Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Landberg

Medlem
 • Antal inlägg

  10 282
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Landberg

 1. Jag testade att ta bort allt i en timma och sen lägga till. Nu funkar det av nån konstig anledning. Jag hade printscreenat alla inställningar innan och allt är EXAKT lika. Nu funkar det i alla fall. Tack! Missat det, då slipper jag den huvudvärken.
 2. Landberg

  Inga Mail-notiser?!

  Hej! jag har som så många andra haft problem med appen Mail. Jag har ett gmail-konto kopplat till Mail. Jag får inga notiser. Jag har uppdaterat till senaste uppdateringen som kom häromdagen (13.3) men det funkar fortfarande inte. Någon som har samma problem som fått det att funka? Har på alla notiser. Det går inte välja push utan bara hämta.
 3. Har inga, kanske är det som är felet?;) Hmm, ska testa det! Japp. Den senaste.
 4. Ja det kanske är så jag får göra!
 5. Den står på "förval för skärm"
 6. Hej! Jag köpte en MacBook Air för ett par dagar sedan. Jag har det senaste halvåret enbart använt en iPad Pro 11”. när jag använder min MacBook Air så känns allting suddigt. Videor, text, bilder, hemsidor ja allt. Jag har ändrat apples Smooth-inställningar för text men det påverkar ju bara texten. Jag får typ ont i ögonen av att titta på skärmen. Jag jämfört exakt samma videor/hemsidor/bilder med min iPad, iPhone 8 plus och MacBook Air. Allt ser skarpt ut förutom på MacBook Air. Hur kan det vara så? Enda hemsida som typ går att titta på är apples egna. Men även deras filmer ser lite suddiga ut.. uppläsningen är ställd på det som Apple rekommenderar. Funderar verkligen på att lämna tillbaka MacBooken.
 7. Det borde teoretiskt gå att göra samma sak via Lightroom
 8. Hej! Detta är jag helt med på. Kommer köpa den senaste iPad Pro så fort jag vet att detta funkar i kommande iPad OS.
 9. Jag har letat efter sådana tester men inte hittat. Har du någon länk?
 10. Hej! Det var ett tag sedan jag postade något här. Jag undrar om någon vet ifall man kommer kunna arbeta med filer direkt från en extern hårddisk i iPad OS? Eller måste man kopiera över filerna till iPaden först? Jag tänker på Lightroom. Jag skulle vilja gå över helt till iPad och lägga min dator på hyllan. Det enda som fattas för mig är att kunna jobba från en extern hårddisk i Lightroom utan att behöva ha filerna på min iPad. Kommer det att gå? Allt annat gör jag på en iPad Pro.
 11. Nu har det gått ett dygn utan frysningar! Tänk om CMM3 var svaret? Men Safari laddar fortfarande inte alla sidor.
 12. Dom flesta här är precis lika hjälpsamma som jag minns det. Det fanns en gång i tiden då jag hängde här hela dagarna, jag var till och med moderator en period. Är det ett aktivt forum eller är det mest gamla rävar som Poca, Axelman, Ronny och andra trevliga namn jag känner igen?
 13. Jag testade till och med att ta bort alla program som inte kommer med MacBooken från början via CMM3 och sen installera dom igen. Förhoppningsvis är eventuella buggar borta.
 14. tack! Jag har testat diverse diagnosprogam på hårddisken och alla säger, Health: Good. Men det kanske man inte kan lite så mycket på?
 15. Tack! Det var ny info för mig. Jag har testat Pocahontas tips om cleanmymac 3 och hittills har datorn inte fryst. (peppar peppar) Hoppas det löste det. Annars får jag väl köpa en disk och testa. Går det byta ssd i en mid 2014 MBP retina?
 16. Yes! har inte märkt någon skillnad. Den går i vila men det tar en bra stund, och det händer bara när strömkabeln är i. Men jag har inte tänkt på det förrän jag klickade på "på mitt innehåll" här i forumet.
 17. Jag tror att för många (inklusive) mig så byter man till apple för att man är trött på det krångel som PC och Windows medför. Därför blir man kanske extra besviken när något från apple krånglar. Man tänker att det bara ska fungera. Vare sig det är apple maps, hårdvara eller annan mjukvara. Apple är inte felfria såklart men när man köper en PC med Windows så förväntar jag mig lite krångel och en hel den problemlösning. Kanske är det därför apple-användare skriker högst och försvarar hårdast.
 18. Även SSD-diskar? Ja, den har aldrig haft problem med frysningar innan HS.
 19. Är det jobbigt för dig att jag har köpt dåliga datorer och telefoner från Apple det senaste? När man behöver byta samma modell iPhone två gånger för att låsknappen slutar fungera. Alltså har två av tre iPhones jag ägt av samma modell haft samma fel. Det är 66% fel. Sen att Apple tar emot den utan tjafs och ger mig en ny telefon direkt visar ju på att dom vet om att dom gjort fel. Jag hade en MacBook som levde ett helt eget liv. Stängde av sig, blev för varm och tjöt. Apple bytte den utan att tveka. Så deras service är bra! Mina tidigare iPhones och datorer har inte krånglat alls. Så min upplevelse är ju min upplevelse oavsett om det är lite jobbigt för dig. Jag har höga krav på en telefon som har något sämre delar än en Samsung men kostar 30% mer. Jag har höga krav på en dator som kostar 16.000 trots att den har samma delar som PC som kostar 10.000. Jag tycker att det är okej att få känna missnöje när saker inte fungerar som dom ska då. Sen att jämföra med att byta förslitningsdelar på en bil känns märkligt. Om Apple tänker att deras delar är något som ska bytas efter några mils användning så är det mycket konstigt att allt sitter fast på ett kretskort. Inte svetsar biltillverkare fast locket där man byter olja? Min känsla är att Apple har över en tid blivit sämre. Jag skrev det inte till dig som person. Du har bevisligen ett behov av att försvara Apple och det är helt okej. Du får fortsätta med det men jag har sagt mitt nu.
 20. Jag har en mbp 13 retina 2014, ssd. Allting är det senaste. Jag testade att installera om datorn från grunden. Formaterade disken. Jag testade en dag utan att installera nya program för att utesluta att det är något program som förstör och den frös ändå. Hmm
 21. Haha!Men skämt och sido. Finns det någon som känner igen det och som har någon lösning?
 22. Minnet är inte så kort. Som jag skrev så tänker jag mest på hårdvara, nya prylar. Kanske valde jag fel tråd. Tvärt om är minnet väldigt långt. Långt fint minne på 13 år av krångelfritt datoranvänande. Den tiden är lite förbi. Men jag tro den kan komma tillbaka.
×
×
 • Skapa nytt...