Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bezzan

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Bezzan

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  PowerMac G5 4x2.5 ghz, MacBook Pro i7 17”, iPad 2 3g 64gb, iPhone 3gs 32gb, 4s 32gb,5 64gb. iPod classisc 80gb. TimeCapsule 2tb
 • Bytt från pc
  Ja
 1. jag har länge stört mig på att jag inte kommer på hur jag kan ta bort enstaka sökningar jag har gjort på vissa hemsidor så som man kan göra på en PC genom att hålla musknappen över de tidigare sökta ordet och sedan delete. jag har för mig att jag har kunnat göra detta på min tidigare power mac g5a me detta var 2007. 2008 så länge sen med andra ord (på den tiden var det FN+ backspace) men nu (macbook pro 17 2010 osx 10.10.x har jag försökt med många olika kombinationer men ingen lycka.... någon som stör sig lika mycket som jag?? Någon som kanske till och med har ett svar Och JA! jag har sökt på google och forum utan lycka och skriver nu här för att förhoppningsvis få ett slut på mitt elände
 2. så jag kör nu TC försvinner från listan och kan därför inte vara min primära router. trist att man inte kan koppla upp sig mot TCn och ha internet men får försöka med att dra en kabel =) annars köpa en router (X) som i sin tur har en brygga till TH. trådlös mac till TC. TC sladd till X. X och TH via en brygga. känns bara att det blir en för mycket router men har iaf två alternativ kabel eller en router till =)
 3. Det finns inget sätt att brygga dessa två enheter? känns som jag tappar fart som när jag säkerhets kopiera till TC via TH. annars blir det kabel =/ Tack för dina svar!
 4. tror inte jag riktigt förstod det du skrev då det inte funkar!? enda sättet jag kan stänga av dhcp på tc är om jag samflättad (eller vad jag ska kalla det) och då försvinner TC från listan men jag kan hitta den om jag e uppkopplad till modemet. gateway kunde jag inte hitta var jag ställer in. koppla TC lan med TH lan? sladd? (det är det jag vill komma undan) nee jag vet att det inte är master eller slave ville bara framföra ett budskap, att det skulle bli lättare att fatta vad jag menade jag vill alltså koppla upp mig mot min TC och den ska isin tur vara uppkopplad mot modemet och allt detta ska ske trådlöst. =)
 5. Har ett Thomson router/modem från Telia men vill koppla upp mina prylar mot mitt TC fast fortfarande kunna nå internet. har prövat runt lite med det ända jag lyckades göra är att TC ger upp sina router skills och blir där med Modemets slav. Får alltså koppla upp mig mot modemet för att kunna ha tillgång till TC (som då alltså blir osynlig men är där). Andra alternativet är att jag få byta från och till (trådlösa nätverk) om jag vill säkerhets kopiera eller om jag vill vara ute på nättet. Måste finnas ett sätt jag kan koppla upp mig mot min TC (som då blir min prio/master anslutning) och fortfarande kunna gå ut på nättet. Lösningen ska alltså vara tråd löst på något sätt. Är det någon som är kunnig och kan tänka sig komma med en lösning =) Tack för era svar!
×
×
 • Skapa nytt...