MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Landberg

Medlem
 • Antal inlägg

  10 269
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Landberg vann dagen: 26 augusti 2011

Landberg hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Landberg

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1986-04-17

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.rikardlandberg.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Skövde
 • Intressen
  Musik, Foto, Skoj

Macanvändare

 • Appleprylar
  Skräpbook och skräpphone
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Nu har det gått ett dygn utan frysningar! Tänk om CMM3 var svaret? Men Safari laddar fortfarande inte alla sidor.
 2. Dom flesta här är precis lika hjälpsamma som jag minns det. Det fanns en gång i tiden då jag hängde här hela dagarna, jag var till och med moderator en period. Är det ett aktivt forum eller är det mest gamla rävar som Poca, Axelman, Ronny och andra trevliga namn jag känner igen?
 3. Jag testade till och med att ta bort alla program som inte kommer med MacBooken från början via CMM3 och sen installera dom igen. Förhoppningsvis är eventuella buggar borta.
 4. tack! Jag har testat diverse diagnosprogam på hårddisken och alla säger, Health: Good. Men det kanske man inte kan lite så mycket på?
 5. Tack! Det var ny info för mig. Jag har testat Pocahontas tips om cleanmymac 3 och hittills har datorn inte fryst. (peppar peppar) Hoppas det löste det. Annars får jag väl köpa en disk och testa. Går det byta ssd i en mid 2014 MBP retina?
 6. Landberg

  Min MacBook Pro går inte i vila

  Yes! har inte märkt någon skillnad. Den går i vila men det tar en bra stund, och det händer bara när strömkabeln är i. Men jag har inte tänkt på det förrän jag klickade på "på mitt innehåll" här i forumet.
 7. Jag tror att för många (inklusive) mig så byter man till apple för att man är trött på det krångel som PC och Windows medför. Därför blir man kanske extra besviken när något från apple krånglar. Man tänker att det bara ska fungera. Vare sig det är apple maps, hårdvara eller annan mjukvara. Apple är inte felfria såklart men när man köper en PC med Windows så förväntar jag mig lite krångel och en hel den problemlösning. Kanske är det därför apple-användare skriker högst och försvarar hårdast.
 8. Även SSD-diskar? Ja, den har aldrig haft problem med frysningar innan HS.
 9. Är det jobbigt för dig att jag har köpt dåliga datorer och telefoner från Apple det senaste? När man behöver byta samma modell iPhone två gånger för att låsknappen slutar fungera. Alltså har två av tre iPhones jag ägt av samma modell haft samma fel. Det är 66% fel. Sen att Apple tar emot den utan tjafs och ger mig en ny telefon direkt visar ju på att dom vet om att dom gjort fel. Jag hade en MacBook som levde ett helt eget liv. Stängde av sig, blev för varm och tjöt. Apple bytte den utan att tveka. Så deras service är bra! Mina tidigare iPhones och datorer har inte krånglat alls. Så min upplevelse är ju min upplevelse oavsett om det är lite jobbigt för dig. Jag har höga krav på en telefon som har något sämre delar än en Samsung men kostar 30% mer. Jag har höga krav på en dator som kostar 16.000 trots att den har samma delar som PC som kostar 10.000. Jag tycker att det är okej att få känna missnöje när saker inte fungerar som dom ska då. Sen att jämföra med att byta förslitningsdelar på en bil känns märkligt. Om Apple tänker att deras delar är något som ska bytas efter några mils användning så är det mycket konstigt att allt sitter fast på ett kretskort. Inte svetsar biltillverkare fast locket där man byter olja? Min känsla är att Apple har över en tid blivit sämre. Jag skrev det inte till dig som person. Du har bevisligen ett behov av att försvara Apple och det är helt okej. Du får fortsätta med det men jag har sagt mitt nu.
 10. Jag har en mbp 13 retina 2014, ssd. Allting är det senaste. Jag testade att installera om datorn från grunden. Formaterade disken. Jag testade en dag utan att installera nya program för att utesluta att det är något program som förstör och den frös ändå. Hmm
 11. Haha!Men skämt och sido. Finns det någon som känner igen det och som har någon lösning?
 12. Minnet är inte så kort. Som jag skrev så tänker jag mest på hårdvara, nya prylar. Kanske valde jag fel tråd. Tvärt om är minnet väldigt långt. Långt fint minne på 13 år av krångelfritt datoranvänande. Den tiden är lite förbi. Men jag tro den kan komma tillbaka.
×