Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

sshagger

Medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om sshagger

 • Medlemstitel
  På gång
 1. Egentligen behöver du inte tri-wing mejsel, det går bra med en liten flatmejsel också. Jag brukar använda en på 1.5 mm. Men kitet från iPhonebutiken verkar ha allt du behöver.
 2. Om datorn kom med Maverick så är enklaste metoden Internet Recovery. Starta med Command+Option+R. Radera disken och installera om MacOSX Vid internet Recovery får man den OS-version som datorn kom med. Annars behöver du en Maverick installerare som du kan starta ifrån, ett USB-minne lämpligtvis.
 3. Jag önskar jag kom ihåg vad jag gjorde för att fixa samma problem när jag hade det. Jag tror jag gjorde en ren installation och sen återinstallerade allt. Alltså inte en ominstallation ovanpå befintlig eller återskapning från backup. Men hursomhelst är du inte ensam om problemet, men orsakerna verkar variera. mest verkar det kopplat till olika lagringstjänster, Google Drive, Dropbox, Copy https://copy.zendesk.com/entries/37305618-Mavericks-10-9-1-Flashing-Desktop-icons-and-finder-reset eller som här, DollyDrive: https://discussions.apple.com/thread/6603387 Jag hittade även en tråd där problemet berodde på korrupt .DS_store fil: http://www.macambulance.co.uk/mac-os-finder-stuck-crash-loop/
 4. Testa att slänga inställningsfilen för Finder. Här finns pedagogiska instruktioner: http://mandarapte.com/apple/reset-macintoshs-osx-finder-app-troubleshoot-finder-issues-deleting-its-preferences/
 5. Skapa en ny brevlåda (På Min Mac) och flytta alla teliamail dit. Tar du bort ett konto tar du också bort de mail som ligger på det kontot.
 6. Kan mycket väl vara den bärbara som triggar igång det, discoveryd har med nätverkskommunikation att göra, tidigare mDNS eller Bonjour. ff02::fb är nog en förkortning av MAC-adressen på "angriparen" kolla om den verkar stämma med den bärbara. Och som tidigare sagts, fäll ner "details" fliken så får du mer info.
 7. Antagligen kan du inte boota från externa läsaren. Bäst vore om du kan göra ett bootbart usb-minne med windowsinstallationen på. Microsoft har ett verktyg för det. Dock måste du ha tillgång till en windowsdator för att göra det. Här finns instruktioner http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media
 8. Absolut smidigaste är att använda OSX Internet Recovery om din mac stöder det. Om du har nån av de listade i http://support.apple.com/kb/HT4904 OCH har skött dina uppdateringar så kan du starta macen med alt-cmd-r och komma in i "Internet recovery mode". Formatera därefter din disk med skivverktyg och välj sen att installera OS X. Du får den version som datorn levererades med. Sen kan du uppgradera bäst du vill.
 9. AppleTV går bra att koppla in i LG:n men det blir lite dubblering av funktioner eftersom tv:n redan har smarta funktioner. Jag har ATV för att smidigt komma åt itunesbiblioteket (som finns på annan dator) och möjlighet till airplay. Sen har jag dessutom installerat Plex på en mac och det biblioteket plockar tv:n upp direkt. Allt funkar finfint.
 10. Med FfmpegX är det väldigt enkelt. Under "Tools"-fliken finns "Join" http://www.ffmpegx.com
 11. Maverick kör smb2 för fildelning. Klarar boxen det?
 12. FFmpegX http://www.ffmpegx.com fliken "Tools" sen "join" Blir inte mycket enklare
 13. Som ovan, i "begränsningar", ipaden har förmodligen inställningen kräv lösenord "omedelbart"
 14. Om du har "begränsningar" påslaget och inställningen "kräv lösenord" "Direkt" så får du ange lösenord vid uppdatering.
 15. Är du säker på att de andra inte har office? Bara för att de inte ligger i dockan betyder inte att de inte kan köra programmen. Om Office-mappen ligger i programmappen (programmappen direkt på hårddisken, inte programmappen i ditt användarkonto) kan alla använda dem.
×
×
 • Skapa nytt...