MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SirKnasen

Medlem
 • Antal inlägg

  5 284
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  13

Allt postat av SirKnasen

 1. Med FileVault är datan bara åtkomlig med inloggningslösenordet då datan ligger krypterad på hårddisken. Utan FileVault är datan åtkomlig utan några lösenord då datan ligger helt okrypterad på hårddisken.
 2. SirKnasen

  Säkerhetskopiera iPhone, sparas allt?

  Köpa mer utrymme iCloud är inget alternativ?
 3. SirKnasen

  Batteribyte iPhone 6s Plus. Var byta?

  Apple har ju inskicksservice till sina egna verkstäder så originalservice går ju enkelt att få utfört om man önskar trotts avstånd till verkstäder. Körde diagnostest på min 5s jobbtelefon idag. Låg på 67% kapacitet på batteriet. 😁 Skomakarens barn har trasiga skor. Lyckades få tag i en sliten iPhone 7 att byta upp mig till istället för att kosta på ett batteribyte.
 4. SirKnasen

  Kan ej ladda ner Bank id - kamerafel

  Testade på min telefon och hade inte heller Kamera under BankID Men efter att ha startat BankID och tryckt på QR-kod fick jag upp samma uppmaning som du att ge tillåtelse och när jag tryckte på "Open the settings app" fanns där kamera valet.
 5. SirKnasen

  Hur kopiera filer vid låst hårddisk?

  Svarar iMacen på några uppstartskammandon över huvud taget? Exempelvis alt-tangenten för att välja bootskiva
 6. SirKnasen

  Hur kopiera filer vid låst hårddisk?

  Det är väl ganska självklart att de inte kan göra det. Appleverkstan kan ju brinna ner ihop med din inlämnade dator. De lär väl ersätta dig för hårdvaran men den förlorade datan går det inte göra något åt.
 7. SirKnasen

  Hur kopiera filer vid låst hårddisk?

  Ta datorn till Service Provider eller Genius Bar hos Apple för hjälp är inget alternativ?
 8. SirKnasen

  Hur kopiera filer vid låst hårddisk?

  Så vad händer med iMac:en då om du startar den med T-tangenten nedtryckt? Vad ser du på skärmen? Se till att din FireWirekabel med ev. adapter är ansluten mellan iMac:en och din Mac Pro.
 9. SirKnasen

  Hur kopiera filer vid låst hårddisk?

  iMac ska startas i TargetDiskMode med T-tangenten nedtryckt vid start. Mac Pro startar du som vanligt och loggar in din användare.
 10. Inställningar->Ditt namn->iCloud->Slå på strömbrytaren Kontakter Vid uppmaningen om du vill slå ihop kontakter eller avbryta, välj slå ihop. https://support.apple.com/sv-se/HT205754
 11. SirKnasen

  Display och touchbyte 7 plus?

  Med touch menar du då att skärmen inte reagerar när du trycker på den eller är det Touch-ID/Hemknapp som strular? Med mediahögtalaren är det samtalshögtalaren du sätter mot örat vid samtal som låter illa eller högtalaren i botten av telefonen? Vid originalskärmbyte hos Apple eller Auktoriserad verkstad så byts samtalshögtalare och hemknapp ihop med skärmen.
 12. Lägger du bilderna i iCloud drive?
 13. Tveksamt. Emojis och klockarmband möjligtvis
 14. Inte helt ovanligt att CD-läsare ger upp med tiden. Det blir nog till att försöka leta upp en annan mac att ladda hem installationsfilerna med och skapa ett bootbart USB-installationsminne. https://support.apple.com/sv-se/HT201372 Finns diverse finurliga program som DiskmakerX som fixar detta åt dig för att slippa skriva terminalkommandon
 15. Inte säkert datorn klarar internet recovery Har för mig stödet kom först med 2010-års modeller. Du kan behöva starta installationen med hjälp av bootbart installationsmedia. (USB-minne eller CD)
 16. Starta från recoverypartionen genom att hålla inne cmd+r när du startar datorn Starta skivverktyget Radera enbart Macintosh HD Stäng skivverktyget Välj att installera om macOS
 17. Grafikkortet som du själv är inne på lär vara det troliga problemet. iMacs från 2011 är vintageklassade och Apple har inga reservdelslager längre för modellen.
 18. SirKnasen

  Kan inte logga in på MacBook Pro

  När det studsar betyder det att du anger fel lösenord. Kollat så du inte har Caps Lock påslaget?
 19. Kör också Infuse på min iPhone, iPad och mina båda Apple TV. Mycket nöjd. Har en macMini med ett litet mediabibliotek utdelat via SFTP så iOS-prylarna och Apple-TV:s har tillgång till materialet via internet. Kanske inte den ultimataste lösningen att köra SFTP (FTP via SSH) men fungerar faktiskt bra.
 20. SirKnasen

  Ominstallation av iMac

  Testa med ethernet är inget alternativ? Vad är det för Mac det gäller? Det nämns något om 10.6.1 skivor... är det en gammal 2009 år dator? Om, saknar den Internet recovery och måste installeras via alternativa metoder. (installationsskiva, usb-minne, netboot eller dylikt)
 21. SirKnasen

  Ominstallation av iMac

  Har du ingen WiFi-symbol uppe i höger hörn när du startar från datorns inbyggda återställningspartion- Alternativt blir uppmanad att ansluta till WiFi när du försöker starta via internet recovery genom att hålla inne alt+cmd+r vid start av datorn?
 22. Apple vet hur man tar betalt för prylar. Gäller samtliga av deras prylar. Allt Apple gör är överprisat och inget de gör är ekonomiskt försvarbart att köpa. Tur det det finns alternativ till Apple och det står var och en fritt att köpa eller rata Apples prylar.
 23. Eftersom det inte går åt så mycket kaffe hemma hos mig brukar jag gå till kaffebutiker som Kahls och liknande och köpa mindre förpackningar perkulatormalet kaffe. Ser ut att vara ett mellanting i grovlek mellan brygg- och kokkaffe. Kan inte påstå att jag känt någon bränd, besk smak ännu men har å andra sidan aldrig testat med Gevalia, Löfbergs, Blåvitt och andra skräpmärken. Har hört mycket gott om Moccamasters bryggare så kanske att jag köper en mindre sådan om den nya C3 perkulatorn dör i förtid.
 24. Jo men precis, en sånhär https://www.kitchentime.se/sv/p/perkulator-rostfritt-stal-6kp-28418859?utm_source=prisjakt.nu&utm_medium=referral&utm_campaign=prisjakt-click&utm_content=10051127&utm_term=Hushållsapparater - Hushållsapparater - Perkulatorer#variant=28418859 Är väl lite av en blandning mellan brygga och koka.
 25. Dricker vanligtvis bara 1-3 koppar per dag. La en nätbeställning på en ny C3 6-koppars perkulator i morse och gick sen på Café och åt semla med kaffe. Sambon ska ha tjejkväll med sina systrar straxt och jag får inte vara hemma så jag ska till macken och tvätta bilen och dricka automatkaffe. Undrar om man inte kan få kaffe på o'learys senare ikväll också eller iallafall irish coffe 😉 I morgon ska jag till mina päron och snylta mat... och kaffe. Sen är det måndag och jobb igen med kaffemaskin på jobbet. Tror jag överlever tills min perkulator kommer
×