Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

magnil

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om magnil

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2014
 • Appleprylar
  MBP 13" 2014, Ipad Air 2, Iphone 6, ATV 4, Watch 2
 • Bytt från pc
  Ja
 1. OK, tack, fungerar tillräckligt bra nu.
 2. Först hade jag 10.14.x(6 tror jag). Uppdaterat till 10.15 men ingen skillnad. FCPX är senaste version, drivrutin vet jag inte men borde följt med Gopro Quik som är nyinstallerat? Helt plötsligt kommer de nu upp riktigt i FCPX och fungerar även med bildinsamling men syns fortfarande inte i Finder. Verkar vara så för väldigt många men en del får det att fungera. Nu fungerar det tillräckligt bra för mig men irriterande att de inte kommer upp i Finder. . .
 3. Har problem med båda mina Gopro (8 och 5 Session). I gopros program Quik syns de och kan importera filerna. I Final Cut kommer de upp men med cirkel som snurrar, ser inte filerna, i Finder syns de inte alls. Har provat Shift-Control-Option-Power i fem sekunder men det hjälper inte. I Systeminformation under USB syns de inte. Några bra idéer?
 4. Har i många år synkat kontakter mot exchange men sedan en tid tillbaka har det slutet fungera. Tidigare synkade kontakter finns kvar men synkar inte nya. Exchangekontaktsynkningen fungerar perfekt mot Ios kontakter och Outlook i både PC och Mac men inte mot kontakter i OSX. Övrig exchangesynkning mail, kalender m.m. fungerar bra. Har provat att klicka bort kontakter under inställningar, internetkonto, exchange, starta om och sedan starta om igen. De som fanns innan synkningen kommer tillbaka då men den synkar inte de nya. Vad göra???
 5. Tack, det löste problemet!
 6. Har en ny för dagen MacBook Pro 13. Första timmen typ fungerade det att göra backslash med option-shift-7 men nu kommer hjälpmenyn upp i varje program istället. Vad har hänt???
 7. Denna laddare med inbyggd USB-hubb verkar smidig men dyr https://homeylab.com . Någon som vet om det finns några liknande laddare i Sverige?
 8. Och nu gjorde den det igen . Verkar som det kanske är någon dag/start efter att en uppdatering körts. Någon idé om hur jag kan lösa det? Irriterande för det tar ett par timmar att installera om och kommer allti olägligt.
 9. Den har fungerat perfekt i en vecka men idag blev det likadant igen. Vet ju hur jag får ordning på det men jobbigt att hålla på med. Varför händer det igen? Vad kan vara fel?
 10. När jag provade igen fungerade det. Tack för all hjälp!
 11. Körde igång en internetåterställning men nu har den stått och visat 2 minuter kvar i en halvtimme. Bara att avbryta och prova igen hopps jag... En hel del felmeddelande i installationsloggen
 12. OK, dum fråga kanske men rensar den hela datorn då eller kommer allt finnas kvar?
 13. Skivkontrollen sa att allt är OK. Hur laddar jag ner installationsfilen? Är det uppdateringen för 10.13.2 den försöker köra tror du? I så fall kanske jag lika gärna kan dra igång den från Appstore?
 14. Uppdatering 2: När jag startar om med Starthanteraren och väljer hårddisken fungerar den perfekt! Tyvärr måste jag använda starthanteraren varje gång, annars försöker den installera om och hittar inte filen. Har provat att nollställa NVRAM men det hjälpte inte. Är nästa steg att prova macOS 10.13.2 uppdateringen i appstore?
 15. Uppdatering: När jag startar i felsäkert läge (Håller nere shift) så startar den riktigt och jag kommer till mitt vanliga inloggning och skrivbord. Provar jag att starta om sedan så får jag samma felmeddelande igen. Tittar jag i felsäkert läge i appstore-uppdateringar så har den kört två uppdateringar igår och ligger en uppdatering på 10.13.2 och väntar. Skall jag köra den i felsäkert läge och se vad som händer?
×
×
 • Skapa nytt...