Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Cracksoup

Medlem
 • Antal inlägg

  153
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om Cracksoup

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1995-08-25

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  Macbook Air (2011), iPhone 3GS, iPhone 4S, iPhone 5 och iPad 2
 • Bytt från pc
  Ja
 1. https://itunes.apple.com/se/app/gratis-ringsignaler-for-ios-7/id749106884?mt=8 Nog går det alltid men det är en hel del pill med det. Ladda ner appen jag länkade och följ instruktionerna så ska du se att det funkar!
 2. Batteritiden går inte att påverka så mycket i iPhones tyvärr. Sänk ljusstyrkan, stäng av bluetooth, AirDrop, platstjänster osv. Ställ in så att e-posten synkas mer sällan. Allt detta gör en del skillnad men du kommer aldrig få någon enastående batteritid. Synd att du skippade S5an. Den är ett klart bättre köp i dagens läge, men 5S är absolut ingen dålig mobil.
 3. De har släppt en Galaxy Mega 6,3" som är ganska massiv. Jag har själv en Note 3 och den är lite för stor för att hantera med en hand. 5,5" hade varit bättre och därför hoppas jag innerligt att Apple släpper en 5,5" telefon. Förut var jag som många av er som inte testat en stor telefon. Jag tyckte att 5" var alldeles för stort, men idag tycker jag det är relativt litet, i alla fall jämfört med min Note 3.
 4. Intressanta tankar! Jag har nyligen haft min första riktiga Android upplevelse, då jag köpte en Galaxy Note 3 förra månaden. Väldigt trevlig mobil med underbar skärm och otroligt bra pekpenna med många funktioner. Som du säger, det är inget fel på funktionerna i Android, men jag tycker nog att för stor vikt läggs på själva funktionerna så det glöms bort många viktiga detaljer, som gör det svårt för en iPhone användare att permanent byta till Android. Än. Funktionerna är inget måste, utan de är mer som extra lull lull och det som verkligen spelar roll för mig är att allt ska fungera och batteritiden ska vara bra. Jag förstår dock inte hur du kan få ut en vecka batteritid med din iPhone 5. En enorm besvikelse för mig var hur marginellt bättre batteritiden är i min Note 3 än min iPhone 5. Note 3 har blivit så kritikerrosad om att ha exceptionell batteritid och det var delvis därför jag köpte den. Sedan märker jag snabbt att den faktiskt inte ens orkar med en hel dag av mitt användande d.v.s, den ligger på ungefär samma halvbra batteritid som min iPhone. För att prata lite om kameran i min Note 3, så var det en till anledning till varför jag köpte den. Filma i 4K var inte det viktiga, utan det var snarare att man kan ställa in hur stor man vill att bilder/videor ska bli, att man kan fixa med videon så det blir extra mjukt, snabbt, slow motion osv. Väldigt dåligt är dock att man måste gå in i inställningar för att ställa in så telefonen kan ta mörkerbilder. Inte ens med inställningen påslagen tar den i närheten lika bra mörkerbilder som min 1,5 år gammal iPhone 5. STORT minus. Jag är inte helt nöjd med Note 3, men jag är inte heller helt nöjd med min iPhone 5, eftersom det saknas för mycket på den som min Galaxy har. Dessa två lurar kombinerade hade varit ultimat. Det kommer aldrig hända, men jag har stora förhoppningar om iPhone, då det hela tiden kommer nya funktioner och de närmar sig Android sakta men säkert. Samtidigt kommer Android bli mjukare, men de lär aldrig hamna på samma premium nivå som Apple alltid varit på.
 5. Jag kan dock personligen tycka att det är värt att vänta till nästa uppgradering. Just av den anledning att nuvarande MBP inte blev någon speciellt stor uppdatering från 2012 modellerna (i alla fall inte 15 tummarna). Grafiken är marginellt bättre i 750M datorn och Iris Pro ger sämre grafikprestanda än 650M. Processorhastigheten är väldigt liten skillnad den med och det enda som är ganska stor förbättring är SSD som, om jag inte minns fel, numera är PCI baserad, vilket gör den ungefär 40-50% snabbare. I mitt tycke är 2013 MBP mer av ett mellansteg och det blev lite kompromiss. Iris Pro= sämre grafik men lite bättre batteri. När Intel HD graphics 6000 kommer i nästa MBP lineup, tror jag det kommer bli mycket färre kompromisser och grafikprestandan kommer vara så gott som i fas med standard mobila Nvidia kort.
 6. Jag förstår att du tröttnat på PC. Jag var i din sits för drygt 2 år sedan, då jag köpte min första Mac, som jag än idag har kvar. En MBA 2011, absolut billigaste modellen med 2GB RAM, i5 processor och Intel Graphics HD 3000. Jag köpte dock SSD, efter några månader från 64GB till 240GB. På pappret är det en seg och tråkig modell, men den klarar allt jag vill, förutom spel. Den klarar Half Life 2, Portal och Counter Strike Source, men inte mycket mer avancerat än så. En Macbook Air skulle klara alla din krav med råge. Frågan är bara om du är i behov av en bättre skärm. I så fall kan det vara intressant att titta på Pro modellerna. Dock ska jag säga att skärmen i MBA är allt annat än dåliga. Omöjligt att se pixlar från normalt avstånd. Sedan ska man ha i åtanke att MBA är en fantastiskt lätt och smidig dator.
 7. Cracksoup

