MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Oriano

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Oriano

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  MacBook Air 2011 (mid), iPad 3, iPhone 5
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Oriano

  Skicka mms med Röstmemon

  Jag behöver skicka lite längre inspelningar (20-25 minuter) från Röstmemon. Då jag skickar dem med e-post så går det bra. Men då jag försöker att skicka dem med MMS så går de inte iväg. Det händer inget då jag trycker på skicka-iväg-pilen. Beror det på att det är för långa inspelningar? Kan jag i så fall justera det, dvs ändra max storlek på skickade meddelanden på min mobil? Eller beror det på något annat? Tacksam för hjälp! Örjan
 2. Bra idé. Musen kan nog springa själv...
 3. Tack för tipset. Jag prövar. Ännu bättre om det fanns någon funktion för automatisk rullning av texten.
 4. Ja, precis den funktionen. Men jag hoppades på att det skulle gå att starta inspelningen, lägga ner den och ta fram textdokument på skärmen. Och kanske sätta igång en funktion som får texten att skrolla i en viss fart. Då skulle jag kunna läsa texten då den är högst upp nära kameran.
 5. Jag ska lägga upp en kort film med en presentation på min hemsida. Textmanuset för presentationen har jag nu i ett dokument. Hur gör jag för att spela in filmen då jag läser upp texten, samtidigt som jag har texten på skärmen? Jag vill ju förstås ha texten så nära kameralinsen som möjligt, på datorn eller min iPad Pro. Så min blick ligger så nära linsen och betraktaren som möjligt. Hoppas att någon har en lösning på detta.
 6. Oriano

  Klockljud i mobilen...virus?

  Hej. Tack för tipset. Jag hittade en av misstag påslagen meditationsapp. Det var den som lät, trots att den var avslagen. Trevlig kväll.
 7. Oriano

  Klockljud i mobilen...virus?

  Hej. Tack för att du tog dig tid att svara. Det är en 30 sek paus mellan varje serie med 6 klockklämtningar. Om jag trycker på någon av knapparna på sidorna av mobilen så avbryts det för en stund, och återkommer sedan efter 30 sek igen.
 8. Oriano

  Klockljud i mobilen...virus?

  Hej alla. Idag började min mobil att ge ifrån sig Klockljud regelbundet. Sex klämtningar per gång, med en påföljande paus. Därefter återkommer sex klockklämtningar. Jag kan inte få bort detta. Är det ett virus som jag fått in i min mobil? Känner någon till detta fenomen?
 9. Ja, jag hämtar även brev från iPad och från MacBook Air. Om jag lägger tillbaks brevet i inkorgen så kan man ibland öppna upp texten, men oftast så går det inte. Förstår inte vad som gör skillnaden.
 10. Hej igen Telly 88. Så här är mina inställningar. Avfärdade mail går till: Raderat. Raderade mail tas bort: Aldrig Radera från servern: Aldrig Tack för att du tar dig tid. Det konstiga var att det inte var några problem fram till uppdateringen. Så det kanske är någon inställning som försvann då uppdateringen gjordes.
 11. Jag har POP konto med leverantör Alltele
 12. I mitt arbete kan det ibland vara så att jag upptäcker att jag behöver information från ett mail som jag tidigare har slängt. Det kan handla om en tid vi har kommit överens om för ett inplanerat möte, eller kolla angivna kontaktuppgifter för att skicka ett brev, mm. Då är det bra att i nödfall kunna plocka upp ett raderat brev.
 13. Jag kan inte längre plocka upp brev som jag tidigare raderat. Förr kunde jag vara trygg med att mina raderade brev låg kvar på servern. Tror att det hände efter senaste uppdateringen av iOS. Jag får upp rubriken på brevet men inte innehållet "Brevet kan inte hämtas från servern". Jag har inte gjort några ändringar inställningar. Är det någon som kan hjälpa mig att förstå vad som hänt? Mycket tacksam för hjälp. Örjan
 14. Hej. Jag har en Dovado Tiny som jag kör med ett mobilt bredband inpluggat. Det fungerar bra. Planerar att köpa en Apple TV och spegla min Macbook Air i den till TV:n. Är det någon som har prövat att göra det via en Dovado Tiny och dess trådlösa nätverk? Behöver man göra några speciella inställningar i Dovadon/Apple TV för att det ska fungera?
 15. Tack för tipset. Jag tror det handlar om digitala kameror. Jag prövar med Firewire och en adapter till datorn och ser om det fungerar.
×