Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Landberg

Medlem
 • Antal inlägg

  10 274
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Landberg

 1. Jag har nu tagit steget och lämnat datorerna bakom mig. Kör endast iPad. Säljer därför av mina Mac-datorer. Tänkte kolla intresset här innan jag lägger ut den på blocket. Mac Mini (sent 2014) 1,4 GHz i5 4 GB ram 500 gb hårddisk. Datorn är i fint skick och har aldrig krånglat. Den har fungerat som familjens surfdator. Min käresta redigerar också bilder i apples egna program plus enklare filmer i iMovie. Det är inget monster men en riktigt fin surf/skoldator. Kommer komplett med kartong och original-tillbehören. Pris: 2000kr + eventuell frakt. För snabbast svar maila gärna till landberg.rikard@gmail.com
 2. Det borde teoretiskt gå att göra samma sak via Lightroom
 3. Hej! Detta är jag helt med på. Kommer köpa den senaste iPad Pro så fort jag vet att detta funkar i kommande iPad OS.
 4. Jag har letat efter sådana tester men inte hittat. Har du någon länk?
 5. Hej! Det var ett tag sedan jag postade något här. Jag undrar om någon vet ifall man kommer kunna arbeta med filer direkt från en extern hårddisk i iPad OS? Eller måste man kopiera över filerna till iPaden först? Jag tänker på Lightroom. Jag skulle vilja gå över helt till iPad och lägga min dator på hyllan. Det enda som fattas för mig är att kunna jobba från en extern hårddisk i Lightroom utan att behöva ha filerna på min iPad. Kommer det att gå? Allt annat gör jag på en iPad Pro.
 6. Nu har det gått ett dygn utan frysningar! Tänk om CMM3 var svaret? Men Safari laddar fortfarande inte alla sidor.
 7. Dom flesta här är precis lika hjälpsamma som jag minns det. Det fanns en gång i tiden då jag hängde här hela dagarna, jag var till och med moderator en period. Är det ett aktivt forum eller är det mest gamla rävar som Poca, Axelman, Ronny och andra trevliga namn jag känner igen?
 8. Jag testade till och med att ta bort alla program som inte kommer med MacBooken från början via CMM3 och sen installera dom igen. Förhoppningsvis är eventuella buggar borta.
 9. tack! Jag har testat diverse diagnosprogam på hårddisken och alla säger, Health: Good. Men det kanske man inte kan lite så mycket på?
 10. Tack! Det var ny info för mig. Jag har testat Pocahontas tips om cleanmymac 3 och hittills har datorn inte fryst. (peppar peppar) Hoppas det löste det. Annars får jag väl köpa en disk och testa. Går det byta ssd i en mid 2014 MBP retina?
 11. Yes! har inte märkt någon skillnad. Den går i vila men det tar en bra stund, och det händer bara när strömkabeln är i. Men jag har inte tänkt på det förrän jag klickade på "på mitt innehåll" här i forumet.
 12. Jag tror att för många (inklusive) mig så byter man till apple för att man är trött på det krångel som PC och Windows medför. Därför blir man kanske extra besviken när något från apple krånglar. Man tänker att det bara ska fungera. Vare sig det är apple maps, hårdvara eller annan mjukvara. Apple är inte felfria såklart men när man köper en PC med Windows så förväntar jag mig lite krångel och en hel den problemlösning. Kanske är det därför apple-användare skriker högst och försvarar hårdast.
 13. Även SSD-diskar? Ja, den har aldrig haft problem med frysningar innan HS.
 14. Är det jobbigt för dig att jag har köpt dåliga datorer och telefoner från Apple det senaste? När man behöver byta samma modell iPhone två gånger för att låsknappen slutar fungera. Alltså har två av tre iPhones jag ägt av samma modell haft samma fel. Det är 66% fel. Sen att Apple tar emot den utan tjafs och ger mig en ny telefon direkt visar ju på att dom vet om att dom gjort fel. Jag hade en MacBook som levde ett helt eget liv. Stängde av sig, blev för varm och tjöt. Apple bytte den utan att tveka. Så deras service är bra! Mina tidigare iPhones och datorer har inte krånglat alls. Så min upplevelse är ju min upplevelse oavsett om det är lite jobbigt för dig. Jag har höga krav på en telefon som har något sämre delar än en Samsung men kostar 30% mer. Jag har höga krav på en dator som kostar 16.000 trots att den har samma delar som PC som kostar 10.000. Jag tycker att det är okej att få känna missnöje när saker inte fungerar som dom ska då. Sen att jämföra med att byta förslitningsdelar på en bil känns märkligt. Om Apple tänker att deras delar är något som ska bytas efter några mils användning så är det mycket konstigt att allt sitter fast på ett kretskort. Inte svetsar biltillverkare fast locket där man byter olja? Min känsla är att Apple har över en tid blivit sämre. Jag skrev det inte till dig som person. Du har bevisligen ett behov av att försvara Apple och det är helt okej. Du får fortsätta med det men jag har sagt mitt nu.
 15. Jag har en mbp 13 retina 2014, ssd. Allting är det senaste. Jag testade att installera om datorn från grunden. Formaterade disken. Jag testade en dag utan att installera nya program för att utesluta att det är något program som förstör och den frös ändå. Hmm
 16. Haha!Men skämt och sido. Finns det någon som känner igen det och som har någon lösning?
 17. Minnet är inte så kort. Som jag skrev så tänker jag mest på hårdvara, nya prylar. Kanske valde jag fel tråd. Tvärt om är minnet väldigt långt. Långt fint minne på 13 år av krångelfritt datoranvänande. Den tiden är lite förbi. Men jag tro den kan komma tillbaka.
 18. Datorn är ominstallerad från grunden. Inga tillägg finns. Den gör samma som innan ominstallationen.
 19. Gammal tråd. Men nästan ett år senare går den fortfarande inte i vila utan att jag väljer det i menyn. Då har jag ändå testat att installera om datorn helt och hållet. Dom är knäppa nu för tiden dom där äpplena!
 20. Menar du på riktigt att denna typen av buggar är något man ska stå ut med? Har aldrig vart med om liknande buggar under de 13 år jag använt mac. Blir också påmind om varför jag lämnade detta forumet. Fanboys ger inte så mycket hjälp! Hoppas det finns kvar lite folk som kan ge seriösa svar också.
 21. Kanske skulle jag vart mer specifik. Menar inte Maps i sig. Jag menar att dom släpper grejer som inte håller standarden. Som när Maps kom första gången till exempel. När det gäller hårdvara har jag aldrig haft problem med någon iPhone eller mac förrän dom senaste modellerna. Allt har fungerat klockrent alltid.
 22. Apple är verkligen inte vad det var för några år sedan. Inget (förutom kanske den fysiska byggkvaliteten) är bra längre. Buggiga operativsystem, dåliga batterier, datorer som inte går att uppgradera, överpriser på precis allt (detta har jag aldrig tyckt innan, men sedan ett par år tillbaka kan jag inte försvara priset på en endaste apple-pryl.) med mera, med mera. Känns som att apple bara är en kool pryl nu. Inte ett verktyg för dom som vill leva utan krångel. Tråkigt. Hoppas dom kan hitta tillbaka för jag är inte så sugen på Windows.
×
×
 • Skapa nytt...