MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

SirKnasen

Medlem
 • Antal inlägg

  5 009
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  12

SirKnasen vann dagen: 1 mars

SirKnasen hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

218 Mycket bra

Om SirKnasen

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Inte för mig heller. Slaglängden i tangenterna är för kort, gillar inte alls känslan att skriva på de nya tangentborden. Hoppas min jobbdator en 15" Mid-2015 med värstingprocessorn håller bra länge till.
 2. Korrekt, från fiberkonverteraren till den nya Time Capsulens WAN-port
 3. SirKnasen

  Printerservers - alternativ?

  AirPort av alla de slag har inbyggd printerserver med AirPrint stöd men är väl mer för hemmabruk med enstaka skrivare och enheter. Hur många är "många" ? Snackare vi ett universitet med 150 skrivare och 4000 enheter eller något mindre företag med 3 skrivare och 30 enheter?
 4. Är väl tveksamt om detta är lösningen på ditt problem men jag upptäckte när jag nyligen skaffade Bahnhof att jag inte fick en publik IP-adress av Bahnhof så jag fick beställa en här: https://www.bahnhof.se/support/category/bredband/bestall-publik-ip/245 Trafiken routas kanske lite annorlunda med en riktig publik IP-adress? Kanske kan vara värt ett försök?
 5. Ja du har förstått rätt. Finns väl egentligen inte så mycket att exportera om du haft Time Capsulen som en brygga men lite lösenord och WiFi-namn kommer ju med. Efter att du har exporterat ut inställningsfilen till skrivbordet kopplar du från din gamla TimeCapsule och kopplar in den nya. Uppe i vänster hörn av AirPortverktyget finns en liten knapp "Andra Wi-Fi-enheter" eller något liknande, tryck på den så borde din nya Time Capsule synas där. Klicka på den för att kicka igång inställningsprocessen. Importera din konfigurationsprofil. Time Capsule kommer startas om Välj att redigera din nya TimeCapsule igen i Airportverktyget Klicka på Nätverksfliken och sen på Av (bryggläge) vid "Router-läge" och välj DHCP och NAT Time Capsule kommer startas om Klart
 6. För en gammal 2009:a kan nog programmet fungera men för nyare har jag haft mindre flyt med det. Senaste version 2.13? är från 2013.
 7. Förstår om verkstäder inte vill reparera datorn då det inte finns reservdelar till den från Apple. Går något sönder kan det vara helt kört att få igång datorn igen. Hursom går det ju självklart fortfarande byta hårddisk men det finns några men... Byts orginaldisken mot en 3:e parts så kommer fläktarna att rusa då inte hårddiskens temperatur kan läsas av. OWC har en specialkabel med sensor för ändamålet som löser problemet men det är ju inte säkert att verkstaden kan få hem denna kabel från någon av sina återförsäljare. https://eshop.macsales.com/item/OWC/DIDIMACHDD09/
 8. Som redan nämnts, högst troligt hårdvaruproblem. Gör backup om du inte redan gjort det och ta den till inköpsstället, Apple eller en Service Provider för reparation. Troligtvis byts telefonen ut.
 9. Är väl bara att lägga de nerladdade filerna i Macintosh HD/Användare/Delad Mappen delad är åtkomlig för samtliga användare på datorn.
 10. Jo det går att byta ut separata tangenter löst men det behöver nödvändigtvis inte lösa problemet. Man ska dock absolut inte ge sig på att pilla bort tangenter själv utan att veta vad man gör då tangenterna ska vikas upp åt olika håll beroende på modell av dator och vilken strulande tangent det gäller.
 11. Om du kollar under inställningar->Integritetsskydd->Analys->Analysdata Har du några loggar som börjar med Panic?
 12. SirKnasen

  Bra airplay-högtalare?

  Jag slängde ut hela min anläggning också och skaffa ett par smäckra Audio Pro T20 och en Apple TV istället. Inbyggd AirPlay saknas dock i högtalarna och hade verkligen varit önskvärt trotts att jag har en Apple TV. Det är märkbar skillnad på ljudet att parkoppla via blåtand jämfört med AirPlay via Apple TV till AirPlays favör.
 13. SirKnasen

  Vad dränerar mitt batteri?

  Pilen vid batteriet indikerar på att GPS används vid tillfället. Drar massor av batteri. Kolla under inställningar->Integritetsskydd->Platstjänster vilka appar som använder GPS och ställ in hur du önskar att apparna ska få använda GPS. Kan spara en del batteri. Men i övrigt har du ju redan fått massor av bra tipps att se över.
 14. Ja, du kan stänga av alla tjänster i iCloud inkl iCloudbackup och bara aktivera synkning av anteckningar. Du kan kanske behöva radera tidigare iCloudsäkerhetskopior och stänga av andra iCloudtjänster på andra enheter som använder samma iCloudkonto för att frigöra utrymme om du inte längre vill betala för den utökade lagringsplanen. Filer i iCloud drive kan ta en hel del utrymme om du exempelvis har aktiverat synkning av dokumentmapp och skrivbord till iCloud i din MacBook Air. Personligen tycker jag det är dumt att stänga av iCloudfunktioner och iCloudbackup. Speciellt om du vet med dig att du inte kommer koppla din telefon till datorn för att göra backup regelbundet. (Minst dagligen)
 15. Du får skilja på de tjänster du aktiverat i iCloud och iCloudsäkerhetskopia. iCloudsäkerhetskopia backar upp allt (undantag finns) och det kan ju vara ett par gigabyte vilket absolut kan ta flera timmar.
×