Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SirKnasen

Medlem
 • Antal inlägg

  5 388
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  13

Allt postat av SirKnasen

 1. Apples 1995:- kan inte service providers konkurrera med om de inte känner för att jobba princip gratis men 5000:- låter felberäknat.
 2. Har inte lyckats få till Å, Ä, Ö på tangentbordet men inget jätteproblem för mig då det främst bara kommer användas för att söka film och tv-titlar och youtubeklipp
 3. Fick hem mitt tangentbord idag. Inga extra avgifter. Verkar fungera helt okej det lilla jag hunnit testa
 4. Vidarekoppling? Inställningar->Telefon->Vidarekoppling
 5. Låter mer troligt att det är din andra iPad mini som du skriver fortfarande fungerar med SMS-koppling. Får du något tipps på denna länk? Du behöver kanske logga ut och in igen på iMessage på iPaden https://support.apple.com/sv-se/HT208386
 6. Och du kollar i telefonen och inte i iPaden?
 7. Så under inställningar->Meddelanden->SMS-koppling står det att din iPad redan har SMS-koppling?
 8. På din iPhone: Inställningar->Meddelanden->SMS-koppling
 9. Mina Google Drive bilder saknar också förhandsvisning och har ett veckat hörn. Så jag antar iMarc har valt att Filer ska visa även Google Drive innehåll och det är just detta skärmdumpen visar... Google Drive innehåll alltså.
 10. Man borde ändock få preview av mindre filer av känt filformat i appen Filer *edit* iMarc har ju tidigare gång på gång förespråkat bilder lagrat på Google Drive och Apples app Filer kan visa data från Google Drive. Dock utan förhandsvisning. Så iMarc får återkomma om det är filer som verkligen lagras i iCloud drive eller någon annan stans som appen Filer kan komma åt.
 11. La precis en beställning från vad jag tror är direkt från tillverkaren. Betalade med PayPal. 258Kr. www.ipazzport.com Gratis frakt Blir intressant och se om eller hur mycket avgifter som tillkommer. Och om det kommer någon fjärr över huvud taget.
 12. Airdrop mellan två iOS enheter kräver en iPhone 5 eller nyare så är inte så säker på att du ska se något i din iPhone 4S. Du är säker på att du haft AirDrop funktionen tidigare? 🤔
 13. iPazzPort är enbart ett tangentbord där man klickar fast Sir-fjärren i.
 14. När jag har stött på problemet tidigare har jag stängt av iCloudbildbibliotek på samtliga enheter och raderat hela iCloudbildbiblioteket och synkat upp det på nytt. Synka upp 420GB bilder kommer ta tid. Flera dagar. Se till att du har säkerhetskopior av dina bilder innan du börjar felsöka dina bildbibliotek. https://support.apple.com/sv-se/HT204570 Du kan stänga av iCloud-bilder var som helst genom att följa dessa steg: På iPhone, iPad eller iPod touch: öppna Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Hantera lagring > Bilder och tryck sedan på Avaktivera och radera. På en Mac går du till Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud. Klicka på Hantera längst ned till höger, välj iCloud-bilder,* och sedan Avaktivera och radera.
 15. Byta epostleverantör? Känns lite otryggt att behöva vara operatörsberoende.
 16. Avaktivera "Håll upp för att väcka" under inställningar->Visning och ljusstyrka. Men det kanske är en funktion du vill använda?
 17. Ett ickeproblem i och med Maildrop som redan nämnts. Finns dock lite begränsningar även med Maildrop https://support.apple.com/sv-se/HT203093
 18. Nja, gör det ibland men ett litet tangentbord fastsatt på baksidan av fjärren hade varit ännu smidigare.
 19. Är på jakt efter ett litet smidigt tangentbord till ATV4/ATV4K/Siri fjärren för att underlätta bl.a youtube sökande Har sett en som heter iPazzPort som verkar vettig. Finns det bättre alternativ? Verkar svår att få tag i, någon som sett den eller någon liknande i Sverige? Annars får det väl bli en Amazonbeställning men snåltarmen vrider på sig om det ska momsas, tullas och postnord ska ha dyra hanteringsavgifter för en sketen 200 kronors fjärr.
 20. Vaddå båda biblioteken? Så du har flera bibliotek?
 21. Väntar MBP på att ladda ner bilder eller står det att det "Uppdaterades alldeles nyss" ??
 22. Du nämner "det stora biblioteket", har du fler bildbibliotek? Om du bara har ett enda i MacMinin på 420GB kan du bekräfta att detta bibliotek är ditt "systembibliotek" och det du synkar med iCloud? Kolla under Bilder->Inställningar->Allmänt (Använd som systembibliotek borde vara utgråat om det redan är ditt systembibliotek) Kan du bekräfta om du ställer dig i Bilder vyn i programmet Bilder och kollar längst ned att samtliga dina bilder och videos är synkade med iCloud. På MacMinin alltså
 23. Devolo Magic 2 som har dagens snabbaste HomePluggar är specade att klara upp till 2400Mbps men i praktiken verkar man bara uppnå straxt över 600Mbps på korta avstånd (kablar under 10m) så snackar vi bortåt 100m elkabel ut till gäststugan så är 500Mbps bara att glömma.
 24. Ja precis. Smart funktion. Tråkigt att så många inte kan nyttja den pga avsaknad av iCloudbackup. (Vilket är dumt att vara utan) Den nya funktionen verkar klara dataflytt utan iCloudsäkerhetskopia.
×
×
 • Skapa nytt...