Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

nirran

Medlem
  • Antal inlägg

    48
  • Gick med

  • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om nirran

  • Medlemstitel
    På gång

Macanvändare

  • Bytt från pc
    Ja
  1. Hej! Jag verkar ha två av samma kontakt när jag kollar mina meddelanden. Ett verkar vara imessage och andra telefon, däremot så när jag läser meddelanden så är de blåa så båda är via imessage men jag har ändå fått två likadana kontakter. Har personens i fråga imessage e-post inlagt i kontakten men visar ändå dubbelt. Och oftast så visas inte meddelandet på min mac alls utan endast på min iPhone. Vet någon vad jag kan ha missat eller hur jag kan få dessa meddelanden att synas på både macen och min iphone och få de att "morpha" ihop så att det blir en och samma istället för att ha två av samma med olika meddelanden där en konversation fortsätts på en annan? Mvh!
  2. Hej! Min vänstra shift-tangent verkar ha gett upp av någon anledning, den fungerar inte alls iallafall.. Alla andra tangenter fungerar utan problem, just den till vänster som inte fungerar. Vet någon något sätt man kan lösa detta på? Har tagit bort tangenten för att kolla om det är någon skit som kan ha fastnat där men det verkar väldigt rent.. Eller om det finns något program för att ändra shift till ex. fn/ctrl tangenten som man ändå aldrig använder? Jag har ingen garanti kvar och har kopplat in en ssd samt extra ram i min macbook så att lämna in den är tyvärr uteslutet :/ Tacksam för svar! Edit, märkte nu att ctrl och alt inte fungerar som är vid shift också. Så jag omformulerar min fråga, någon som vet vart man kan köpa nytt tangentbord och byta ut det själv eller om tangenterna går att lösa på något annat sätt? Tänkte om det kan vara så att det fastnat någon skit under..? Tänker baksidan av tangentbordet eller vad man säger då.. För under själva tangenterna så verkar det okey när man tar bort tangenterna.
  3. Hade ingen jag kunde låna adapter av eller testa med någon annan men åkte in på elgiganten där jag köpte den och fick en ny på garantin så det var något strul med adaptern iallafall
  4. Nu har samma problem uppstått ännu en gång! Verkar inte fungera att sitta på/värma adaptern den här gången.. Laddas inte alls :/ Någon som vet någon annan lösning?
  5. Verkar som att det löste sig! Googlade lite och hittade några ställen som sa att man kan prova att sitta på själva adaptern.. Verkade idiotiskt men värt ett försök. Satt på adaptern i ca 5min och tänkte ta bort den för att ge upp och då började datorn ladda igen :s Tips för andra som har samma problem
  6. Hej! Jag har lite problem med att min mac inte laddas. Hade samma problem tidigare i morse också, då hade jag glömt datorn på och den hade blivit väldigt varm, fungerade när jag bytte "laddare" alltså inte själva magsafe delen utan den man pluggar in i adaptern och sedan till vägguttaget. Däremot så verkar det vara något liknande fel nu, datorn blev lite varm när jag arbetade med den och kopplade in laddaren då det var lite batteri men magsafe delen lyser inte och det finns ingen indikation på att det laddas alls på datorn. Provat olika vägguttag och grendosor men det är samma problem i samtliga (andra enheter fungerar) Något vet vad som är fel och hur jag kan lösa det? Känns lite drygt att köpa ny magsafe då den har funkat klockrent tidigare och finns inga synliga skador eller liknande på den. P.S. Har gjort reset på SMC
  7. Hej! Jag bytte ut min iPhone 5 skärm för ca. 2 veckor sedan själv, har fungerat bra utan några problem alls. Däremot så var skärmen helt grå när jag vaknade i morse, telefonen var otroligt varm också, inte varit med om detta tidigare. Tänkte att den kanske blivit överhettad och dött helt. Jag provade däremot en dfu reset och efter det startade telefonen igen. Skärmen blinkade väldigt mycket och väldigt fort, över en stor del av skärmen när den blev uppstartad. Blinkandet har "minskat" nu och är på en liten del mitt i skärmen just nu. Men jag vet inte om det blir mindre än vad det är just nu, har inte ändrat sig på några timmar än så länge iallafall. Är det någon som vet vad felet kan vara och hur jag fixar det? Telefonen är inte varm just nu, skruvade upp den innan och tog loss skärmen och satte tillbaka då jag tänkte att det kunde vara något med kablarna för skärmen men det verkar vara samma fel iallafall. Blinkandet syns nästan ingenting alls när jag dragit ner ljusstyrkan till det lägsta. Blinkandet är inte så att det går från svart till bild utan mer att det blinkar ljusare än vad som är på bakgrunden väldigt fort. Skärmen fungerar bra i övrigt, touchen är det inget fel på och reagerar normalt.
