Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Oakleef

Medlem
 • Antal inlägg

  43
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Oakleef

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1977-12-01

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Mest hemma
 • Intressen
  Teknik, hund, utomhussaker

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Så mycket jag kan.
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej. Tack för svar. Inget ligger i bakgrunden och kör, då jag har stängt av alla dessa funktioner, bara för att ha det som en check. Ger det några dagar nu, för att se om den nya är bättre än den första.
 2. Min tjej köpte en AW S5 i veckan och upplever att batteritiden är undermålig. Hon tar den fulladdad på morgonen, men redan under dagen måste hon stödladda den för att den inte ska dö. Vi var inne på Apple Store och fick en ny, då den bara var några dagar gammal. Men denna beter sig ungefär på samma sätt. Nu på morgonen har hon endast gjort ett träningspass på ca 60 min, men den är redan nere på 80 % efter det. Det är förvisso en 40mm, men det ska inte vara någon skillnad. Jag har själv en S4 modell och har ca 40-60 % kvar på kvällen, beroende på aktiviteter under dagen. Någon som har något tips? Allt är uppdaterat, både iOS och WatchOS.
 3. Tydligen är detta "by design", så att man måste ändra master output till AirPort. Det räcker alltså inte med att välja din AirPort Express (eller liknande) direkt från iTunes.
 4. Hej. Jag har precis köpt en AP Express och den kopplar upp sig fint till mitt befintliga nätverk. Jag har den kopplad till min förstärkare, så att jag kan få ut musiken via den från mina olika enheter. Väljer jag att spela från den via min telefon eller iPad, fungerar det utan problem, men när jag väljer att spela från datorn får jag felet som visas på bifogad bild. Detta är alltså när jag väljer den enheten direkt från iTunes. Väljer jag i menyraden att ha den som generell output för ljud, fungerar det också utan problem. Jag har ingen beta version av mitt OS (på min iPhone, men där fungerar det ändå), jag har uppdaterat AP till senaste firmware. Någon som har någon idé om vad mer jag kan prova? Tack så länge.
 5. En lösning som fungerade för mig: * Gå in i Nyckelhanteraren (Keychain Access på engelska) * Välj "Login" nyckeln * Sök efter "com.apple.facetime" * Ta bort dessa rader (jag hade två) * Starta om datorn * Logga in på iMessage om det behövs på nytt Därefter fungerade det för mig. Hoppas att det gör det för flera. *
 6. Det verkar inte vara löst med den senaste betan i alla fall. Tyvärr.
 7. Jag har som sagt två ärenden öppna hos Apple och tydligen beror det på kommunikationen hos olika ISP som jag förstod det, så lösning ligger inte helt på Apples sida. Men jag hoppas också att en lösning kommer snart.
 8. Tack för tipset. Men jag tror inte det hjälper då min IMac varit avstängd i ca ett år och har inte haft någon koppling alls.
 9. Hej. Allt sedan High Sierra kom till världen har jag haft problem med iMessage. Närmare bestämt att skicka meddelande. Jag kan ta emot dem utan problem och jag kan använda datorn till att skicka SMS (då så klart via mobilen). Det fel som kommer upp när jag försöker att skicka är "Icke levererat" eller "Not delivered" eftersom jag kör mitt OS på engelska. Jag har testat allt (nytt konto på datorn, loggat ut/in mitt iMessage konto, avaktiverat/aktiverat, återställt PRAM) och jag har samma problem på två olika datorer, en MB Pro och en iMac. Samt även på en MB Air, som kör publik beta av High Sierra, men samma problem där. Jag har öppnat två case hos Apple (ett för MB Pro och ett för iMac), men jag tänkte höra med er om det är fler som har detta problem? Det började verkligen dag 1 jag installerade High Sierra. Tack för mig.
 10. När jag gör det, får jag bara upp ett "förbudstecken" (cirkel med ett streck diagonalt igenom).
 11. Missade skriva det - Det är en MB Air (2012-2013 har jag för mig).
 12. Hej Jag har laddat ner den publika betan av MacOS High Sierra. Har kört publika betor under ett par års tid, men nu har jag stött på patrull. Installationen går utan problem (tar ca 30 minuter på min maskin) och ser ut att vara klar. När datorn efter en omstart (eller två) kommer till inloggningsrutan händer följande: * Jag skriver in mitt lösenord och statusindikatorn börjar fyllas * Efter en stund är den full, men där tar det stopp. Den kommer inte vidare in i systemet. Bilden jag bifogar är efter ytterligare en omstart som visar att den fastnar en bit innan den har laddat fullt. Där står den i all evighet (ja, jag har lämnat den i ca 12 timmar) och kommer ingenstans. Jag har testat att starta datorn i recovery läge och kört skivkontroll och även försökt att installera om MacOS (3 ggr), men samma sak händer. Någon som har några tips på vad mer jag kan försöka att göra här? Tack.
 13. Tack som bara den för alla svar den här tiden på dygnet, på Sveriges nationaldag! Det är oerhört uppskattat. Jag letade runt lite på tillverkarens forum och det var långt ifrån bara jag som hade problem. De har skapat ett litet program som fixar problemet med kraschade DNG filer från koptern. Jag testade nu att köra dem i det programmet och nu ser jag mina bilder, snyggt och prydligt! Än en gång.. Tack som f-n!
×
×
 • Skapa nytt...