Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

magnil

Medlem
 • Antal inlägg

  45
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av magnil

 1. Har webversion av office 365. När jag försöker att öppna tex en excelfil från nätet eller i f Finder så vill den ju öppna med ett standardprogram men finns ju inget att lägga in. Finns det någon lösning på detta så man får den att öppna i webversionen av Excel?
 2. Letat vidare lite och en originalfil är tex 221 MB och proxyfilen är 277 MB. Hur är det möjligt? Tanken är väl att profilerna skall vara nerskalade till mindre upplösning (1/4?) och ta mindre plats? Originalfilerna är från Gopro 8 inspelade i 2,7K.
 3. Ny FCPX användare. vill spara hårddiskutrymme och har därför originalfilerna på extern HD. Importerar och väljer "leave files in place" och "create proxy media" (har inte valt "create optimized media"). Fungerade utmärkt häromdagen, originalfilerna 21 GB och library i FCPX 8 GB. Dagens import var originalfilerna 52 GB och library I FCPX blir 64 GB. Förstår inte vad som är fel. Kopplar jag bort den externa HD:n så kan jag bara se proxy media, inte original media så båda finns inte i library. Hur kan library bli större än originalfilerna när originalfilerna inte ligger där?
 4. OK, tack, fungerar tillräckligt bra nu.
 5. Först hade jag 10.14.x(6 tror jag). Uppdaterat till 10.15 men ingen skillnad. FCPX är senaste version, drivrutin vet jag inte men borde följt med Gopro Quik som är nyinstallerat? Helt plötsligt kommer de nu upp riktigt i FCPX och fungerar även med bildinsamling men syns fortfarande inte i Finder. Verkar vara så för väldigt många men en del får det att fungera. Nu fungerar det tillräckligt bra för mig men irriterande att de inte kommer upp i Finder. . .
 6. Har problem med båda mina Gopro (8 och 5 Session). I gopros program Quik syns de och kan importera filerna. I Final Cut kommer de upp men med cirkel som snurrar, ser inte filerna, i Finder syns de inte alls. Har provat Shift-Control-Option-Power i fem sekunder men det hjälper inte. I Systeminformation under USB syns de inte. Några bra idéer?
 7. Har i många år synkat kontakter mot exchange men sedan en tid tillbaka har det slutet fungera. Tidigare synkade kontakter finns kvar men synkar inte nya. Exchangekontaktsynkningen fungerar perfekt mot Ios kontakter och Outlook i både PC och Mac men inte mot kontakter i OSX. Övrig exchangesynkning mail, kalender m.m. fungerar bra. Har provat att klicka bort kontakter under inställningar, internetkonto, exchange, starta om och sedan starta om igen. De som fanns innan synkningen kommer tillbaka då men den synkar inte de nya. Vad göra???
 8. Tack, det löste problemet!
 9. Har en ny för dagen MacBook Pro 13. Första timmen typ fungerade det att göra backslash med option-shift-7 men nu kommer hjälpmenyn upp i varje program istället. Vad har hänt???
 10. Denna laddare med inbyggd USB-hubb verkar smidig men dyr https://homeylab.com . Någon som vet om det finns några liknande laddare i Sverige?
 11. Och nu gjorde den det igen . Verkar som det kanske är någon dag/start efter att en uppdatering körts. Någon idé om hur jag kan lösa det? Irriterande för det tar ett par timmar att installera om och kommer allti olägligt.
 12. Den har fungerat perfekt i en vecka men idag blev det likadant igen. Vet ju hur jag får ordning på det men jobbigt att hålla på med. Varför händer det igen? Vad kan vara fel?
 13. När jag provade igen fungerade det. Tack för all hjälp!
 14. Körde igång en internetåterställning men nu har den stått och visat 2 minuter kvar i en halvtimme. Bara att avbryta och prova igen hopps jag... En hel del felmeddelande i installationsloggen
 15. OK, dum fråga kanske men rensar den hela datorn då eller kommer allt finnas kvar?
 16. Skivkontrollen sa att allt är OK. Hur laddar jag ner installationsfilen? Är det uppdateringen för 10.13.2 den försöker köra tror du? I så fall kanske jag lika gärna kan dra igång den från Appstore?
 17. Uppdatering 2: När jag startar om med Starthanteraren och väljer hårddisken fungerar den perfekt! Tyvärr måste jag använda starthanteraren varje gång, annars försöker den installera om och hittar inte filen. Har provat att nollställa NVRAM men det hjälpte inte. Är nästa steg att prova macOS 10.13.2 uppdateringen i appstore?
 18. Uppdatering: När jag startar i felsäkert läge (Håller nere shift) så startar den riktigt och jag kommer till mitt vanliga inloggning och skrivbord. Provar jag att starta om sedan så får jag samma felmeddelande igen. Tittar jag i felsäkert läge i appstore-uppdateringar så har den kört två uppdateringar igår och ligger en uppdatering på 10.13.2 och väntar. Skall jag köra den i felsäkert läge och se vad som händer?
 19. Idag när jag startar min MacBook Pro Retina 2013 med High Sierra så står den och jobbar en stund med Apple-logotyp och stapeln under. Efter en stund kommer det upp macOS kunde inte installeras på din dator. Sökvägen ... verkar saknas eller vara skadad .... När jag startar om blir det likadant varje gång. Fungerade perfekt när jag stängde ner den igår. Vad kan ha hänt? Kan jag komma runt det?
 20. Uppladdningen drar inget men blir dubbelt när både iPad och Mac laddar ner Kan man bara stänga av under inställningar-icloud-bilder och sedan sätta på igen när man kommer hem? Utan att det ställer till något?
 21. På landet har vi en router med mobilt bredband. Kör slut på stor del av potten på synkning av alla bilder och video till iCloud/bilder. Vet att man kan pausa synkningen en dag men hur gör man om man vill pausa synkningen en längre tid?
 22. magnil

  Iphone 7 och kyla?

  Jag tänkte mer när man har den framme i 0 grader eller kallare. Surfar, pratar m.m.
 23. Har sökt och har bara ca 300 bilder så det går ganska lätt att även bläddra, de finns där inte. Får ju inte heller någon"hoppande" bilder i Dock.
 24. magnil

  Iphone 7 och kyla?

  Har en iphone 6 idag som jag egentligen är nöjd med men den stänger av sig ganska snabbt när man använder den ute vid temperaturer runt 0 grader och kallare. Är iphone 7 bättre i kyla?
 25. Tyvärr så lägger de sig ingenstans när jag försöker exportera dem från Mail. Importera från hårddisk fungerar bra och att på iphonen spara dem fungerar bra. Irriterande!
×
×
 • Skapa nytt...