Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bulldog76

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Bulldog76

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Appleprylar
  ingen
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Foton lagring setup Hej, Jag vill ha hjälp med att komma på hur jag ska göra för att få en så optimal lösning som möjligt för min fotohantering. Jag använder både iCloud dör jag backar upp mitt fotbibliotek för att få tillgång till det överallt (ipad). Men eftersom jag har blandad kompott av hårdvara (Android,telefoner Shield, Playstation osv) så har jag också samtidigt använt Google foton där alla våra foton och videos backas upp till. Däremot så får man ju inte full upplösning när man hr gratisalterntivet. Och att man inte har sina bilder själv. Jag tänkte avhjälpa problemet genom att köpa en NAS, så jag skaffade en Synology Diskstation 218 Play. Jag hade planen att jag skulle flytta Apple Fotobiblioteket till NASen. Kopierade över biblioteket. Det fungerade alldeles utmärkt, tog tid speciellt som den fick rensa sig själv då jag hade optimerad lagring på min Macbook. Nu skulle jag göra den till systembibliotek, det fungerade också, för så långt hade jag läst mig till att det skulle fungera. sen så skulle jag aktivera iCloud i Bilder appen för att unna välja att alla mina bilder ska hämtas. Där tog det stopp. Felmeddelande som säger att systembiblioteket inte får bara på en nätverksserver om man ska ha iCloud igång. Jaha, och nu då? Någon som kan tipsa mig om hur jag ska göra? Synology fotoappen verkar vara rätt bra och den kan säkerhetskopiera från android telefoner automatiskt, iPads och andra iOS enheter samt från Macen när jag lägger in foton från systemkameran. Ska jag använda den och skippa Bilder appen helt och hållet? Senaste åren har alla nya bilder visserligen hamnat på Google, den är rätt kul som gör album mm, det verkar Bilder också göra bra. Jag hade tänkt behålla både bilder och google foton egentligen. Har fastnat lite i mina tankebanor och kan inte bestämma vad som blir bäst. Nasen är inköpt så den går inte att returnera heller. Hade ju en exern hårddisk redan, men ville inte var tvungen att hela tiden koppla den till MacBook för tt komma åt biblioteket. Tips om vad jag bär göra och hur tas emot tacksamt. Som sagt, tanken var att ha fullt iCloud fotobibliotek på Nasen och att bilder lades till där för att sedan synkas via iCloud till alla iOS enheter. Men även till google fotos….. Vet inte varför jag gärna har båda… Men borde kanske skippa iCloud helt och hållet och köra Synologys variant? På så sätt kan jag skita i att betala för flera hundra gb lagring på iCloud och enbart köra någon offsite lösning som Crashplan för att ha backup utanför hemmet.
 2. Backup, där har jag hängslen och livrem. Har en Lacie disk med 2 hårddiskar i som speglas, sen sparas bilarna på min Nas (fast den är oregelbunden backup) sen kör jag BAckblaze backup som är väldigt prisvärt. Den backar upp hela hårddisken plus anslutna externa diskar.
 3. Ok, tack. lite trist Om man skulle ha biblioteket i molnet (iCloud) skulle det hjälpa? då kanske datorn bara laddar ner det den behöver för tillfället?
 4. Alltså, jag har disken ansluten till en iMac (inte macbook) som är på ett ställe, Macbook pro har jag överallt i huset, jag har inte lust att låsa mig till att sitta på ett specifikt ställe bara för att köra trädåd anslutning månstan i huset. Är heller inte praktiskt möjligt heller. Tänkte först att som jag skrev dela ut disken och ansluta macbook via nätverket till den disken.Men det kommer att ske trådlöst. (alltså från Macbook Pro till iMac).
 5. Men om man delar bildström, då har jag för mig att om man redigerar en bild så redigeras inte originalet, man kan inte heller rensa mm? Min Lacie med Thunderbolt är ansluten till iMac men Macbook måste ansluta trådlöst. funderar pp att skaffa iCloud för hela biblioteket och ha det i molnet. Men det är en dyrare lösning i längden.
 6. Hej, Jag har sedan tidigare en iMac där jag lagrar mitt bildbibliotek på en extern hårddisk. Har nu även skaffat mig en MacBook Pro. Vad är bästa sättet att göra för att kunna komma åt biblioteket från båda datorerna? Dela ut mappen via imagen till MacBook? Jag har en gammal NAS som jag inte tror är jättesnabb, ska man lägga det där? Köpa ny Nas?, eller köra via iCloud biblioteket. Kostar ju en slant... Jag säkerhetskopierar via google Photos i nuläget då det är gratis. Biblioteket är på 120 GB så det vill jag inte lägga på min Macbook. Jag provade precis att komma åt imagens bilder bibliotek, men det verkade inte fungerar, får meddelande om att den används av ett annat program. så jag har inte kunnat testa om hastigheten är tillräckligt bra, MiniMac är ganska slö annars, så jag tror inte det är optimalt att jobba mot biblioteket där.
 7. Den här verkar ju klockren. Då kan man sitta och lurpassa på när det blir en Super weekend eller liknande hos Dustin/Komplett om de sänker en SSD disk. Ja man sitter onekligen och funderar på om man ska köpa en begagnad eller en mac med de gamla specarna innan gårdagens uppgradering. Inga roliga prisjusteringar, är mest dyrt just nu. Tyckte förut att det är svårt att motivera det högre priset som är på en MBP jämfört med ett spelmonster hos en PC. Nu är det ännu större skillnad....
