Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

lellemars

Medlem
 • Antal inlägg

  357
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om lellemars

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1958-05-15

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Uppsala

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1989
 • Appleprylar
  iMac 27" 2,8 i5
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Max man kan köra är CS5 på macOSsierra 10.12.6 med en specialinstallerad gammal java, efter det är det kört vad jag förstått. Högre cs och os innebär abbonnemang hos adobe!
 2. Vad är det här? Jag kör senaste versionerna av både osx och safari och även flash, detta kommer bara hos aftonbladet.se! Adobe® Flash® Player has stopped a potentially unsafe operation. The following local application on your computer or network: /about/blank is trying to communicate with the internet-enabled location: cdn6.emediate.eu
 3. Förr så funkade det enkelt men nu får jag inte till det. Alltså att titta i andra datorers iphotobibliotek hemmavid, ungefär som itunesdelning! Jag har senaste iphoto och osx! Och nej, jag är inte intresserad av att iclouddela bildströmmen, utan hela klabbet som förr!
 4. Har du verkligen kollat alla inställningar i alla inblandade program. Såhär brukar det bli när förhandsvisning är inblandat, när jag kör med indesign så brukar det bli så smått det ska.
 5. Det ska gå att bara installera ett program från installationsskivan, vad jag tror alltså, jag har inte provat själv med jag har hört om andra som gjort det. Du ska in på skivan på nåt annat sätt än om du ska installera systemet. Den som googlar den finner, jag skrev följande: installera bara iphoto från installationskivan Å då blev det så här http://support.apple.com/kb/HT2604?viewlocale=sv_SE
 6. Jag har en imac med 10.6.8 och vill sköta om min lilla macmini med 10.7 som är kopplad till teven, när minin hade 10.6 funkade det fint nu får jag bara upp en ruta med att jag ska ange nå kerberoslösenord, minin har inget lösenord alls upplysningsvis.
 7. Vad använder du för program för att göra dokumentet? Och är det nån skillnad mellan bilderna som följer med och inte, jpeg tiff png gif etc?
 8. Det är sånt som händer, den behöver inte vara stendöd för det, formattera om den med överskrivning med nollor http://macworld.idg.se/2.1038/1.299720/harddiskar-och-lagring och se om den funkar, kanske inte till just time machine men nåt annat kanske, min gjorde likadant för nåt år sen, omformattering och sen har den gått som time machine igen! Nu finns det många olika usb2-diskar på 2TB för ca 600kr dom är nog inte sämre än nåt annat, antingen håller dom eller så pajar dom INGEN vet!
 9. Ok! HTML5 funkade ju fint men det var ju inte alla klipp som var i det formatet, så tipset med 32-bit mode gjorde susen nu funkar det med både html5 och flash hur som helst. Det kan väl inte bara jag som har problem med youtube det här kanske borde skrivas med lite större bokstäver om!
 10. Nu börjar det likna nåt, html5-versionen funkade klockrent, världen får väl aldrig veta vad det egentligen var för fel!
 11. Nä jag har inget sånt jag gillar extremt standard då sånt brukar strula
 12. Hallå! Ingen som har nåt tips, jag har nu installerat om safari, slängt alla möjliga plist-filer, startat om datorn otaliga gånger, ingen ändring, bara en svart ruta istället för filmen,allt funkar i firefox och aftonbladet och svt-play funkar fint i safari.
 13. Jag har senaste av osx 10.6.6 senaste safari 5.0.4 senaste flash 10.2.152.33 tar jag bort alla youtubes cookisar i safari kan jag titta på ett klipp sen är det stopp igen, med firefox funkar det och jag kan titta på andra än youtube i safari tex aftonbladet.
 14. Ett tips med så här stora bilder är att göra dom 1/10 av verklig storlek med 10ggr högre dpi än vad utskriften behöver, om den är så stor som en tapet gissar jag att du max behöver 100dpi färdigt, men kolla alltid med den som ska skriva ut den vad du ska ha för format (pdf, jpg, tiff etc) och dpi.
×
×
 • Skapa nytt...