Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

citygirl76

Medlem
 • Antal inlägg

  46
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om citygirl76

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Female

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  Mac Book pro, iPhone 8, iPad Air, AirPods, Timecapsule, Apple TV 3rd gen
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Just tittat på klippet! Tack verkar precis vara det som jag behöver
 2. Tack! Ska kolla på det. Problemet i Bilder, och även i Lightroom, är att när alla bilderna är markerade ändras den första till angivet datum och alla de andra korrigeras på samma sätt utifrån sitt skapelsedatum. Jag vill att alla bilder ska få samma datum oavsett när de skapades. Jag kommer i iallafall inte ihåg eller kan ta reda på när en bild togs 1978, men kan jag ge den ett fiktivt datum så hamnar den i alla fall i rätt ordning i bildflödet.
 3. Jag är inte så hemma på Automator tyvärr. Har använt ett arbetsflöde tidigare för att byta filnamn på bilder. Kollade snabbt igenom arbetsflödet men hittade inget som passade med att ändra EXIF-data med avseende på tid. Hur tänkte du dig att jag kunde göra?
 4. Skapade ett smart album med bilder som jag importerat. Markerade alla, valde justera datum och tid, valde justerad tid till önskad. De första bilderna fick det önskade datumet, men resten blev inte logiskt daterade på något sätt. Dessa foton var importerade scannade negativ som alla hade olika skapelsedatum från början. Jag hade redigerat de bilderna en för en och ville nu bara testa om det gick skjuta fram datumet ett år på alla samtidigt. Det gick alltså inte. Rörigt eller förståeligt?
 5. Jag testade, men det fungerar tyvärr inte. Alla bilder jag provade med hade samma datum, men då jag markerade alla (i mitt testalbum) och satte ett annat datum fick jag olika datum och år på nästan alla bilderna, några tom 2019-xx-xx. Tack ändå för tips! Bortsett från detta tycker jag att Bilder lever sitt eget liv. Inget pålitligt program, men det kanske har att göra med att min dator är 4,5 år...
 6. Jag har scannat en stor mängd bilder som får fel datum då de importeras i Bilder, dvs får det datum då jag skapade dem. Jag känner till funktionen att ändra datumet i Bilder och jag vet även att det går att göra i Lightroom. Mitt problem är att bilderna inte är scannade samma dag och inte ens samma år. Då jag vill ändra batchvis och ändrar det första till xx-xx-xx så läggs ett ev tidsintervall till de bilder som inte scannats in samma datum som det första. Förstår ni vad jag menar? Läste nyhetsbrevet för några veckor sedan och det tipsades om A Better Finder Attributes. Verkar lösa mitt problem, men testversionen är mycket begränsad. Programmet kostar 200:- i App store och 15€ på deras hemsida. Sparar massor med tid för mig, men är ett program jag har användning för några dagar. Ska jag bita i det sura äpplet och betala eller finns det andra program som är gratis? Jag vill inte behöva justera 4000 bilder var och en för sig. Googlat, men tips mottages tacksamt!
 7. Jag tror jag ska prova 365. Tack för alla tips!
 8. Tack för era synpunkter. Ska ta mig en funderare
 9. Jag har en version av Office från 2011 och måste nu uppgradera. Vad rekommenderas? Office Home eller Office 365. Jag är ensam i hushållet, använder mest Excel och Word. Behöver ingen molnlagring, men om det går att använda Office och redigera i dokument på min iPad skulle det vara av intresse. Fungerar det med en 365-licens? Tacksam för synpunkter! Googlat och egentigen är det kanske en smalsak. Funderar på vad som lönar sig i längden då man inte kan dela det med någon (fem enheter kontra en).
 10. Jag använder iCloud och inte Bildström. Det är därför jag tycker det är konstigt att det ej synkar. Bilderna jag importerat från skrivbordet var sådana jag scannat in från annan källa än iPhone. Tack, jag har fått svar på det viktigaste!
 11. Jag hade liksom Ming tänkt uppdatera mig och då till en Pro 10,5. Det ryktas ju dock om en ny modell av iPad med ännu bättre processor i vår. 7500:- är ju ganska mycket pengar redan det och den nya lär inte bli billigare. Är det värt att vänta? Den senaste uppdateringen av iPad var ju rejäl så hur mycket kan det ske i år (spekulationer givetvis)?
 12. Ok, jag förstår. Just dessa bilder låg dock i iPhoto eftersom de var tagna med iPhone som synkats via min Bildström. Bara vissa av fotona från en viss händelse saknades. Så tyvärr löser inte det problemet. Är det någon vits att både använda iCloud och Min bildström mellan iPhone/iPad och Mac? Jag har bara Appleenheter med iCloudsynk.
 13. Jag har precis samma problem sedan jag köpte min nya iPhone 8 för några veckor sedan. Jag ska se om något av ovanstående fungerar. Dock har jag ett annat problem. Förde över mitt iPhoto-bibliotek i somras och skippade iPhoto, kör bara Bilder. Var noga att kolla så alla bilder verkligen kom med. Upptäckte dock nyligen att ca 300 bilder försvunnit. Fanns på backup, men lite skrämmande att bilder bara försvinner. Någon som har någon förklaring?
×
×
 • Skapa nytt...