 8. PS, har du några bilder på restanda på årets modeller av iMac? Sett till gårdagens prisjusteirngar ser det ut att vara väldigt prisvärt att försöka få tag på en MBP eller Air med e gamla specarna
 9. Ja, det har jag också funderat över, att gå tillbaka till pc världen istället. Kan bygga en monsterdator för under 10 k. Sen gillar jag utseende och OS på mac till annat förutom spel. Jag har spelkonsoler till att spela spel, men saknar just Total War serien. Men att köpa en ny Mac för att spela det är inte nån vidare ekonomi i. Hemma är oftast datorn upptagen av barnen så det hade varit nice med en egen mac. å andra sidan så tycker jag ju att det är nice med 21 tums skärm och vill helst ha stor skärm.. Kanske gör bäst i att spara pengarna och skaffa en ny imac om några år när denna blir riktigt trött.
 10. aha, ok så jag får knappt någon prestandaförbättring ser jag mot nuvarande setup, förutom att MBP har en SSD som jag inte har i iMac.. Då faller det kanske med att kunna spela ex Total War. hmm, där fick man nåt att fundera på.
 11. ok, 15 känns kanske för stor, den blir väl mer släpbar än bärbar Såg också nu att priserna har justerats rejält uppåt, så man kanske skulle satsa på en air eller MPB13 retina hos av den gamla modellen, ex 13000 för 256 gb SSD varianten kontra 16495 med nya processorn ... Ska dock kolla på 15 specarna också. men MBP 13 (de gamla) är väl ändå vassare än en imac fr 2011 med enklaste processorn i?.
 12. Hej. Såg Apple eventet igår och den nya MAcbooken gav ju bara ett sånt där vill ha begär. Jag är i fasen att köpa en ny dator och avvaktade medvetet vad som komma skulle (även pga tips härifrån att nya processorer var på gång till Macbook Pro) Nu är man inte så inne på processorer som man var förr, men enligt min enkla mening så ser det ut som att det är rejäl prestandaksillnad på MBP och nya Macbook. Vad tror ni? Är processorerna jämförbara på det sättet? Var inn epå antingen MBP eller Air före detta event, men kan nya macbooken ha hyfsad prestanda och inte bara vara snygg så vore det en stark kandidat. Mitt användningsområde är skriva, (kommer att pilla lite med en egen hemsida), surfa, Excel, sen skulle jag vilja att datorn klarar av vissa spel. Till exempel Total War (släpps snart en ny variant, kommer ej ihåg prestandakraven). Redigera främst foton och eventuellt lite film filmat med mobil och HD videokamera. På min iMac som jag har fr 2011 skulle jag inte spela Total War till exempel, känns som det blir för slött. spelar en del Football manager just nu, men väntetiderna där är oerhört enerverande. Man kan ju läsa en hel bok mellan man kan göra något.
 13. Perfekt. Då kanske jag ska satsa på en extern disk och slippa involvera en verkstad för att installera en inter ssd Nej det var ju ganska uppenbart när jag försökte få dem att installera en SSD som jag hade fått tag på riktigt billigt på Elgiganten. (till ett pc bygge som inte lev av) lämande tillbaka den till slut. Men hade jag hittat trådarna redan då som handlade om att man kunde både köre det som FusionDrive (utan att då tempsensorn påverkar) eller att ha en tempkabel som också verkar fungera hade jag nog insisterat på det... Nästan så man blir lite sugen på att skaffa ett ifix kit och mecka lite. Fast pengamässigt verkar det som att jag behvöer lägga minst cash genom att skaffa en extern ssd och ha den som systemdisk och peta i lite mer ram i burken.
 14. Då borde alltså en extern ssd som du länkade funka att ha som systemdisk fast jag kopplar den via min laciedisk med thunderbolttutag..?
 15. Hej, tänkte väcka liv i denna tråden igen. det hjälpte en hel del med att få i 8 gb ram istället för 4, funderar nu på att köpa ytterliggare ram mine. Nån som vet om man kan köpa enbart en minnesmodul eller man måste para ihop dem och köra 2 likadana? Jag har missat inlägget här som jag citerar nu, verkar som att jag skulle kunna köra detta alternativ för att få liv i min dator igen? Funderar annars på att skaffa en MBP med Retina display för att få en snabbare burk. JAg hade en SSD disk som jag köpt epå rea för länge sen som jag hade velat ha installerat i iMacen, men avråddes av servicesstället för att i 2011 års modellerna så har Apple tempmätare i hårddisken och skulle man ta bort disken och ersätta med SSD så skulle flöäkten gå hela tiden och datorn klocka ner sig. Läste nu av en slump på amerikanska forum att det finns en kabel med inbygggd sensor som skulle kunna komma runt problemet. alternativt att montera ssd nånstans bakom något som jag inte kommer ihåg vad det var och skapa en Fusiondrive. Trist att verkstade inte verkar kunna ssina saker fullt ut och har koll på sådana här lösningar. Blev att jag lämnade tillbaka SSD disken. Men fungerar ovanstående och köra operativsystemet på extern ssd med Thunderbolt? Vidare fråga är väl att jag har en Lacie med thunderbolt kopplad till datorn redan. (minns inte vad den heter, men den har 2 st 2 tB diskar i sig). där finns en utgång för en till Thunderbolt vilket borde innebära att man kan seriekoppla den vidare till en disk som ovan. Frågan är om det då fungerar att ha OSX på den disken om man inte kopplar in den direkt i datorn? Kanske finns motsvarande utgång på en annan extern ssd disk?
×
×
 • Skapa nytt...