Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Knutaugust

Medlem
 • Antal inlägg

  264
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

8 Neutralt

Om Knutaugust

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.bjornsallfix.com

Profil

 • Plats
  Västervik
 • Intressen
  Min firma, familjen samt mina appleprodukter såklart..:)

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  Ipad air 2, Iphone XS Max, Imac 21,5" samt Imac 21,5" och Apple-TV 2 och 4
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej. Vad heter denna CleanMyMac på App Store? Jag får olika alternativ men inte just något vid namn CleanMy Mac... Vänligen någon som kan förklara.. Tack på förhand. Björn
 2. Knutaugust

  Tangentbord

  Tack för länken Raphael, jag hade testat som den visade men var tvungen att stänga av och sen på Bluetooth för att det skulle hittas,.. nu funkar det om jag har IMacen avstängd annars så hittas inte keybordet av ipaden, jag har testat att stänga av bara tgt-bordet på macen men det hjälper inte då tgt hittas av macen och då stör ipaden...
 3. Knutaugust

  Tangentbord

  Hej igen.. jag undrar om jag har missuppfattat detta med att lägga till ett extern tangentbord till IPad. jag har ett tangentbord som annars är till Imacen, ska man kunna lägga till det och använda det till IPad när man har OS IPad installerat, och isf hur gör man? Jag har IPad Air 2.. Funkar det till det?
 4. Problemet med molnlagring är väl kostnaden 15 gb gratis räcker inte långt... måste va ca 2 TB i första hand....
 5. Jag har ett Seagatekabinett med mekanisk disk i...Seagate backup Pluis Drive Samt en Verbatim SSD på endast 500gb, den är full och Seagaten på 2TB är halvfull... Ja bägge diskarna har överlevt inbrottet vi hade, bägge diskarna kastades i väggen så det blev hål i väggen, men diskarna intakta... Men som du säger, vid brand kan det bli värre..
 6. Ok. Tack för svaren
 7. Ja jag avvaktar lite med att ominstallera, kanske så att dom moderna os,en helt enkelt blir för tunga för mekaniska diskar... Så blir nog en ssd istället eller om jag skaffar en ny IMAC... Får se.... Tack iaf för svaren..
 8. Stereotypen: ja jag skulle gärna ominstallera datorn, men det är den jag har mitt företag på.... blir lite tjommigt att hoppas att allt återskapas vid en ominstallation... Törs jag lita på time Machine?
 9. Windows löste det på ett väldigt fint sätt för en massa år sen... jajaja.. Jag vet att det inte är samma system, tänkte bara om det hade utvecklats på Apple också... Imorgon lägger jag upp en bild från min garagedator med det jag menar... kör windows 7 på den... Frågan är bara hur jag lägger upp en bild från XS Max på forumet...---
 10. Carlbo.. tack för ditt svar... ja det känns lite fel att byta mobot, satsar hellre på en ny då, men finns det ingen andrahandsmarknad?
 11. Testade det andra förslaget nyss ... Starta datorn i felsäkert läge och sen starta om igen.. över 5 minuter nu... Tack Ronny, min tanke var om det gick att lägga som en mätare på skrivbordet så man har koll hela tiden....
 12. Hej igen. Nu efter en skivkontroll så går det lite snabbare, från uppstart till att skriva detta ca 3.40 ... Det aviserades inga fel eller någonting efter skivkontrollen, så det är väl bra. jag undrar en liten sak, till PC finns det ju speed och ramminnesmätare, alltså så man kan se hur mycket ram och CPU jobbar... Finns det till mac också? Vidare, jag använder inget virusskydd, behöver jag det? isf vilket är bra? Om jag bara vill göra en test för att se om det finns någon "liten mask" ?
 13. Tack för tipsen.. ska först köra skivkontrollen.. japp jag vet hur hårddiskar fungerar som gammal Windows-användare, servade och fixade datorer förr åt folk... tröttnade på PC då det var mycket krångel med dessa.. bra att ni förklarar då det även kan hjälpa andra som läser..
 14. Axelman.. du har en samsung ssd, av erfarenhet så är dom lite lömska, iaf dom gamla diskarna, hur är det nuförtiden? Förr varnade dom inte på något sätt att dom skulle krascha, utan plötsligt gick det inte att starta.. (PC)
 15. Jag har 2 st backupdiskar, och visst jag kan skaffa mig en ssd men vilken passar för just min dator? Och hur går isf tillväga för en ominstallation? Plus backupfiler? Kör timemachine, har försökt tidigare att återskapa filer därifrån, men fick bara in typ 80% av dokumenten..
×
×
 • Skapa nytt...