Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

igroucho

Medlem
 • Antal inlägg

  20
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om igroucho

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1989
 • Appleprylar
  mac mini, macbook, ipad
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Vad menas med att du har ”liv i den”?
 2. Och modellbeteckningen stämmer?? Isf är det jätteskumt att man säger det inte funkar!?
 3. Linksys.com: 3. Will the Linksys WUSB6300 work with Mac® computers? No. The Linksys WUSB6300 will not work with Mac computers.
 4. Kolla: Inställningar>Allmänt>Nollställ>Nollställ alla inställningar (Att kontaktens namn visas har inget med teleoperatören att göra om numret inte blockats från att visas)
 5. igroucho

  ApplePay

  Ok, missat det. Magnetremsor, eller snarare hela teknologin, är förhoppningsvis på väg att fasas ut. I Spanien (norra delen) var alla läsare av modernt snitt - kanske beroende just på vad som påpekades i första svaret på tråden att man nyligen öht börjat med att ta kort? Jag är okunnig i ämnet.
 6. igroucho

  ApplePay

  Det gör AP oxå enl min erfarenhet. Har terminalen NFC så funkar det. Beträff ”avgifter” så har jag förstått utifrån vad jag läst att det handlar om ytterst små dito - det är mängden som Apple tjänar på. AP har för användaren otroligt många fördelar. Det är bara att hoppas på att droppen urholkar stenen. Det har alltid varit en massa motstånd från olika spelare som krampaktigt försöker hålla i sina egna lösningar men som slutligt sveps med i den slutliga flodvågen. Vi har sett det i USA - vi kommer se det här. Hoppas bara att det är snart, att slippa fippla med kort och var och en kan använda sin lur oberoende av operativ.
 7. igroucho

  ApplePay

  AP är betydligt smidigare, dubbelklick på sidoknappen th och verifiera m touchid eller faceid och voilà, klart! Helt anonymt oxå för betalmott (& Apple), bara du & din bank vet vad som skett. Dessutom den säkraste betalmetoden. Swish: skriv in mottagarnr (kolla noga att allt blir korrekt, ev har du mott som förval), belopp, lösen. Betr Swish: min torghandlare vill ha 3 spänn extra om man önskar betala m Swish så tydligen är det ”dyrt” för affärsidkare? AP ALLA dgr i veckan!!!
 8. igroucho

  ApplePay

  Just kommit hem från 2 veckor i norra Spanien till bakvattnet i Sverige. ALLA utom 2 ställen (vilka endast tog kontanter) tog ApplePay. De tider då Sverige låg i teknologins framkant har passerats vilket man med sorg bara kan konstatera. Det kändes så oerhört tryggt (och elegant) att betala med sin lur och större delen av tiden kunde man fungera utan annat än sin telefon. Plånboken kunde lämnas i tryggt förvar på hotellet. Plötsligt känns som man sett framtiden – nästa steg känns naturligt: Digitalt och universellt accepterat ID. ... Och nu börjar trasslet igen: olika terminaler, flera tar öht inte kontaktlösa transaktioner, en del har lokala lösningar (typ ICA). Ack, Sverige börjar minska i backspegeln...
 9. Och efter 3 månader finner vi ”Solnavägen 2” fortsatt tryggt placerad i Solna.... Oh well, så mycket pengar och resurser verkar tynga bakdelarna, inte vara någon fördel.
 10. Ja, man envisas ju med att ändå prova AM när behovet finns, kalla mig dum. Nu gällde saken Solnavägen 2 - hamnar något kvarter söder om Frösundavägen!!! Nu är jag dock inte så obildad att jag inte känner till att numrering av vägnätet utgår från Slottet med jämna nummer till höger om man avlägsnar sig från detta. Alltså ska Solnavägen börja från trakten av St Eriksplan. Google kartor har förstås helt korrekt placerat Solnavägen 2 vid Torsplan. Det är riktigt ledsamt att konstatera hur genuint dålig AM är. Felet förstås rapporterat till Apple.
 11. Raphaels förklaring fick mig plötsligt att fundera om jag hade TunnelBear, VPN. aktiverad. Provat nu med TB både aktiverad och inaktiverad men utan skillnad. Nu behövs plötsligt bara "Sveav" och som första val kommer "Sveav Stockholm" och dessutom - till skillnad från vad som gällde vid mitt första inlägg - nu kommer jag till Sveav Stockholm om jag väljer detta i menyn. Go figure? (eller har Apple blixtsnabbt efter min bugrapport ändrat?)
 12. Och det gör den plötsligt IDAG när jag lägger till Stockholm, precis som du visar - MEN DET HÄNDE INTE vid det tillfälle då jag började tråden!!! Som jag - måhända lite suddigt - uttryckte så kom jag till Sveav SOLLENTUNA, ÄVEN om jag valde "Sveav Sthlm" i menyn. Mkt märkligt. I vilket fall som helst är det min bestämda åsikt att FÖRST ska Sveriges största och främsta Sveaväg komma först i menyn, SÄRSKILT som min mac befinner sig mitt i stan.
×
×
 • Skapa nytt...