Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

matber

Medlem
 • Antal inlägg

  738
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om matber

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1970-03-04

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Appleprylar
  MBP 13" 2,53 GHz (PB G4 12" / PB G4 15")
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag har under en längre tid haft lite problem med internetuppkopplingen till min MBA. Ibland när datorn har haft lång upptid har den tappat nätverket. Det har då oftast funkat bra att antingen stänga av WiFI och därefter starta WiFi igen, och så har det funkat bra igen. Eller ännu säkrare starta om datorn och så funkar det igen. Men idag har jag fått in fiber i lägenheten och nu funkar uppkopplingen till datorn inte alls. Men det funkar bra till iPhone, iPad och AppleTV. Vad kan det vara för fel? Just nu surfar jag via delat nätverk från iPaden, och det funkar ju. Bifogar bilder från Airport-verktyget från datorn (MBA) och mobilen (iPhone)
 2. Jag fattar inte hur jag ska få Apple store att acceptera mina kontokort! Jag vet att jag måste öppna dem för köp i 60 minuter. Men jag hittar ingen info eller möjlighet att forcera köpet så att transaktionen genomförs under tiden kortet är öppet. Jag har provat att byta kort men köpet vill ändå inte gå igenom. Hur ska jag göra? Köpet gäller en klocka, vanliga köp av tex musik funkar.
 3. Att skriva "I dag stördök Appleaktien..." blir lite fel. Ett mer korrekt refererande till DI-artikeln hade varit att skriva: "Sedan toppnoteringen i fjol har apple-aktien backat 30 procent". Citat ur artikeln: "Aktien har tappat i popularitet och backat med 30 procent sedan toppnivåerna i fjol"
 4. Så kan det vara. Men oavsett om de bara tittar eller köper så är det en väldigt bra turistmagnet för Stockholm (vilket jag egentligen var mest intresserad av just nu). Sedan är ju Appels butiker något av show rooms för alla de kunder som sedan går hem och beställer på nätet, men det är en helt annan sak.
 5. Snabbt googlande ger vid handen en siffra på en miljon besökare i Apples runt 450 butiker världen över varje dag. Det ger ett snitt på över åttahundratusen besök per år i varje butik. Tror ni det är en siffra som kan tänkas vara rimlig för en premiumbutik i centrala Stockholm? Det vore i såfall inte så illa, som jämförelse väntas Nobel Center på Blasieholmen dra runt sexhundratusen besök per år.
 6. En undran från en helt oinsatt: Ska man köpa 32:an eller 64:an? En femhundring är för mig ingen big deal i det här sammanhanget och min erfarenhet är att jag alltid bör köpa maxat minne eftersom jag är lika kass på att rensa hårddiskar som att städa lägenheten, men vad är det egentligen jag ska lagra på appleTV:n? "Nya Apple TV kommer att finnas i storlekarna 32 och 64 gigabyte. Troligtvis hamnar de svenska priserna på 1 595 kronor respektive 2 095 kronor."
 7. Blir tokig. Varför funkar det inte? Det lirar snyggt mellan mina två iphonear, men datorn vägrar. Jag har kopplat på allt: 1. Systeminställningar/Allmänt/Tillåt handoff (Check!) 2. Inloggad på iCloud (Check!) 3. Blutooth på (Check!) 4. Wi-Fi nätverk, samma som på iPhonen (Check!) 5. 10 metersavstånd max (Check!) - Men, frågan är vad som menas med: ”Du måste aktivera Icloud för enskilda appar som Påminnelser och Safari”
 8. Jag får ta och testa den på några andra macar. Den dök ju inte upp i mitt skivverktyg tyvärr.
 9. En intressant sak är att - förutom att iPodden laddar - så kommer ett meddelande upp ett tag efter att jag pluggat in shufflen, som säger att jag har matat ut den på felaktigt sätt. Den är alltså inte helt okänd för datorn. (Jag har alltså inte matat ut den, men meddelandet dyker upp ändå!).
 10. Bumpar den här gamla tråden eftersom jag fortfarande inte har en lösning... (Min iPhone gick ner sig häromdagen så tänkte jag använda något från byrålådorna och hittade min gamla shuffle gen 1). Alltså, den funkar att lyssna på. Och den laddar genom usb-kontakten, men den dyker inte upp vare sig i finder eller i iTunes. Och inte heller i skivverktyg.
 11. wow! Som att nån har läst den här tråden! Måste ladda hem och köra bil nu!
 12. Vad underligt! Och tråkigt! För mig går den inte att ladda ner alls. Kan det var så att du laddar hem din egen kopia? Annars förstår jag inte, såvida appen inte ligger kvar på AppStore trots allt på nåt sätt.
 13. Jag har också den ikonen där, men inget händer när jag försöker ladda hem appen. Ikonen hamnar på hemskärmen men är mörk och laddar inte ner.
×
×
 • Skapa nytt...