Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mr David

Medlem
 • Antal inlägg

  19
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Mr David

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2003
 • Appleprylar
  Macbook Air
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Någon som vet om OS X Catalina kommer med stöd för Wpa3 eller är det hårdvarubundet? Vore ju trevligt om även den äldre Macen i hemmet kan bli säkrare även på den fronten.
 2. Absolut en lösning med att haka på en hdd på timecapsule, men bara en temporär sådan. Vill ha möjlighet att köra raid 5 för säkerheten. Tappat tillräckligt med data genom havererade diskar genom tiderna.
 3. Tack för svar! Nix den behöver inte vara snabb heller. Söker enkelhet...
 4. Jag söker en NAS som ska stödja montering i macOS, minst 3 hdd-platser för raid 5 och klara av TimeMachine. Men, jag vill inte ha en massa lull-lull. Jag kommer aldrig använda den som varken ”media-server” eller fristående konverterade av massa videofilmer etc. Jag vill helt enkelt ha den för lagring och möjlighet att köra backup med TimeMachine. finns några tips där ute?
 5. Om det är någon mer än mig som läser här som får samma problem kommer här lösningen. Säkerställ att du säkerhetskopierat /Library/Security/Trust Settings. Detta utifall du får problem med understående lösning. Antingen använder du Terminalen och gör följande: 1.Ta bort innehållet i mappen "Trust settings" genom (du kommer tillfrågas om datorns adminlösenord): cd "/Library/Security" sudo ditto -ck "Trust Settings" TrustSettingsBackup.zip cd "/Library/Security/Trust Settings" sudo rm *.plist 2. Starta om datorn 3. Testa AppStore på nytt. Samma operation går utmärkt att göra via Finder också. Men, då får du använda "Gå > Gå till mapp" då du inte kommer se de mappar som du måste in i och ta bort filerna från. Jag skulle inte rekommendera att du gör denna manöver om du inte är lite insatt i hur OS X funkar. Att rota runt i systemmappar är aldrig att rekommendera om du inte vet vad du pysslar med!
 6. Tack. Har dock redan gått igenom den guiden till punkt pricka utan framgång. 😞
 7. Tack för tipset. Det avhjälpte dock inte mitt problem. 😞
 8. Tack för tipsen så här långt. Felsökningen fortsätter.
 9. Tänker att om det varit antivirus borde det ha avhjälpts vid "säker start". Men, för att utesluta att antivirus ligger och stör har jag nu avinstallerat det utan framgång. Fortfarande samma fel. Och för att förtydliga, App Store har fortfarande kontakt med nätet. För jag får upp "artiklarna" på förstasidan och kan söka efter appar. Men som sagt, app store förstår inte att jag in loggad men jag kan heller inte logga ut.
 10. Samma fel vid test av App Store när datorn startad säkert. Men också samma fel på App Store nu när jag återigen startat som vanligt.
 11. Just uppdaterat till Mojave och allt funkar (inklusive inloggning mot iCloud) men inte App Store. Får upp frågan om att ansluta när jag startar App Store, klickar på logga in och får det generösa felmeddelandet "Failure" (se bild). Jag kan inte logga ut från App Store. Klickar jag på "Affär" och sedan "Logga ut" händer absolut ingenting. Jag har självklart försökt starta om datorn. Koppla ned från wifi och koppla upp igen. Även stängt av antivirus för att eliminera riskerna att ha någon oväntad "funktion" där som blockerar åtkomsten. Googlat en del på problemet och det verkar ha funnits en del strul i betan, men detta är ju den officiella releasen. Någon som har någon idé?
 12. Händer att min MBAir från 2012 gör likadant, väldigt sällan men det händer. För mig hjälper det att hålla in "Powerknappen" i ca 10 sekunder (tvingad avstängning), för att sedan vänta några sekunder och slå på den igen.
 13. Mr David

  iOS7

  Har ett problem med en iPhone 5. Efter uppdatering till iOS 7.0.0 tappar den mottagningen efter ca 1 dygn. Operatören (Deutsche Telecom) hittas men 0 i mottagning (svensk mobil som uppvisar prolemet i Tyskland. Ännu inte testat om "hemoperatören" uppvisar samma problem). Efter omstart funkar det ca 1 dygn till. Min andra 5:a som används i Telias nät funkar klockrent med samma os version. Någon som upplevt något liknande problem?
 14. Jag har blivit ombedd att flytta ut filer från en TimeCapsule till en extern hårddisk. Detta verkade inte vara några problem så jag åtog mig saken. Nu visar det sig att jag antingen kan komma åt TC:n via finder, efter att ha kopplat upp den mot datorn, då kommer jag dock bara åt "sparsebundlen" och kommer således inte åt "originalfilerna". Alternativt kan jag göra en "Archive" via Airport Utility men då räknar jag bara med att få ut sparsebundlen på externa disken. Så, hur gör jag för att komma åt filstrukturen (originalet) för att sedan plocka ut den data ägaren vill ha tillbaka?
 15. Tackar för alla svar. Jag har heller inte sett något på ämnet efter intensiv Googling på problemet. Får bli kloningsprogram ett tag fram över så får vi se om det löser problemet.
×
×
 • Skapa nytt...