Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gissberg

Medlem
 • Antal inlägg

  130
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Gissberg

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1948-08-13

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  iMac, Mac mini, Apple TV, iPhone 5
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Löste problemet! Högerklickade på mappen och valde "Info". Där kryssade jag i rutan "Delad mapp". Därefter kryssade jag ur samma ruta. Den röda cirkelytan försvann från mappen och den gick att öppna.
 2. Uppdaterade just operativsystemet och kan då inte öppna mappar som Dokument, Bilder, Musik, Hämtade filer, Filmer och Skrivbord för det är en liten röd cirkelyta med ett vitt minustecken på mappikonen. Klickar jag på tex dokumentmappen kommer en skylt: Mappen ”Dokument” kan inte öppnas eftersom du inte har behörighet att se dess innehåll. Vad göra?
 3. Under info läser jag: OS X El Capitan version 10.11.6 Mac mini (send 2014) Processor 1,4 GHz Intel Core i5 Minne 4GB 1600 MHz DDR3 Grafik Intel HD Graphics 5000 1536 MB
 4. Jag har Mac mini och den tar 4k. Filmer jag tagit med Sony FDR-AX100E går problemfritt. Filmerna är redigerade i Premiere Elements 15 och sparade i mp4-format med 4K-upplösning på separata hårddisken Seagate Backup Plus Drive 2TB. Däremot hackade och stannade filmerna då jag lagt dem på min WD Elements. Provade även spara på en annan WD Elements men det hackade.
 5. För några veckor sedan blev "Platsen ej tillgänglig" för alla "mina vänner" utom två i appen "Hitta vänner". Däremot är min plats tillgänglig för alla dem. Har hört med de andra och de har inte gjort sina platser "ej tillgängliga" för mig. Vad jag förstår kan jag bara göra min egen plats "ej tillgänglig" inte andras så vad kan ha hänt? Har provat med att starta om samt letat i Mina inställningar men ej hittat någon lösning.
 6. Jag vet inte om jag förstått dig rätt. Länken till din fil som tankats upp på WeTransfers server och som din mottagare erhållit, kan du kopiera och skicka vidare i dina mail till andra bekanta. Den gäller i en vecka sen tas den bort. Du säger att du trodde du skulle få en konverterad och uppackad fil med länk. Jag har inte förstått vad du vill att den ska konverteras till och varför?
 7. Filer som är för stora att skicka i mail, det må vara bilder, film eller vad som helst, skickar jag via WeTransfer . Filerna har jag på datorn och dom tankas upp till WeTransfers server och mottagaren får en länk och har en vecka på sig att tanka ner filen, sen tas den bort. Filer på högst 2 Gb kan man skicka, behöver man skicka större får man betala för WeTransfer Plus-versionen.
 8. Jag brukar använda Easy thumbnails som är ett gratisprogram till PC då jag ska minska alla bilder i en mapp samt skärpa till dom. Vill göra mig av med PCn men behöver motsvarande program till Mac. Markerar alla bilder i en mapp, drar i regeln för hur mycket bilderna ska minskas i filstorlek, samt drar i regeln för hur mycket dom ska skärpas. Ser i realtid på första bilden i mappen hur bilden förändras då jag drar i regeln. Bilderna hamnar i mapp jag angett och originalen förblir orörda. Finns dylikt program till Mac?
 9. Perfekt, det fungerar i Pages! Att det var så enkelt. Linjebredden gick att ställa in också till tunnare linjer än förvalda. Tack för hjälpen!
 10. Notblad var ett exempel som jag använt mig av i programmet. Parallella linjer ska jag kunna flytta omkring och skapa ritningsunderlag för modellbyggen jag gör.
 11. Jag vill kunna rita upp något så enkelt som raka parallella linjer som tex notblad, vertikala och lodräta linjer. Har gjort det i en gammal gratisversion av Canvas på PC men vill ha det på Macen i stället. Det verkar inte gå att göra i Photoshop Elements som jag har, finns det något program?
 12. När jag gjort musik i Cubase på Windowsdator och sparat som mp3 kan jag lägga in det i Garageband på min iMac och lyssna på en versrad i taget i loop. Detta för att höra melodin om och om igen då jag skriver ny text som ska passa in i melodin. Detta vill jag även kunna göra på iPad eller iPhone men här ser inte Garageband likadant ut. Här öppnas det med att man ska välja ett instrument att spela på. Finns det gratis musikApp där jag kan ställa in loop med vänster och höger markering för att höra ett avsnitt i låten i loop?
 13. Problemet löst, men lösningen är så förvånande att jag aldrig skulle trott den. I höstas köpte vi en LG oled 65 tums TV. Då gick mp4 filmerna inte ryckigt längre. Ljusstyrka, kontrast färgmättnad mm justerade man genom att välja mellan lägena Intensiv, Standard, Eco, Biosalong, Sport, Spel, Foto, Expert1 och Expert2. I varje läge kunde man sedan ändra i reglarna Oledljus, Kontrast, Ljusstyrka, Skärpa, Färg, Nyanser. Jag valde Expert1 och ställde in reglagen som ett mellanting mellan Standard och Biosalong. Häromdagen upptäckte jag att mp4-filmerna gick ryckigt. För en månad sen hade jag köpt en PS4 och flyttat minimacen med filmerna till en annan HDMI-ingång. Provade nu att flytta tillbaks den till ursprungliga ingången. Då hackade inte filmerna. Var det skillnad på HDMI-ingångarna? Kontaktade LG. Det visar sig att bildinställningarna Intensiv, Standard osv ställer jag in för varje HDMI-ingång. Jag hade alltså olika bildinställning på de tre HDMI-ingångarna. Väljer jag Intensiv, Standard, Eco, Biosalong eller Sport flyter mp4 utan hack. På Spel, Foto, Epert1 och 2 går det hackigt oavsett om ljusstyrka, skärpa osv reglagen är satta i samma läge. Helt obegripligt.
 14. Sätta upp batch-jobb i Photoshop låter intressant även i andra sammanhang. Går det i Elements 14? Var hittar jag beskrivning eller tutorials för det i så fall?
 15. För många år se plåtade jag av min pappas gamla 6x6 negativ och har dem sparade i iphoto. Det är 100-tals bilder. Hur kan jag konvertera dem till negativ utan att behöva ta en bild i taget via photoshop? Finns något enkelt program att omvandla alla på en gång?
×
×
 • Skapa nytt...