MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SirKnasen

Medlem
 • Antal inlägg

  5 226
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  13

Allt postat av SirKnasen

 1. Klicka på Innehåll först och välj "Visa alla enheter" Markera sen den fysiska skivan och välj radera istället för att som du gör nu, markera och radera den befintliga logiska volymen. Återkom med resultat. Möjligt du kan behöva göra detta via Internet recovery eller via bootbart USB-minne då radering av den fysiska skivan även raderar recoverypartionen på hårddisken och detta går inte om det är från denna du startat datorn. *edit* Nevermind, ser nu att du redan troligtvis valt att visa alla enheter... disken verkar defekt.
 2. SirKnasen

  Iphone 7+ avaktiverar sig i fickan.

  Verkar som om skärmen går igång i fickan och reagerar på tryckningar på skärmen. Testa att stänga av Håll upp för att väcka under Inställningar->Visning och ljusstyrka. Försök se till att skärmen är avstängd när du stoppar ner telefonen i fickan.
 3. SirKnasen

  Kan ej uppdatera OS

  När kom detta meddelande upp? När du försökte ladda ner Mojave eller när du startade installationen av Mojave? https://support.apple.com/sv-se/macos/mojave
 4. Hade jag inte gjort om jag inte hade uppenbara värmeproblem. Alldeles för meckigt för att vara värt besväret.
 5. SirKnasen

  iPhone Xs inköpt i Qatar

  Ja, ser ut att vara samma modell som för den svenska marknaden. https://www.apple.com/lae/iphone/LTE/ Säkerställ att den inte är operatörslåst
 6. En late 2009 levererades med lite olika versioner av 10.6 Snow Leopard. Åka ner till Sundsvall och slänga in datorn till en Apple Service Provider för installation är inget alternativ?
 7. SirKnasen

  Iphone Xs pixlade videos och mms

  Kolla längst ner i: Inställningar->Meddelanden Se till att Bildläge - låg kvalitet inte är aktiverat.
 8. SirKnasen

  Ovanligt problem med internetdelning

  Trådskaparen har ju en Lenovo och kör windows.
 9. Nja... flyttassistenten klarar inte denna manöver. Använd dig av något kloningsverktyg istället som exempelvis carbon copy cloner eller super duper. Minin måste även anslutas till iMacen i TargetDiskMode. Om saknar kablage för detta kan du testa att starta minin från något osx/macos installations-usb-minne och välja att återläsa en TimeMachine backup innehållandes något nyare kompatibelt operativsystem
 10. SirKnasen

  Aktiveringlåst iPad

  Antar att även återställning via email också är uteslutet då ni redan tycks ha varit inne via iforgot.apple.com för återställning av lösenord. Då lär det vara sista alternativet som gäller. Ring Apple på 020-100 529 och förklara läget. De lär behöva ett ursprungligt inköpskvitto som bevis att man är ägaren av iPad:en.
 11. Och du har testat att ladda ner installationsfilen på nytt?
 12. SirKnasen

  Saknar icloud-säkerhetskod

  Du borde kunna få koden som SMS till ditt betrodda telefonnummer. När koden ska anges i datorn borde du ha någon liten knapp, länk eller dyligt med "Fick du ingen kod?" eller liknande. Klicka på denna och välj skicka kod som SMS
 13. SirKnasen

  Få igång gammal ipad mini 2

  The Apple way är att byta ut hela paddan om skärmen är krossad, knappast värt kostnaden för en gammal mini 2. Billigt glas från ebay eller annan mindre seriös webshop kommer vanligtvis med digitizer (touchen) men det är ett jäkla meck att byta glas själv och blir sällan bra om man inte är van. Kolla runt vad fulmekarbutikerna tar för glasbyte, kan vara prisvärt. De borde ha vanan att byta glas och få till det bra. Lösenordet till Apple-ID:t som iPaden låstes med kan vara nödvändigt för att få igång iPad:en igen.
 14. SirKnasen

  Problem vid återskapning

  Vad rekommenderar du för verktyg för detta? Apple Configurator 2? Om jag förstår det hela rätt så har telefonen fastnat i återhämtningsläge och återställning av telefonen i iTunes fungerar inte.
 15. Registreras inget fast du väljer att starta utomhusgång när du går din 40minuters promenad?
 16. SirKnasen

  Mail tar upp orimligt mycket minne

  Är mailen ett POP-konto?
 17. SirKnasen

  Långsam uppstart

  Du kan söka efter skivverktyg i spotlight om du inte kan sökvägen till det.
 18. SirKnasen

  Långsam uppstart

  Du kan testa att köra en skivkontroll i skivverktyget för att se om du har ett korrupt filsystem som kan orsaka långsam diskåtkomst. Men det är väl mer eller mindre normalt med långsam uppstart och diskprestanda med en mekanisk långsam hårddisk. Eller har den en SSD?
 19. På MacBook:en Håll inne alt-tangenten och tryck på Wifi-symbolen i övre höger hörn av skärmen Välj "Öppna Trådlös diagnos" Strunta i fönstret som dyker upp på skärmen utan välj Fönster->Prestanda från menyn överst av skärmen. Finns en del andra bra att ha verktyg under Fönster-menyn att felsöka nätet med också Generellt verkar signalstyrkan i AirPort/Time Capsule rätt kass. Har också problem med kort räckvidd med min TimeCapsule.
 20. Gissningsvis är det fortfarande hela ditt iCloud-Drive arkiv synkat till din dator. Om du klicka en gång på skrivbordet. Sen klickar på Gå längst upp i listen av skärmen. Håller inne alt-tangenten så att Bibliotek visas Klickar på bibliotek Håll sen inne ctrl-knappen och klickar på Mobile Documents mappen och väljer visa info. Hur stor är denna mapp?
 21. SirKnasen

  Uppdatering från Mavericks till Mojave

  Ja om nu datorn är en MacBook Pro mid-2012 eller nyare så är hårdvaran fullt kompatibel för att kunna installera Mojave på men är det så att du minns lite fel och det i själva verket är en tidigare modell så går det inte installera Mojave (Inte utan modifikationer) Därav vore det uppskattat om du återkopplar vad det är för datormodell du har samt felmeddelande du får när du försöker installera Mojave
 22. SirKnasen

  Uppdatering från Mavericks till Mojave

  Återkoppla med vad för modell av MacBook Pro
 23. SirKnasen

  Uppdatering från Mavericks till Mojave

  Felaktigt, Mojave kräver minst 10.8 Mountain Lion för att installeras så 10.9 Mavericks ska inte vara några problem. Återkoppla med ditt felmeddelande samt vad det är för modell av dator du vill uppgradera till Mojave https://support.apple.com/kb/SP777?locale=sv_SE
 24. Så du har alltså haft problemet i mer än 23 månader i och med att bilderna även saknas i din TimeMachine backup sedan januari 2017? TimeMachine raderar automatiskt den äldsta backupen om backuphårddisken blir full.
×