MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

kgia

Medlem
 • Content count

  380
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About kgia

 • Rank
  Mycket bra
 • Birthday 09/26/1967

Contact Methods

 • Webbsida
  http://

Mac user info

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag funderar på att eventuellt utvärdera om jag vill använda Mobile Me när jag får min iPhone som jag beställt. Jag har fått uppfattningen att jag måste ange kontokortsnummer redan vid registrering av den kostnadsfria utvärderingen. Kan jag senare enkelt ändra kontokortsnummer? Jag föredrar att använda e-kort.
 2. De rödmarkerade knapparna.
 3. Hur gör jag det här i Open Office?

  Utan att för tillfället ha tillgång till programmet kan jag säga att det är samma funktion som i de flesta kalkylprogram. Vanligtvis finns det under menyn Fönster och kallas för Lås fönster eller Dela fönster eller något liknande. Det är inte sidhuvudet som hela tiden visas, bara de rader man har valt. Det går dock att få dessa rader att komma med på varje utskriven sida. Man kan även få kolumner att ligga kvar, eller om man vill så vill både rader och kolumner. Vilka rader eller kolumner som ligger kvar beror på var och hur man har markerat. Prova dig fram eller läs i programmets hjälpsidor.
 4. Motsvarighet till Word i Mac?

  Många verkar glömma att det finns onlinealternativ, som t.ex. Google Dokument. Det är inte funktionsspäckat men helt klart ett alternativ för de flesta. Fördelen är att det är tillgängligt från alla datorer med internetuppkoppling. Det är även mycket enkelt att dela dokument, utan att skicka en massa kopior mellan varandra.
 5. 1. QuickTime + Flip4Mac + Perian
 6. Word ballar ur, med följande felkod

  På vilket sätt kan man se att det är just ett typsnitt som är problemet? Hur ser man om ett typsnitt har gått sönder? Cederlallen, hur åtgärdade du typsnittsproblemet?
 7. Appleworks-konvertering av dokument

  AppleWorks 6 går väl att installera på en Leopard. Tror jag har läst det i någon tråd. Annars klara iWork av AppleWorks ordbehandlingsdokument (med Pages) och kalkyldokument (med Numbers).
 8. Hur blir jag av med Google?!

  AppDelete är inte gratis, men bra nära. Du kan använda det några gånger sedan kostar det $5 för att kunna fortsätta använda det.
 9. Indrag i OpenOffice

  Visst kan man ändra standardavståndet för tabbarna. Verktyg - Alternativ - OpenOffice.org Writer - Allmänt Ändra måttet vid Tabulatoravstånd.
 10. Schema Excel

  Använd formatet 13.00 när du skriver klockslag. Använd formatet 37.30.55 när du beräknar tid.
 11. Kopiera hel vecka i iCal...

  Det går utmärkt att markera flera händelser. Håll bara ner cmd och klicka på de du vill kopiera. Ställ dig på rätt dag och klistra in.
 12. Bästa kalendern

  Jag använder Google Kalender. Det är inte helt olikt iCal. Du kan importera t.ex. dina kalendrar från iCal. Jag kan använda vilken dator som helst, eller mobiltelefonen.
 13. Eftersom ingen tycks veta och jag nu har hittat var de finns, så är det väl lika bra att visa var. Din hemmamapp/Bibliotek/Application Support/iWork/Numbers/Templates/My Templates Varför hittades inte filen av Spotlight? Jag anser att Panther var överlägsen Leopard på att hitta de filer man ville hitta.
 14. Jag sparade en Numbersmall och upptäckte att det blev fel filnamn, så jag sparade en ny mall. Allt med standardinställning från Numbers under en mapp som heter My Templates. Nu när jag ska radera den felaktiga filen så hittar jag den inte. Var finns mappen? Att söka med spotlight hjälpte inte. Numbers egna mallar hittar jag, men inte mina mallar. Jag menar de som står under My Templates när jag startar Numbers (och Template chooser). Alltså, var ligger mina sparade Numbersmallar?
 15. Jag har fortfarande inte lyckats ändra valutainställningarna så jag får "kr" efter siffrorna. Både Microsoft Excel och NeoOffice Calc visar rätt. Det är bara Numbers som är problemet. Även systeminställningarna visar fel. Av det jag läst i forumet så finns det de som har rätt inställt. Kan ni visa det i bilder? Både systemet och Numbers. Så här ser det ut hos mig. Numbers Systemet
×