  iPad Air

  Tja, man får vad man betalar för
 8. Cracksoup

  iPad Air

  Ska väl pensionera min iPad 2 nu och köpa nya Mini. Verkar som en otroligt bra platta till ett mycket bra pris!
 9. Cracksoup

  IOS7 till IOS6

  Ja android lär nog hjälpa dig. Där får man inga uppdateringar alls i stället, men det är ju ett sätt att lösa problemet på Förstår inte vad du gjort med din iPad för att den ska krascha så mycket. Skriver detta från min iPad 2 med iOS 7 och för mig flyter det på lika bra, om inte bättre än iOS 6.
 10. Cracksoup

  iOS7

  Ikonerna är väl en egen åsikt. Jag gillar dem i alla fall, jag tycker det har blivit stilrent och fräscht. Typsnittet går att förstora genom att gå in på inställningar > allmänt > hjälpmedelDär inne kan du både förstora text och göra den fetare till behag
 11. Jag kan säga att min 4S slet bra mycket mer på tyget än min femma har gjort. Tack vare att femman är 2mm tunnare, varken syns eller känns den i fickan och jag har inte fått ett spår efter att den bott i min ficka i snart ett år.
 12. Vad vill du göra med din telefon? Vad är det som gör att iPhone inte duger längre? Är det endast att du tröttnat? I så fall antar jag att du inte hört talas om iOS7 med nytt utseende och över 200 nya funktioner.
 13. Det kommer vara helt gratis att uppdatera till iOS 7. Du bör veta att Apple förmodligen släpper en ny iPhone i höst och lär väl komma ut i Sverige tidigt i Oktober. Behöver du inte en ny telefon just nu, skulle jag väntat några månader.
 14. Tack för svaret! Det är helt otroligt vad Apple har gjort denna gången, med stor hjälp av haswell chippen. Använder du ens din iPad längre? Jag tar med min iPad när jag ska på längre resor och vill titta på film och lyssna på musik osv, just för att jag vet att min MBA inte kommer palla mer än högst 3 timmar video. Jag måste alltid befinna mig nära ett vägguttag med min mac. Tyvärr.
 15. Din köpare kan inte haft många hästar hemma Jag köpte min iPad 2 32GB för 2900:- för ett år sedan och det var ungefär där omkring de låg då. Att du sedan får 2400:- för en etta är ju fantastiskt
×
×
 • Skapa nytt...