Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

melliot

Medlem
 • Antal inlägg

  35
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om melliot

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  iMac, MacBook Air, MacBook Pro, iPhone
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Nja, både iTunes o OS är uppdaterade till senaste versioner, men jag har inte starta om än... Har ingen enhet ansluten, och försöker inte ansluta ngn heller.
 2. Hej, Jag får felmeddelande 11571 och iTunes säger att det inte kan hämta/hitta nedladdat material. Någon som vet vad det är och vad man gör åt det? Tack, Martin
 3. Så det är så, blev lite osäker när jag läste om det samtidigt som jag hittade en gammal artikel i MacWorld om Match där det stod att låtarna lagrades på telefonen. Tack teknisk utveckling!
 4. Tack - bra tips! Ska kolla närmare på det - möjligen kan lagringsutrymmet på telefonen (64 gig) vara en begränsning för mina drygt 30000 låtar.
 5. Hej! Har en iMac från mitten 2011, som jag förstår kan jag inte ha nyare OS än High Sierra vilket jag har, men nu när jag uppdaterade min iPhone 8 till senaste iOS (12.0.1) så kan iTunes (senaste versionen (12.8.0.150) inte längre hitta telefonen. Kollar Apple support-sidor och vad jag kan se så krävs minst High Sierra och senaste iTunes för att det ska funka - men det gör det alldeles uppenbarligen inte. Jag vill kunna synka musik (i första hand) - någon som har enaning om varför det inte funkar och helst vad jag behöver göra för att få det att funka? Tack! / Martin
 6. Gjorde det tidigare idag, och har synkat tfn efter det - ingen skillnad... den hämtade musiken är fortfarande där. Vågar inte riktigt ta steget att "radera från biblioteket" ifall jag tar bort dem från datorn också...
 7. Jo, det är i-klickat.... hjälper inte. Har också valt bort att synka musik via iCloud på telefonen - samma sak, hjälper inte.
 8. Hej, När jag ansluter min iPhone (6) till min iMac så snyltar den automatiskt, vilket jag har som inställning - men när det gäller musiken så synkas automatiskt all musik jag köpt genom iTunes Store även om jag i musik-fliken INTE har valt dessa album för synkning. Hur kan jag ställa in så synkningen ENBART gäller de album/spellistor jag själv kryssar i? Har letat i olika inställningar både i tfn o på datorn utan att hitta rätt. mvh / Martin
 9. Nu har jag ändrat det åtminstone... Tack för tipset!
 10. Hej, Såg inte ditt svar förrän nu (trodde jag skulle få avisering...) - men, nej det hjälpte tyvärr inte. Samma felmeddelanden nu.
 11. Vår Mac mini från 2013 krånglade grymt och vi var tvungna att formatera om den. Vi har en TC kopplad till den och enligt Time Machine i övre listen finns säkerhetskopior från tidigt april på den - men vi kommer inte åt dem! Vi har idag återaktiverat TC och den har kört 2 backuper idag, och om vi går in i TM så kan vi till höger se en tidslinje från idag till april, men inget händer om jag försöker välja ett tidigare datum än dagens. Vi kommer inte åt andra diskar genom att köra "alt" och klicka på TM-symbolen i övre listen. Om jag i Finder väljer Time Machine ser jag 2 diskar, en för varje av de 2 datorer som är kopplade till TC. Jag kan öppna den andra disken, men inte den som hör till minin. Då får jag felmeddelandet "resursen är inte tillgänglig just nu". Någon som kan tipsa om hur jag kommer åt mina gamla backuper, det är ju ganska meningslöst (och j*kligt trist) med backup som man inte kommer åt, särskilt när man formaterat om hårddisken och förlitat sig på att allt finns där (vilket det iofs verkar göra, bara jag kommer åt det!).
 12. Vi har precis fått fiber installerat, och i samband med det laddade jag ner AVG Free for Mac eftersom vår fiberleverantörs säkerhetsprogram bara fungerar på PC... Efter det har främst Safari, men även Firefox och Chrome, fungerat väldigt dåligt. Ofta svarar den "Kan inte hitta servern", och om man lyckas komma in på sidan så visas nästan aldrig bilder. Mail (gmail) funkar, bloggsajter som blogspot o wordpress nästan aldrig. Jag har gjort säker start, jag har avinstallerat AVG, jag har rensat webläsarnas cache. Upplever att det blivit bättre med att öppna sidor, men fortfarande visas oftast inte bilder. Några idéer?
 13. Tack! Det lät ju alldeles logiskt - men nu testade jag att koppla in RIAA-förstärkaren via mikrofoningången istället (USB-kabeln urkopplad). Samma problem fortfarande... Om jag öppnar Audacity kan jag i bägge fallen genom att trycka "Pause + Rec" se insignal, och spela in ljud - och lyssna på den inspelade filen. Men inte lyssna på det jag spelar, när jag spelar det.
×
×
 • Skapa nytt...