Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tigerkakan

Medlem
 • Antal inlägg

  19
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Tigerkakan

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011-08-01
 • Appleprylar
  1
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för svaret! Nej han missförstod inte eftersom han snabbt beskrev kopplingen med Dovado + 3G sticka men han lät inte övertygande varvid jag även ställde frågan här. Trist att inte det går! En Apple produkt som Time Capsule känns ju som den skulle ligga lite i framkant på marknaden.....Så var det alltså inte... Att ha inbyggd 3G funktion känns ju väldigt självklart nu. Eller jag som är gammalmodig och kör lagring på Time Capsule?
 2. Hej Har en Time Capsule som jag förutom lagring använder för att surfa på internet Men anslutninen går via en kabel till en Dovado 4G router där min 3G sticka sitter Funkar jättebra i 1år nu! Men så jävla trist med alla dessa apparater!!! Går det inte på något sätt ta bort Dovado routern och sätta 3G stickan direkt i Time Capsule Det var en säljare på Digital In som sa att det kan fungera! Jag kör 3 mobilt bredband
 3. Jag fick nu ett svar från ett proffs som dagligen jobbar med detta och hela Dialect kedjan gör på följande sätt På Windows servern installeras Microsoft Terminal Server som är gratis. På Macen installeras Remote Desktop Program...Inget annat. TS sköter all inloggning och alltså krävs ingen extra dator utan man kör direkt på servern Klart och det verkade nästan för lätt!
 4. Det är ett 20-tal arbetsstationer och självklart är det Win Pro på allt Teamviewer har jag testat hemifrån och det funkar fint men det är ju över 3G-modem Känns alltså inget bra med Pyramid och Mac?
 5. Hej På företaget kör vi ett affärssystem som heter Pyramid www.unikum.se Rätt vanligt affärssystem som är Windows serverbaserat och sen har vi vanliga Windows PC klienter Nu vill jag börja köra I-mac och liknande men har inte fått några bra svar hur man bäst ska göra Vissa säger installera Windows på Macen men det vill jag inte Andra säger att jag ska köra fjärrskrivbords klient Är det någon som har bra lösningar för Pyramid på Mac?
 6. Finemang! Fick nu även veta av företagets support att det är Outlook kalenderns funktion som inte fungerar fullt ut Man måste köpa Week Cal för full funktionalitet 15 spänn är en given uppgradering Det var det svar jag ville ha!
 7. Låter bra!! Själva mailen tvivlade jag aldrig på egentligen. Utan att alla Outlook funktioner fungerar så som kalender, kontakter och mappar. !
 8. Glömde säga att jag har en bekant som jobbar på Electrolux och de anställda får inte ha Iphone för deras IT-avdelning. Orsak säger dom inte där men det är inte ekonomiskt.
 9. Jag har hört det från olika IT tekniker från olika dataföretag som administrerar företagets datamiljö. Idag var jag dessutom inne på "Phonehouse" och de sa också att Android var att föredra.....Däremot visste dom inte vad som var dåligt. De är ju bara säljare! Bra att ni har goda erfarenheter! Jag är mest orolig att alla outlook funktionerna går miste Jag blir alltid skeptiskt när jag hör olika versioner. Gärna mer teknisk input om vad som eventuellt skulle skilja.
 10. Hej Har alltid haft Nokia och Android mobiler och kopplat dom till jobbets Exchange mail server. Synkar alltså Mail, kontakter och kalender vilket har fungerat super bra i dessa mobiler. Nu vill jag ha Iphone men blivit avrådd av flera då det sägs att Iphone inte alls fungerar så bra med Exchange. Har inte fått någon riktigt bra förklaring exakt vad som är dåligt. Någon vänlig själ här som kort kan beskriva nackdelar eller fördelar med Iphone + Exchange.
 11. Stötte på nu ett märkligt problem när jag ska kopiera filer från min I Mac till en Samsung 320 Gb extern hårddisk. Det går inte kopiera till den. Men från externa disken till I Mac går bra. Har Mac OS X 10.7.2 På en PC går det hur fint som helst att kopiera fram och tillbaka
 12. Eftersom jag jobbar i flera datorer och det mellanlagras dessutom i en Time Capsule så måste man ha struktur Det finns inget i detta som specifikt är "Windows tänk". Du kallar väll inte dina pärmar i bokhyllan för "Windows". Ordning och reda oavsett förvaring kom långt innan datorer och jag ser lite mer långsiktigt än beroende på vilket program/dator jag sitter vid Frågan i tråden gällde hur Iphoto arbetar/importerar och det har jag fått veta nu och jag använder Iphoto i det mesta av jobbet vilket det klarar av och med tiden kommer jag säkerligen testa även annat. Trångsynt är jag inte!
 13. Till skillnad mot dig hade jag inga problem alls att lämna Windows tänk. Att navigera runt i foto bibliotek i finder ser jag direkt är betydligt enklare än i den sämre överskådligare Iphoto Eftersom jag har runt 50.000 bilder i olika bibliotek placerade i mappar / månad så är det lätt att "förstå" att det går snabbare att grovsortera i finder. Jag vill ha struktur och inte som du säger "inte bry" mig var bilder hamnar. Tack nu vet jag mer om hur Iphoto fungerar!!
 14. Hej Jag är ny på både Mac och IPhoto så jag trevar med mycket nytt på en gång Detta IPhoto förstår jag som att det vid Import har kopierat in foton? Så raderar jag foton i "Finder" så finns det ändå kvar i IPhoto eller har jag fel?
×
×
 • Skapa nytt...