  8. Nice! Jag kunde inte förboka min för att förlänga hos halebop så jag fick vänta tills i söndags den 28e Hade först köplats 165 med beräknad leverans idag, uppdaterade senare under den 29e och då var det köplats 113 och ingen leveransinfo Har just nu legat på plats 106 utan någon uppdatering sedan igår. iPhone 6 64GB Silver
  9. Var in till grafit med kabeln för en stund sedan och dom kontrollerade att den kom från dom vilket den gjorde, testade i andra enheter och blev samma fel. Fick låna en kabel tills jag skulle få en ny (förmodligen onsdag) då dom var tvungen att felanmäla att det var problem Har inte haft samma problem som liden så någon lösning där har jag tyvärr inte förutom att testa rengöra lightningporten med något papper eller tryckluft.
  10. Hej! Både jag och min sambo har problem med att vi får meddelande "Kabeln eller tillbehöret är inte certifierad och kanske inte fungerar tillförlitligt med denna iPhone" även samma problem på iPaden för iPhone kablarna. Eftersom meddelandet kommer på samtliga enheter så känns det ju som att det är kabeln som är felet. Men vi använder ingen typ av tredje parts kablar. Kabeln som följde med iPaden visar inget felmeddelande för mig men eftersom min orginalkabel gick sönder så köpte jag en ny hos en "Auktoriserad apple återförsäljare" och då självklart(?) en kabel från Apple.. Kabeln som följde med våran iPad visar alltså inget felmeddelande men min kabel som jag köpt på grafit och min sambos kabel som följde med hennes iPhone visar samma felmeddelande. Telefonerna verkar ladda ändå, dock lite trögare än tidigare verkar det som.. Allt detta uppstod efter iOS 7 som jag förstår ska förminska användningen av tredje parts kablar, men då två kablar är ordinarie och en från apple så borde inget fel visas. Någon som har en lösning på detta? Försökt söka runt lite själv men endast hittat tips på att rensa lightning-porten som ej har fungerat och felet är ju på tre enheter som sagt. Tacksam för svar!
  11. Hej! Jag har precis köpt en "mini display port to hdmi adapter" för att använda xbmc på min mac i ett annat rum där jag vanligtvis kör det. Så xmbc i min mac är inte det primära. Allt fungerar okey men det jag skulle vilja ordna är att stänga locket på min macbook och endast ha bilden från tv'n som är kopplad. Vore perfekt om det finns något tweak som t.ex. caffeine fast när skärmen är stängd. Har kollat runt lite och det jag hittar är att det ska fungera om man kopplar i mus/tangentbord men känns något onödigt för mig och söker därför efter en annan lösning. Om någon vet möjlighet för att låta macen rulla på som vanligt fast med skärmen stängd så tipsa jätte gärna. Om det finns möjlighet för att låta den skärmen stängas av efter ett visst antal timmar i tweaket vore det ännu bättre! Tack på förhand! /n
  12. Har liknande problem jag med faktiskt. är lite delay mellan mac/iPhone när jag spelar musik till airporten ca. 2 sek. detta stör jag mig dock inte på så mycket men det laggar till och låten blir tyst i ca 1-3 sek för att sedan återkomma när man lyssnar på musik. Ungefär som att det behöver buffrar. Använder min AE som router från mitt fiber-uttag så har ingen annan utrustning ivägen iallafall Uppdaterade nyss mjukvaran, stod dock inget om att den innehöll något med airplay men får väl se om det fungerar bättre
  13. Hej! har lite problem här. Igår fungerade det här helt utan problem men nu är det något som har börjat köra ihop sig. Kan inte komma åt mina delade filer från min mac på min pc, fungerar helt okey åt andra hållet och kan pinga macen utan problem. Har aktiverat SMB-delning på macen för att kunna dela filer. När jag försöker ansluta till macen så får jag ett meddelande som lyder "\\*DATORNAMN* är inte tillgänglig. Kanske har du inte behörighet att använda den här resursen. Be serverns administratör om hjälp. Stub funktionen mottog felaktiga data." Har testat "kör>\\*IP-ADRESS*" men får samma meddelande där. Är helt hundra på att jag skrivit in rätt lösenord och användarnamn när jag försöker att ansluta, testade byta lösenord men det gav ingenting. Självklart testat omstart av datorerna också (måste starta om/logga ut och logga in på pc'n för att försöka ansluta på nytt..) Har kontrollerat brandvägg i både pc och macen samt nätverksinställningarna (som verkar OK eftersom det går att pinga..?) Har Mountain lion på min macbook och Windows 7 på pc'n. Väldigt tacksam för svar, haft detta problem ett par dagar nu och börjar bli lite jobbigt
  14. När jag skulle installera om lion så skulle jag välja hdd/partion att installera om på men var helt tomt i rutan som att ingen hdd var i alls.. Så verkar vara något problem med hdd ändå? :/.. Något sånt här som kan gå på garantin eller så, tänkte att jag har ju inte haft den allt för länge ändå..
  15. okey, fanns bara att välja på lion där då det var lion när jag köpte systemet men bara att uppdatera över lion sen antar jag?
×
×
  • Skapa nytt...