Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

zweden89

Medlem
 • Antal inlägg

  1 254
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om zweden89

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1989-08-23

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hejsan hejsan! Skissar för tillfället på en spännande lösning så man slipper trycka på knappen för att öppna garageporten Jag vill helt enkelt tilldela mitt garage en koordinat med några meters radie som då telefonen/GPS:en reagerar på för att skicka en signal via Blåtand till garagemotorn. Sedan när man går ifrån med telefonen i fickan så ska självklart garaget också stänga sig Själva utvecklingsfrågan är helt enkelt om det finns möjlighet till Blåtands-kommandon redan nu i iPhone/Android:s kartlösningar? Om inte, tror ni att det går att lösa med nån applikation (app)?
 2. Tack för snabba svar. Testat med att sätta "explicit" som tipsat. Ska jag vara ärlig så har jag dock aldrig förstått mig på CSS? Några snabba tips på det?
 3. Hallå där! Har ett omfattande problem nu när jag sitter i Dreamweaver med företagets framtida webbplats. Jag vill ha och skriver text i vanlig tunn stil med standard-typsnitt i Dreamweaver CS3, sedan när jag testar eller lägger upp sidan så blir all text fet i webbläsarn. Testat med både Firefox och Safari. Det måste vara något fel med DW? Jag bifogade bild från DW och en bild från Safari. Riktigt tacksam för svar.
 4. Hejsan! Har haft oturen att tappa Macbooken från ungefär en halvmeters höjd. Själva tangentbordet och skärmen nedåt i utfällt läge. Som tur var är fungerar allt "datamässigt" som det ska, men gångjärnet eller vad det nu är verkar ha fått sig en törn. Skärmen är sladdrig och helt lealös (stänger sig själv) den där sista decimetern när man ska stänga den. Någon som vart med om problemet eller hittar den där "Google-länken" som inte jag gör? Tack på förhand!
 5. Oerhört teknikinriktat och idiotiskt det var på den här tråden. ...Någon övermakt ska inte komma och trend-domdera hur som helst. Lågenergilampbeslutet är inte genomtänkt någonting, i synnerhet inte med tanke på oss vettiga människor i Skandinavien som producerar all vår el från vatten, vind och kärnkraftverk. Dessutom är det ständigt mörkt halva året för oss i Norden också, så vi kan inte vänta 30 sekunder innan godtagbart ljus uppstår. Att EU undantags-godkänner kvicksilver för användning i energilampor är ju beviset på deras otroliga inkompetens. Dessutom tillverkas de flesta "energispar"-lampor i Kina tillskillnad från älskade Frankrike med de traditionella lamporna. Alltså ytterligare kapitalförflyttning till en överbefolkad region! Vakna era förbannade trend-Stockholmare!
 6. Har ett helvetes problem som jag hoppas ni duktiga eldsjälar kan hjälpa till med. Snackat med BredBandsBolaget, men felet verkar ligga i iMacen. Mac Minin funkar utmärkt. När jag vill ha fram en sida på internet så är det helt vitt i sådär 20 sekunder, men väl inne på domänen så går allt hyfsat snabbt att ladda fram. Vill jag in på ny domän, tex från DN till GP.se så är det 20 nya vita sekunder. Med hjälp av BBB så kom vi fram till att DNS-adresserna är helt fel. Så vi gjorde om anslutningen till modemet med WEP-lösen ock det "dära". Under avancerat så ploppar nätverket "B2_private..." upp för en sekund, men försvinner. Under 20-30 sekunder kan man surfa snabbt, men efter det så har IP och DNS-adresserna ändrats och sökdomänen till Bredbandsbolaget försvunnit och segheten till nya domänen uppkommit. Som sagt, Mac Minin har snabbt internet och rätt DNS hela tiden och den är också kopplad till samma router som iMacen. Båda har Leopard.
 7. De egoistiska, super-amerikaniserade Apple har ju tänkt att man ska köpa sina filmer via iTunes Store och därmed få med filmomslag. Men icke för Européer!
 8. Som ni säkert förstår vill jag att alla mina svenska kontakter ska få prefixet 0046, både de redan tillagda och kommande. Finns det något knep i Apples Adressbok eller varför inte i min SE K610? Tack på förhand!
 9. Redigera namnet på posten ja, men det gör man ju aldrig. Det är kompletterande av uppgifter som tid, plats och bifogade anteckningar m.m. Cmd-E är det jag vill ha när jag dubbelklickar, men en bit på vägen i alla fall. Du iJonathan, sluta va sån fan-boy! Det var jag också i början, men Apple är inte alltid bäst! Någon terminalsnubbe här?
 10. Finns det någon plug-in, add-on, tips eller trix om hur man slipper trycka på redigera när man som alltid vill ändra i aktiviteten? Leoparden har så mycket smågrejer som stör nått otroligt, det har blivit mer Microsoftifierat!
 11. Kan man senare lägga till dessa språkpaket med hjälp av Leopard-disken utan att behöva ominstallera?
 12. Kommer rättstavningsdelen för tex tyska fungera fast man väljer bort språkpaketet, för jag antar att det enbart handlar om systemspråket, eller?
 13. iMovie m.fl älskar mpeg4 med H.264!
 14. Då undrar jag vem som vill se TV4-nyheterna? Eller vilket annat av deras program också. SVT springer ju ifrån den kanalen med hästlängder. Jag blir ledsen när jag ser tittarsiffror på "Bonde söker fru" och liknande - Hur ensam är svensken egentligen? Ut och umgås lite istället för att se hur andra blir kära.
 15. Du får samma kvalité till 1/3 av filstorleken. H.264 är det som gäller helt enkelt!
×
×
 • Skapa nytt...