Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

magnil

Medlem
 • Antal inlägg

  45
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av magnil


 1. Ny FCPX användare. vill spara hårddiskutrymme och har därför originalfilerna på extern HD. Importerar och väljer "leave files in place" och "create proxy media" (har inte valt "create optimized media").

   

  Fungerade utmärkt häromdagen, originalfilerna 21 GB och library i FCPX 8 GB.

   

  Dagens import var originalfilerna 52 GB och library I FCPX blir 64 GB. Förstår inte vad som är fel. Kopplar jag bort den externa HD:n så kan jag bara se proxy media, inte original media så båda finns inte i library. 

   

  Hur kan library bli större än originalfilerna när originalfilerna inte ligger där?

   

   

  image.png

   


 2. Först hade jag 10.14.x(6 tror jag). Uppdaterat till 10.15 men ingen skillnad. FCPX är senaste version, drivrutin vet jag inte men borde följt med Gopro Quik som är nyinstallerat?

   

  Helt plötsligt kommer de nu upp riktigt i FCPX och fungerar även med bildinsamling men syns fortfarande inte i Finder. Verkar vara så för väldigt många men en del får det att fungera. Nu fungerar det tillräckligt bra för mig men irriterande att de inte kommer upp i Finder. . . 


 3. Har problem med båda mina Gopro (8 och 5 Session). I gopros program Quik syns de och kan importera filerna. I Final Cut kommer de upp men med cirkel som snurrar, ser inte filerna, i Finder syns de inte alls.

   

  Har provat Shift-Control-Option-Power i fem sekunder men det hjälper inte. I Systeminformation under USB syns de inte.

   

  Några bra idéer?


 4. Har i många år synkat kontakter mot exchange men sedan en tid tillbaka har det slutet fungera. Tidigare synkade kontakter finns kvar men synkar inte nya.

   

  Exchangekontaktsynkningen fungerar perfekt mot Ios kontakter och Outlook i både PC och Mac men inte mot kontakter i OSX. Övrig exchangesynkning mail, kalender m.m. fungerar bra.

   

  Har provat att klicka bort kontakter under inställningar, internetkonto, exchange, starta om och sedan starta om igen. De som fanns innan synkningen kommer tillbaka då men den synkar inte de nya.

   

  Vad göra???


 5. Uppdatering 2: När jag startar om med Starthanteraren och väljer hårddisken fungerar den perfekt! Tyvärr måste jag använda starthanteraren varje gång, annars försöker den installera om och hittar inte filen.

   

  Har provat att nollställa NVRAM men det hjälpte inte.

   

  Är nästa steg att prova macOS 10.13.2 uppdateringen i appstore?


 6. Uppdatering: När jag startar i felsäkert läge (Håller nere shift) så startar den riktigt och jag kommer till mitt vanliga inloggning och skrivbord. Provar jag att starta om sedan så får jag samma felmeddelande igen.

   

  Tittar jag i felsäkert läge i appstore-uppdateringar så har den kört två uppdateringar igår och ligger en uppdatering på 10.13.2 och väntar. Skall jag köra den i felsäkert läge och se vad som händer?

   

   

   

  post-65171-0-37687900-1515485429_thumb.png

   

  post-65171-0-75290900-1515485586_thumb.jpg


 7. Idag när jag startar min MacBook Pro Retina 2013 med High Sierra så står den och jobbar en stund med Apple-logotyp och stapeln under. Efter en stund kommer det upp macOS kunde inte installeras på din dator. Sökvägen ... verkar saknas eller vara skadad .... När jag startar om blir det likadant varje gång. Fungerade perfekt när jag stängde ner den igår.

   

  Vad kan ha hänt? Kan jag komma runt det?

  post-65171-0-81006300-1515485034_thumb.jpg


 8. Har en iphone 6 idag som jag egentligen är nöjd med men den stänger av sig ganska snabbt när man använder den ute vid temperaturer runt 0 grader och kallare.

   

  Är iphone 7 bättre i kyla?

×
×
 • Skapa nytt...