Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Thommy

Medlem
 • Antal inlägg

  86
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Thommy

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1995
 • Appleprylar
  MBP 15-tum 2,8 GHz mitten 2014, ATV4K – 32 GB, iPhone X 256, AW4, iPhone X, iPhone 6+, iPhone 5, iPhone 4, APTC – 2 TB, APE.
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Thommy

  Sekundvisning

  Nej. 5 år har gått och fortfarande kan man inte välja det. För egendel har jag nu en Apple Watch, så sekunder har jag lätt tillgängligt nu mer.
 2. Med nya uppdateringar på OS kommer nya appar i telefonen. Men det är inte lätt att veta var de hamnar och ännu mindre hur många de är.
 3. Då gäller det att man är så insatt i tekniken att man vet hur skärmdumpen hämtar sin information och vet vad en inbränningen rent tekniskt är.
 4. Kan vara så att det är meningen att det ska se ut som det ska lysa igenom. I så fall är det som det ska. Dåligt gjord effekt är det i varje fall. En sak som man kan observera också är att den svarta skärmen inte är absolut svart för då skulle den inte gå att redigera till ljusare tillskillnad mot kluddet på skärmen. Det tyder ju då på att den svarta bakgrunden är fingerad genomskinlig.
 5. Jaså har dom sagt det. Men då är det alltså bara att finna sig i detta. Ändå är detta bara i början av användandet. Tänk när telefonen blir ett par år. Trist på en så dyr lur. Jag är inte imponerad av att montera OLED på en telefon. Dels detta och sedan att den ändrar färgnyans vid olika betraktningsvinklingar.
 6. Ja så måste det gått till. Då fick det en lösning.
 7. Är det fler än jag som ser detta på sina skärmar på iPhone 10? Denna bild som är en skärmdump, från det läge där telefonen letar efter ansiktet, har jag redigerat till så vida att jag ökat ljusstyrkan och kontrasten för att det tydligare ska framträda på denna uppladdning till forumet, hur klockan, ficklampan och kameran bränt in från den aktiverade låsta skärmen. Hur det krokiga sträcket hamnat där vet jag inte. Men nu är det i varje fall borta av sig själv. Men det är mystiskt var det kommer ifrån. (OBS, jag har inte manipulerat dit strecket på bilden i efterhand, utan det finns med i original skärmdump).
 8. Varför blir det så här? Jag har filmat med liggande iPhone och panorerat i sidled. När jag tittar på filmen så visas den roterad 90° för mig. Jag får ställa skärmen på högkant för att titta på filmen. Hur åtgärdar jag detta? Det går inte som med stillbilder i Bilder att rotera filmen, varken i datorn eller iPhone. Det är heller ingen skillnad om jag tittar på datorn eller på iPhone, filmen är roterad.
 9. Hovrar man över bibliotekslistan kommer det fram en liten ruta där hela texten syns för var rad åt gången. Alltid något, men knappast överskådligt. Att dra i reglaget i händelselistan är tydligen bara att glömma. Där är det enbart två fingrar som man scrollar med. iMovies syfte med hafsiga funktioners verkar vara att sälja dyra Final Cut Pro istället. Sedan detta med Händelser. Vad är det för upplägg? De finns inget samband mellan det som filmats och det som ligger i samma händelse. Varken tidpunkt plats eller motiv har något samband mellan de olika "händelserna" Är det någon som vet hur detta är tänkt att användas? Allt kallas dessutom "Ny händelse" och sedan numreras dagarna för varje händelse. Är det samma märkliga upplägg i biblioteket i Final Cut Pro?
 10. På bifogade bild visar den vänstra röda pilen på kolumnkanten som inte går att flytta. När jag hovrar över kanten kommer symbolen med pil åt vänster och höger upp, så som det brukar när man kan flytta kolumnkanten. Men när jag försöker flytta kanten händer inget alls. Jag kan alltså inte göra kolumnen Bibliotek större i sidled så att jag ser vad som står helt på varje rad. Den högra röda pilen visar hur reglaget i rullningslisten nästan är helt gömd och går inte att få tag på. Hur kan jag få ordning på detta? Jag har provat att starta om programmet och datorn, men det hjälper inte.
 11. Törs jag ta bort iPhoto från datorn när jag nu mer endast använder Bilder? Är det risk att det finns kvar fotografier i iPhoto som inte kommit över till Bilder och kommer försvinna? Fungerar det så att det är dubbla bildbibliotek i datorn så att alla fotografier som fanns i iPhoto till sista datum programmet användes finns kvar där och enbart är kopierade till Bilder och då upptar dubbel plats på hårddisken?
 12. Intressanta svar. Det är inte lätt att veta med Apple. Men det är spännande.
 13. Vad är troligast? Att 7S eller iPhone 8 blir jubileumsmodellen eller kommer det rent av en separat utgåva av 8:n som blir en jubileumsmodell?
 14. Jag har en plus och det ångrar jag inte. Kommer inte att gå tillbaka till en mindre igen. Men att ha den i framfickan på jeans är obekvämt, sedan hänger det så klart på din byxstorlek och fickornas storlek i sig. Om jag inte har benfickor har jag den i jackfickan. I bilen och på cykeln har jag hållare. Hemma lägger jag ifrån mig den där jag är. Största nackdelen med att den är stor är ju att den är svårare att greppa fast i näven, speciellt när man knappar med en hand, för den är ju även rätt glatt. Ett skal med friktion är att rekommendera. Men då blir den å ådra sidan lite större ändå och ännu trögare att få ned och upp i jeansen. Jag har min nud, så som Apple har skapat den.
 15. Är det ingen som kan hjälpa mig med detta eller tala om vart jag vänder mig för att få problemet löst? Precis alla brev jag skickar sänds i två exemplar till mottagaren allt jämt.
×
×
 • Skapa nytt...