrat? Min bror bor i norra dalarna och har väl säkert en 20 mil till närmsta återförsäljare så alla tips på saker vi kan göra själva vore jättebra. Jag vet inte var han köpt den men är ganska säker på att det är max ett år sedan inköpet.
 13. Har sedan någon vecka tillbaka problem med att min MBP kopplar ifrån det trådlösa nätverket. Vi har haft problem med internet överlag och nyligen "bytt" upp oss till en högre hastighet hos Tele2. Det har fungerat helt fantastiskt bra, och gör fortfarande men för någon vecka sedan började min dator att bråka. Jag har en MBP från 2011 som jag egentligen har väldigt lite problem med. Det som händer är att jag helt enkelt inte är uppkopplad till internet, jag märker det vanligtvis när jag klickar mig in på en ny sida eller ska in på en annan adress för Airport symbolen högst upp visar full styrka. Datorn är den i huset som står närmast routern förutom den stationära datorn såklart. Det är visserligen ganska många enheter kopplade till routern (2 laptops, 3 mobiltelefoner, 1 stationär dator + 1 iPad) men så har det ju varit hela tiden. När den kopplar ifrån så säger jag bara av airport och sätter på det igen direkt efter och då är jag ute igen, men full styrka. Sen tar det mellan 20 minuter och en timme så måste jag göra om samma sak igen. Ganska irriterande, faktiskt. Någon som vet vad det kan bero på eller om jag kan felsöka eller något? Behövs mer information så fråga bara så ska jag göra mitt bästa med att svara!
 14. Wow! Tusen tack för snabb respons! Verkar inte vara någonting att tveka om med andra ord? Angående RAM-minnet så är det något jag förstått tidigare men jag är inte så himla jätteläskigt och tycker det låter lite småläskigt att öppna datorn och hålla på själv. Det kanske inte alls är svårt, egentligen. Är också helt okunnig i var man bäst handlar sådant och vad man ska köpa, någon som har något tips? Tror det blir ett köp av nytt operativsystem i AppStore mycket snart. Måste tyvärr vända på slantarna för tillfället men snart så! PPC-program, vad är det förkortning för? Annat ni skrivit om som jag bara kan nämna i förbifarten: - Har inte iWorks utan kör mest med Microsofts program (vet att många tycker det är ren idioti men det har bara blivit så och jag har inte betalat för programmen) - Har ganska så exakt 50% ledigt utrymme på datorn så det borde ju inte vara platsbrist direkt. Sparar allting av värde på en extern hårddisk eller på molntjänster. Fråga: Jag gör varje eller varannan vecka säkerhetskopia av datorn via TimeMachine, bör jag göra någonting annat/mer innan uppdatering till Mountain Lion? Återigen - tusen tack för bra svar!!
 15. Till och börja med vill jag be om ursäkt om denna fråga (sannolikt) ställts ett tiotal gånger innan. Jag får väl helt enkelt skylla på att jag är en förvirrad själ som helst vill få svar riktade mot mig. För tro mig, jag har googlat och googlat och läst trådar och artiklar i ämnet utan att bli klok. Jag har frågat vänner och bekanta och ingenting hjälper mig riktigt. Så, nu frågar jag er - experterna i ämnet. Jag har en Macbook Pro inköpt juni 2011. Klickar jag in mig på "Om den här datorn" får jag veta att jag har en 2.3 GHz Intel Core i5 processor och 4GB 1333 MHz DDR minne/RAM (antar jag?) och att jag har version 10.6.8 som, om jag inte är helt ute och cyklar, betyder att jag kör min dator med Snow Leopard. Datorn fungerar relativt bra. Den har blivit lite slö på senaste tid och jag tror att den skulle behöva städas inuti (bokstavligt talat alltså). Min fråga handlar dock om huruvida eventuella fördelar med att uppgradera ifrån Snow Leopard väger upp de nackdelar jag hört från vänner och bekanta? Främsta anledningen till att jag vill uppgradera idag handlar om att jag i nuläget inte kan använda iCloud mellan mina enheter (eftersom den funktionen kom med Lion) och det känns trist då jag har både en iPhone och en iPad som är kompatibla till molnet men inte datorn. Jag har blivit avrådd att uppgradera med dessa argument (jag vet inte om argumenten stämmer eller ej): - Datorn blir långsammare - Snow Leopard är bättre (är ju ett relativt påstående men har ej utvecklats mer än så) - De funktioner som kommer med Mountain Lion är inte värda pengarna osv osv osv. Främst har jag hört det där om att datorn skulle bli långsam. Jag köpte ju som sagt min dator i juni 2011 och borde egentligen har fått Lion gratis av min återförsäljare. Detta fick jag dock veta långt senare och därför sitter jag nu här med Snow Leopard, som jag visserligen trivs med. Hur ser ni på saken? Jag vet ju som sagt inte men jag svarar gärna på frågor om användande, om datorn osv.
×
×
 • Skapa nytt...